Venedik’te sanat ve eğlence

Türk iş dünyasının patronları, Ahmet Güneştekin’in Million Stone sergisi ve Sahir Erozan’ın partisi için Venedik’de buluştu.

Haberin Devamı

Geçen hafta, 56. Venedik Sanat Bienali’ni izlemek üzere Venedik’teydim. Tüm dünyadan sanatçılar ve koleksiyonerlerin akın ettiği Venedik’te, Ahmet Güneştekin de Venedik Bienali’yle eş zamanlı Milyon Taşı adlı sergisiyle Türkiye’yi temsil eden sanatçılar arasında yer aldı.
İş, sanat ve medya dünyasından ünlü isimlerin San Marco Meydanı’na 20 dakika mesafedeki ada otel JW Marriott’ta başlayan sanat seyahati, La Pieta’da yer alan Vivaldi’nin Kilisesi’ndeki Ahmet Güneştekin’in sergisiyle devam etti.
Çalık Holding’in sponsorluğunda gerçekleşen sergi, aralarında Mustafa Taviloğlu, Zafer Yıldırım’ın da olduğu iş dünyasının patronlarıyla Ertuğrul Özkök, Güneri Cıvaoğlu ve Mehmet Y. Yılmaz gibi ünlü gazetecileri buluşturdu. İki gün iki gece süren kutlamaların ilki Palazzo Rocca Visconti’de, ikincisini ise Hilton’da gerçekleşirken, Ahmet Güneştekin, dünyanın en saygın beş galerisinden biri olan Marlborough Gallery’nin desteğiyle Monaco ve Venedik’ten sonra önümüzdeki aylarda da Barcelona’da sergi açacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Venedik’te Türk eğlencesi

Bodrum Maça Kızı’nın sahibi Sahir Erozan ise 56. Venedik Sanat Bienali kapsamında, ‘İstanbul to Venice’ adlı bir partiyle, sanatla eğlenceyi buluşturdu. Türk bayrağının dalgalandığı San Clemente Adası’nda gerçekleşen eğlenceye, İtalyan aristokratlarının yanı sıra Türkiye’den de birçok ünlü isim katıldı. 7 Mayıs’ta öğle saatlerinde başlayan eğlence, 8 Mayıs’ta sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
Permak Grubu’nun sahibi olduğu San Clemente Adası üzerindeki St. Regis Hotel’in havuz başında gerçekleşen Red Night konseptli geceye, Gökhan-Siren Çarmıklı, Ender Mermerci, Levent Kızıl, Ömer Karacan ve Özlem Önal’ın da aralarında olduğu iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Yazarın Tüm Yazıları