Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA 25. YAŞINI KUTLAN ULUSLARARASI İSTANBUL KUKLA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali “100’de 25” sloganıyla bu yıl 25. kez izleyiciyle buluşuyor. Sanat yönetmenliğini Cengiz Özek’in üstlendiği festival, 25 Ekim’de perdelerini açacak. 5 Kasım’a kadar devam edecek festivalin sloganı, Cumhuriyetin 100. festivalin de 25. Yaşına gönderme yapıyor. 8 ülkeden 10 oyunun izleyiciyle buluşacağı festivalde Türkiye’den de 8 oyun yer alacak. Toplam 51 gösterinin yer alacağı festivalde film gösterimleri, atölyeler, söyleşiler de yer alıyor. Karagöz Figürleri Sergisi de festival boyunca görülebilecek.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

Festival bu yıl Akbank Sanat, Alan Kadıköy, Fişekhane, DasDas, Turşucuzade Konağı Sıbyan Mektebi ve Mall of İstanbul’da gerçekleşecek. Turşucuzade Konağı ve Mall of İstanbul’daki gösteriler ücretsiz. Diğer gösteriler için biletler Biletinial.com’dan ve DasDas için de Mobilet.com’dan satın alınabilir. Festivalle ilgili tüm bilgiler https://www.istanbulkuklafestivali.com/ adresinde.

Haftanın kültür sanat ajandası

TEKFEN FİLARMONİ’DEN GÖRKEMLİ 100. YIL KONSERİ

Tekfen Filarmoni, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü çok özel bir konserle kutlamaya hazırlanıyor. İstiklal Marşımızın bilinmeyen yönlerini anlatacak konser 25 Ekim’de CSO Ada Ankara’da, 28 Ekim’de ise İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak. Konserde, Kurtuluş Savaşı sürerken açılan yarışmaya başvuran ve notalarına ulaşılabilen 55 besteden 11’inin yer aldığı bir seçki de 100 yıl sonra ilk kez yeniden icra edilecek. Konserlerin biletleri Biletinial’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

“BİR HALK DÜŞMANI” 8 KASIM’DA PERDE DİYOR

Dünyada çevre kirliliği konusunda yazılmış ilk tiyatro oyunu olma özelliği taşıyan “Bir Halk Düşmanı”, 8 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde ilk kez seyirci karşısına çıkıyor. Perdeci Oyuncuları ve Aysa Prodüksiyon tarafından sahneye konan oyun; bir bilim insanı ve aydının yalnız kalmak pahasına gerçekleri savunmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Norveçli oyun yazarı Henrik Ibsen tarafından kaleme alınan “Bir Halk Düşmanı”nda usta oyuncu Rutkay Aziz’e Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Öykü Eraslan gibi oyuncular eşlik ediyor. Oyunun biletleri Biletinial’da satışa çıktı.Haftanın kültür sanat ajandasıAlphaville / Jean-Luc Godard

Haberin Devamı

SİNEMATEK’TE YENİ SEZON BAŞLIYOR

Sinema mirasını korumak ve film kültürünü yaymak amacıyla faaliyet gösteren ve geçmişte Onat Kutlar tarafından Türk Sinematek Derneği olarak kurulan Sinematek 2021’den beri Türkiye’de ve Fransa’da sinematek çalışmaları içinde görev almış Jak Şalom öncülüğünde, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Kadıköy’de Sinematek/Sinema Evi olarak hizmet veriyor. Sinematek’in 24 Ekim’de başlayan yeni dönem programı 21 Ocak’a kadar devam edecek. Geçen yıl kaybettiğimiz Erden Kıral için hazırlanan toplu gösterimde yönetmenin Bereketli Topraklar Üzerinde, Hakkari’de Bir Mevsim, Ayna, Vicdan, Gece ve Kanal gibi önemli eserleri gösterilecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Sinematek’in ana programı ise “60'larda Godard” adıyla dünya sinemasının en önemli yönetmenlerinden Jean-Luc Godard’ı seyirciyle buluşturuyor. Godard’ın 1961-1967 yılları arasında ardı ardına çektiği 15 uzun metrajlı filminin gösteirleceği programda Serseri Âşıklar, Çete, Erkek, Dişi, Nefret ve Alphaville gibi önemli yapımlar var. Bu seçkiye bir de özel Godard sergisi eşlik ediyor. Filmlerin gösterim programları sinematek.kadikoy.bel.tr adresinde biletler ise Mobilet’te.

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI

Efza’dan yeni tekli Yer Gök

Kendine has yorumu ve müzik tarzıyla dikkat çekmeye devam eden Efza’nın yeni şarkısı ‘’yer gök’’ Tamar Records etiketiyle yayınlandı. ‘’Yer Gök’’ dinleyicilerine yaşadığımız acılarla yüzleştirirken, acıyı taşımak mı? yoksa bırakıp ilerlemeye devam etmek mi? sorularını soruyor. Yer Gök’ün söz-müziği, düzenlemesi, ses tasarımları ve mixi Efza’ya ait. Şarkı tüm dijital platformlarda.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Cem Babacan’ın büyüleyici şarkıcı “Valse Caressante” yayında

Türkiye'nin en yetenekli genç konser piyanistlerinden Cem Babacan uzun süredir beklenen ilk single’i “Valse Caressante”i 20 Ekim Cuma günü MDU Yapım etiketiyle dinleyicileriyle buluştu. Piyanodaki ustalığını sonbaharın duygusuyla birleştiren genç piyanist virtuozite tekniğiyle etkileyici bir eser ortaya koyuyor. Yağmur altında dans etme hissi uyandıran “Valse Caressante” insanların ruhunu okşamak için hayata geçirilmiş bir çalışma.

Haftanın kültür sanat ajandası

Eureka’nın yeni single çalışması “Yıldızlar” tüm dijital platformlarda

Türkçe Rap müziğe yepyeni bir soluk getiren Eureka yeni single çalışması "Yıldızlar" ile alternatif rap ve Trapsoul esintilerini harmanlıyor. Şarkının sözleri ve altyapısı Eureka imzası taşıyor. Şarkı, Bemolship Music etiketi ile dijital platformlarda yayında!

Haftanın kültür sanat ajandası

JAY-JAY JOHANSON KONSERLERİ ARALIK AYINA ERTELENDİ

20 ve 21 Ekim tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Jay -Jay Johanson konserleri, ülkemizde ilan edilen ulusal yas sebebiyle 14 ve 15 Aralık tarihlerine ertelendi. Neslinin en etkili sanatçılarından ve en iyi seslerinden biri, bir öncü, bir efsane olarak selamlanan İsveçli Jay-Jay Johanson; 2 konser için yeniden ülkemize geliyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Büyüleyici ve melankolik sesi ile dikkat çeken Jay-Jay Johanson, Epifoni organizasyonu ile düzenlenecek konserlerde 14 Aralık 2023 Perşembe gecesi Ankara'da Milyon Performance Hall'da, 15 Aralık 2023 Cuma gecesi ise İstanbul'da Dorock XL Fitaş Sahnesi'nde dinleyicilerle buluşacak.

Yazarın Tüm Yazıları