Vakit, birlik vakti! “

Bursaspor’da, uzun bir bekleyişin ardından işler rayına oturmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Takımın git gide olan uyumu, oyuncuların saha iletişimleri artarken; aynı süreçte bireysel yeteneklerin de ön plana çıkması, takımı ileriye doğru sürüklüyor.
Bu noktada geçtiğimiz gün kupada elde edilen 6-1’lik galibiyet ile birlikte üst üste kazanmak takıma ciddi anlamda moral ve motivasyon aşılıyor.

BU DÖNEMİ HASARSIZ ATLATMAK ÖNEMLİ

Elbette; gerçeklerden de çok fazla uzaklaşmamak gerekirse rakiplerin kağıt üzerinde Bursaspor’un çok gerisinde olmaları, seviyelerinin oldukça düşüklüğü de buna bir etken fakat, daha önceden de sıklıkla vurguladığımız üzere camianın en iyi ihtiyacı olan yegane şey, seri galibiyetler.
Zira, bu sayede kazanma alışkanlığının yeniden kazanılacağı gibi, camiadaki atmosferi de haneye yazılan 3 puanlar olumlu anlamda değişikliğe hazırlıyor.
Özellikle ligin çok uzun bir maraton olduğunu da hesaba kattığımızda önemli olan, sahada iyi bir oyun sergileyemediğinde dahi bu kazanma alışkanlığını sergileyerek, bu dönemi hasarsız atlatabilmek.

Haberin Devamı

HEDEF, DEVREYİ PLAY-OFF HATTINDA BİTİRMEK

Futbolun psikolojisine de baktığımızda, kazanmak her zaman morali yüksek tuttuğu gibi, hasarsız geçilen süreç de takımın iyileşmesine ilişkin atılan her bir adım niteliğinde.
Bunun için de yalnızca sıralamaya bakmak yeterli olacaktır.
BAY geçilen 8. haftanın ardından takım ligin sondan ikinci basamağında bulunurken, üst üste iki galibiyet ile birlikte bir anda 6 basamak atlandı ve 11. sıraya yerleşildiği görülüyor.
Sadece ligin ilk devresini dahi baz alacak olursak, daha haftayı maç yapmadan kapatacak pek çok takımın da olduğunu düşünürsek, en azından devreyi Play-Off hattında kapabilmek ve zirve yarışına tekrar dahil olabilmek, oldukça yüksek bir ihtimal olarak görünüyor.

GALİBİYETLER ZİRVE YARIŞINA ORTAK EDİYOR

Şunu da önemle vurgulamak gerekir ki, 9 puan olan Play-Off hattı ile aradaki fark da bu galibiyetlerin ardından 5’e düşmüş durumda.
Artık herkesin bildiği bir şey var ki o da, üst üste alınacak galibiyetlerin takımı bir anda zirve yarışına dahil edebileceği...
Çok da uzağa gitmeden, geçtiğimiz sezon Giresunspor’un bu dönemlerde gerçekleştirdiği 12 maçlık bir galibiyet serisi var ki o seri, Giresun ekibini Süper Lig’e lige taşıdı.
Öncesinde ne şampiyonluk için, ne de üst lig için bu takımın esamesi okunmuyordu...
Haliyle umudu her zaman korumak, birliği oluşturup kenetlenmek gerekiyor.

Haberin Devamı

LİGİN EN DEĞERLİ KADROSUNA SAHİP

Bu galibiyetlerin en büyük etkisi kuşkusuz özgüven olacaktır.
Özgüvene sahip bir Bursaspor, hem takım kimliğini ortaya koyabileceği gibi, aynı zamanda kazanma alışkanlığını da göstererek hedefine bir adım daha yaklaşacaktır.
Unutmayalım ki; bu takım ligin en değerli kadrosuna sahip.
Yetiştirdiği genç oyuncu potansiyeli ile birlikte de, sadece bu ligin değil, Türkiye profesyonel liglerinin de en iyileri arasında yer alıyor.
Önemli olan, kazanmaya ilişkin uygun şartları oluşturabilmek.

BU TAKIMA GÜVENMEK GEREKİYOR

Mutlaka istikrarsızlıklar olacaktır, bu durum bu ligin kaçınılmaz bir gerçeği; fakat burada da, istikrarını ciddi ölçüde koruyabilen ekipler başarı sağlıyor.
Özetle; bu takıma güvenmek gerekiyor.
Bursaspor’un da geçmiş başarılarını elde ettiği dönemlere bakacak olursak, takım ile camianın kimyasının uyuşması, tek bir vücut haline geldiğini görüyoruz.
Bu dönemlerde de, tam da buna ihtiyaç duyuluyor.
Sayın Emin Adanur’un da işaret ettiği üzere;
“Haydi büyük Bursaspor taraftarı. Vakit birlik olma, vakit takımını destekleme, vakit kulübümüzü ait olduğu yere taşıma vaktidir.”

Yazarın Tüm Yazıları