Sokak hayvanlarını beslediğim için başıma gelmeyen kalmadı

Kendini hayvanlara adamış, gerek evinde gerekse sokaklarda ve barınaklarda sürekli hayvanları besleyen bir kadınım ancak bu süreçte başıma gelmeyen kalmadı. Kedi köpek besliyorum diye kaldırımlarda sürüklendim, nefret içindeki insanlar tarafından darp edildim...

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, hayvanlarla ilgili ne kadar hassas davrandığınızı ve gerek hayvanlara, gerekse hayvanseverlere her zaman destek olduğunuzu sizi uzun yıllardır takip ettiğim için, çok iyi biliyorum.
Ben yıllardır kendini hayvanlara adamış, gerek evinde gerekse sokaklarda ve barınaklarda sürekli hayvanları besleyen bir kadınım...
Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu süreçte başıma gelmeyen kalmadı.
Sokaklarda beni kovalayan apartman görevlilerinden tutun, barınaklarda tehdit edenlere kadar... Öyle şeyler yaşadım ki, kedi köpek besliyorum diye kaldırımlarda mı sürüklenmedim, nefret içindeki insanlar tarafından darp mı edilmedim, yüzüm gözüm yara içinde hastanelere mi taşınmadım...
Ev sahibine yapılan şikâyetler nedeniyle sık sık ev değiştirmek zorunda kaldım...
Komşu-larımın şikâyetleri nedeniyle, hemen hemen ortalama her iki yılda bir evimden oldum.
Komşularımla sürekli tartışma halindeyim. Ev sahiplerim bu şikâyet ve tartışmalar nedeniyle beni evden çıkmaya zorluyordu.
5-6 kedisi ve 2 köpeği olan, aynı zamanda da mahallesinde, parklarda, sahillerde hayvanları doyurmak için çabalayan bir kadın için ev bulmanın ne kadar zor olabileceğini tahmin edebilirsiniz.
Öyle ki zaman zaman alıştığım, daha önce yaşadığım yerlerden çok farklı mahallelere gittim, sırf hayvanlarımı kabul eden insanlar olsun diye. Ama her yer aynıydı, lüks mahallelerde de, fakir düzeydeki yerlerde de durum farklı değildi.
Ailem tüm yaşadıklarım nedeniyle beni uyarmaktan, benim için endişe etmekten yoruldu. Artık onlara sorunlarımı aktarmaktan da vazgeçtim.
Benim yüzümden üzülmelerini istemiyorum. Tek isteğim yaşadığım çevrede ve yakınlarda bana alışmış kedi ve köpek, tüm benimsediğim kimsesiz hayvanları besleyip, karınlarını doyurabilmek ve bu sayede gece huzurlu bir uyku uyuyabilmek...
Rahat bırakmıyorlar, sürekli beni, beslediğim hayvanları tehdit ediyorlar. Özellikle hayvanlarımın her an zehirlenebileceği endişesi içinde yaşıyorum. Neden o zavallıcıklara bir lokma yemeği çok görüyorlar. İnsanlar bu kadar mı acımasız oldu? ◊ Rumuz: Gönül K.

 YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, mektubunuz beni çok üzdü... Ancak size çaresiz olmadığınızı, hatta sizin gibi sokaktaki hayvanları beslemeyi görev edinmiş yüzlerce insanın böyle tehditler karşısında neler yapabileceğinizi sıralamak isterim...
◊ Eğer hayvanları öldürmekle, zehirlemekle tehdit ederlerse, size zarar verebileceklerinden endişe ederseniz, çekinmeden hemen, emniyet ya da jandarma teşkilatına, karakola, “şahsınıza tehdit ve hakaret” nedeniyle şikâyette bulunun.
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden güvenliği sağlamak için yerinde inceleme yapmalarını talep edin. O kişiler hakkında hayvanlara zarar vermekten şikâyette bulunun.
◊ Emniyet, jandarma ve orman su işlerinden o çevredeki topluma “Hayvanları koruma kanunu ve yasal haklarınız” için bilgilendirme yapmalarını talep edin.
◊ Telefonunuza “HAYDİ” aplikasyonunu indirin. Olay anında çağırdığınızda hemen geliyorlar.
◊ Bilmelisiniz ki, apartman site-yönetim ve genel kurulunun hayvanlar için aldığı yasak kararları geçerli değildir.
“Hayvanları Koruma Kanunu ve ulusal sözleşmeler” geçerlidir.
Sahipsiz hayvanları beslemek yasal hakkınızdır. Eğer o hayvanı benimsemiş, koruma altına almışsanız ona yapılan her türlü tehdit ve kötülük size de yapılmış sayılır.

Yazarın Tüm Yazıları