Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

BÜYÜK ZARİFİ APARTMANI 2024’TE DE PERDE DEMEYE DEVAM EDİYOR

Beyoğlu’ndaki Pembe Çıkmazı’nda, 150 yıllık bir apartmanda, kolektif hafızamızın izini süren, Büyük Zarifi Apartmanı’nın bir tiyatro sahnesine çeviren bu çok özel oyun 2024’te de sahne yolculuğuna devam edecek. Mekâna özgü yaratılan bu projede Büyük Zarifi Apartmanı, tarihi gerçeklerden yola çıkan kurmaca hikâyelerin sahnesine dönüşüyor. İstanbul Rumlarının geçmişinden bugüne uzanan iki kısa oyun ile hem sinema hem tiyatronun araçlarını kullanan bu deneysel performansta izleyiciler, sadece bir apartmanın değil, şehrin zengin tarihine tanıklık ediyorlar. İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ile desteklenen oyun ilk olarak 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde perde demişti. Ocak temsillerinin biletleri neredeyse tükenmek üzere. Oyunun sergileneceği tarihleri www.instagram.com/buyukzarifiapartmani adresinden öğrenebilir, biletlerini de tiyatrolar.com.tr adresinden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

3. TAYF ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ’NE BAŞVURULAR BAŞLADI

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla ve Tayf Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenecek olan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, 3 yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Nisan 2024’te yapılması planlanan 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali; kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde yarışacak olan filmlerini bekliyor. En temel amacı sinema sanatının yapı taşı olan ‘kısa film’in bilinirliğini ve tanınırlığını arttırarak, kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmek ve desteklemek olan festivale başvurular; 5 Şubat 2024 tarihinde son bulacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

“İZ/LER” SERGİSİ AÇILDI

Ressam Ahmet Yeşil’in sanatseverlere görsel bir şölen vadeden “İz/ler” başlıklı yeni kişisel sergisi, Brieflyart Galeri’de sanat severleri ağırlıyor. Yeşil’in son dönem çalışmalarından oluşan sergide, sanatçının anıları, birikimleri, özlemleri, tutkuları, acıları, mutlulukları bir ahenk içinde tuvale yansıttığı çok katmanlı eserleri yer alıyor. Sergi 14 Ocak’a dek ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

“BODY WORLDS: ANIMALS INSIDE OUT: GERÇEK HAYVANLARIN ANATOMİ SERGİSİ

Dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan “Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”, Ataşehir Metropol İstanbul’daki HUPALUPA Expo’da 4 Şubat’a kadar görülebilir. Hayvanların bedenlerinin bilinmeyen özelliklerini ve biyolojik yapılarını sanatsal bir anlayışla yansıtan sergide, ziyaretçiler, ülkemizde olmayan fil ve zürafa gibi farklı coğrafyaların canlılarını bir arada görme imkânı buluyor. Sergide bilim ve sanat meraklıları,100’den fazla hayvanın kemik yapısını, kaslarını, sinir sistemini ve organlarını yakından inceleme fırsatı buluyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

ERDİL YAŞAROĞLU’NUN “TRANSATLANTİK” SERGİSİ BEYOĞLU’NDA AÇILDI

Erdil Yaşaroğlu’nun ikinci kişisel sergisi “Transatlantik”, 30 Ocak’a kadar Beyoğlu’nda bulunan Alexandre Vallaury Binası’nda sanatseverlerle buluşmaya hazır. “Mücadele, uzlaşı ve sürdürülebilirlik üzerine…” sloganıyla açılan heykel sergisi sanatçının tanıdık, renkli, parlak yüzlerinin arkasındaki iç görüye ve derinlere indikçe ışığın azaldığı, karanlığın hâkim olduğu ama tıpkı okyanus tabanındaki akıl almaz canlılar gibi gizemli ve ışıltılı bir dünyaya işaret ediyor ve içinde bulunduğumuz zamanın, insanlığı tehdit eden savaşların, görmezden geldiğimiz doğa yıkımının tedirginliğinden de izler taşıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

2024’TE HEYECANLA BEKLEDİĞİMİZ KONSERLER!

Rock terapisi yolda: Therapy? Konserine az kaldı

1989 yılında İrlanda'da bir araya gelen ve kariyerlerinde 34 yılı ve 16 stüdyo albümü geride bırakan efsane rock grubu Therapy?, bir kez daha İstanbul'da. Grup Epifoni organizasyonuyla 6 Şubat 2024 gecesi Blind'da sahne alacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

İngiliz elektronik müzik ikilisi “I Monster” İstanbul'a geliyor

Elektronik müziğin efsanesi haline gelmiş “Daydream in Blue” şarkısının sahibi, Sheffield merkezli plak yapımcıları Dean Honer ve Jarrod Gosling'den oluşan İngiliz elektronik müzik ikilisi I Monster, kariyerlerinin ilk İstanbul konseri için 27 Nisan Cumartesi akşamı Epifoni organizasyonuyla IF Performance Hall Beşiktaş'ta sahne almak üzere ülkemize geliyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

YALIN’DAN ÖZEL 20. YIL KONSERİ

Kendine özgü yorumuyla aşk şarkılarının en sevilen isimlerinden bir olan Yalın, profesyonel müzik kariyerinin 20’nci yılını sevilen konsepti “Unutulmaz Şarkılar” ile 9 Şubat Cuma akşamı Volkswagen Arena’da dinleyicileriyle kutlamaya hazırlanıyor. YProduction organizasyonuyla gerçekleşecek bu özel gecenin biletlerine Passo üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

 

Yazarın Tüm Yazıları