Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

İŞ SANAT’TA YENİ SEZON BAŞLIYOR!

İş Sanat, yeni konser sezonunu Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı kutlamak üzere orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın 100. Yıl Gala konseriyle 2 Kasım Perşembe günü açıyor. Kasımdan hazirana kadar sürecek sezonda yine birçok yerli ve yabancı sanatçı İş Sanat sahnesine konuk olacaklar.

Haftanın kültür sanat ajandası

İş Sanat’ın İstanbul ve Ankara’daki müzelerimizde devam eden Yaşasın Cumhuriyet sergisinin yanı sıra Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi de 29 Ekim’de Beyoğlu’nda ziyarete açılacak. Cuma İş Çıkışı konserleri, Antik Sahne etkinlikleri ve YouTube kanalında sürecek yayınlarla birlikte İş Sanat sahnesinin klasik konserlerine Kronos Quartet’ten Aleksey Igudesman’a, Giuliano Carmignola’dan Timothy Chooi’ye önemli isimler konuk olacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman İş Sanat’a özel hazırladığı “Beethoven and More” (Beethoven ve Daha Fazlası) başlıklı konser, İspanya’nın dünyaca ünlü pop-rock sanatçılarından Luz Casal ve piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu’nun, İş Sanat’a özel hazırladığı “Dünya’nın Sesleri” başlıklı konser de sezonun ağır toplarından.

Haftanın kültür sanat ajandası

Nâzım Hikmet, Âşık Veysel, Ahmet Muhip Dıranas, Nezihe Meriç ve Melih Cevdet Anday’ın eserlerinden derlenen şiir ve hikâye dinletilerin de yer aldığı bu zengin yeni sezonla ve sezon programıyla ilgili tüm bilgiler www.issanat.com.tr adresinde, biletler ise İş Sanat ana gişe ve Biletix’te.

27. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ HEYECANINA AZ KALDI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Entek, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenecek 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim’de perdelerini açmaya hazırlanıyor. 20 tiyatro, performans ve dans gösterisinin yer aldığı festival programında Türkiye’den 11; Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda, İsrail ve Yunanistan’dan toplam 9 yapım izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Geçen yıl küratörlü bir yapıya geçen İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu önemli görevi bir kez daha ülkemiz tiyatrosunun en önemli isimlerinden Işıl Kasapoğlu üstleniyor. 25 Kasım’a kadar sürecek tiyatro şöleni İstanbul’un iki yakasında; Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy, Atlas 1948 Sineması, Büyük Zarifi Apartmanı, Caddebostan Kültür Merkezi, DasDas, Fişekhane, Galatasaray Lisesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Hope Alkazar, İş Kuleleri Salonu, Metro Han, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Süreyya Operası ve Zorlu PSM olmak üzere 15 farklı mekânda izleyicilerle buluşacak. Biletler Passo ve İKSV gişesinde, festival programı ise tiyatro.iksv.org/tr adresinde.

Haberin Devamı

VİNTAGE FESTİVAL KADIKÖY’DE

Dönemin ikonik şarkılarını hatırlatacak sanatçıların sahne alacağı unutulmaz konserler, gün boyu sürecek plaktan DJ setler, dans gösterileri, oyunlar ve ödüllü yarışmalar ile eski İstanbul’un canlı ve eğlenceli atmosferini yeniden yakalamak isteyenler için Vintage Festival 7-8 Ekim’de Festival Park Kadıköy’de. Festivalin biletleri ise Biletix’te.

Haftanın kültür sanat ajandası

ŞİŞLİ PLAK FESTİVALİ’NDE KONSER SÜRPRİZİ

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği ve büyük ilgi gören 'Şişli Plak Festivali'nin üçüncüsü bu yıl 7-8 Ekim tarihlerinde yine Feriköy Organik Pazarı otopark alanında düzenlenecek. Vigor Sanat organizasyonu ile gerçekleşecek festival, İstanbul’un müzik kültürünü ve plak atmosferini yansıtıyor. Söyleşiler, mezatlar, imza günleriyle zengin programı olan etkinlikte ülkemizde de çok sevilen Alman grup Alphaville, festivalin kapanışında katılımcılara özel ücretsiz bir konser verecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

BUIKA İKİ KONSER İÇİN ZORLU PSM’DE

İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Grammy Ödüllü Buika, Dünya Turnesi kapsamında 25-26 Eylül’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde bir kez daha dinleyenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Gelmiş geçmiş en iyi vokaller arasında gösterilen; besteci, söz yazarı ve şarkıcı Buika, zengin melodiler ve büyüleyici sesiyle bir kez daha müzik severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

"SANATTA YARATICI BAKIŞLAR" ATÖLYE PROGRAMININ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV Alt Kat'ın Paribu desteğiyle yürüttüğü “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programının sonbahar dönemi için başvuru dönemi başlıyor. 2023 Ekim ve Kasım aylarında düzenlenecek program, farklı disiplinlerden 4 sanatçıyı 16-25 yaş arasındaki genç sanatseverlerle buluşturacak. Her biri 4 hafta sürecek atölye serilerinde, Selda Taşkın ile film kurgusu, Gökalp Gönen ile stop-motion animasyon film üretimi, Can Memişoğulları ile yaratıcı ses ve görsel kodlama ve  Alper Aydın ile arazi sanatı ve güncel sanat çalışmaları gibi farkı alanlara odaklanılacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Atölye serilerinin ikisi, Şişhane’de İKSV Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan İKSV Alt Kat’ta yüz yüze gerçekleştirilecek, diğer ikisi çevrimiçi düzenlenecek. “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programına katılmak isteyenler İKSV Alt Kat web sitesindeki ilgili formu doldurarak başvuru yapabilir. Atölye programı ayrıca, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) iş birliğiyle atölyelere deprem bölgesinden İstanbul’a gelen veya deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan gençlerin katılımı da teşvik ediliyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN VİZYONU

Bu hafta vizyona giren filmler arasında zengin bir oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Cehennem Melekleri 4, Şili’de Pinochet döneminde yaşayan bir kadının, kadın düşmanlığı ve yolsuzluğa karşı verdiği mücadeleyi konu eden 1976, iki senkronize yüzme sporcusu kadının var olma mücadelesini anlatan çarpıcı belgesel Düet öne çıkıyor. Hali hazırda gösterimde olan, Sigurno Mjesto’nun kendi aile hikayesinden yola çıkarak yazıp yönettiği Güvenli Bir Yer (Safe Place) ve Derviş Zaim’in yönettiği belgesel Tavuri de sinema severlerin ilgilini hak ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları