Ömer Koç’un Osmanlı koleksiyonu

İngiliz gazetesi Financial Times’ın sanat eki Collecting’e verdiği röportajda 50 milyon euro’luk yatırımla yeni bir modern sanat müzesi açmayı planladığını açıklayan Ömer Koç, kişisel koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Koç Ailesi’nin çağdaş sanat konusundaki en tutkulu ismi olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, kişisel koleksiyonundan eserler sergileyecek. Sanat tutkusu ile Arter Galeri’yi hizmete sokan ve Koç Ailesi’nin her yıl sanata 10 milyon euro yatırım yaptığını söyleyen Ömer Koç’un, “Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri” adlı sergisi 26 Ocak’ta Beyoğlu’nda ziyaretçileriyle buluşacak.
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, hariciyeci, mutasarrıf, cemiyet adamı Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümü ve içindeki çizimler sanatseverlerle ilk kez buluşacak.
Yusuf Franko’nun karikatürleri, özellikle 19. yüzyıl sonunun Beyoğlu’nun Pera semtini, kendisinin de parçası olduğu renkli sosyal ağları ve İstanbul’un küresel mekânlarını gözlemek için izleyiciye imkan sunuyor. 19. yüzyıl sonunun zengin kapitalistleri, Osmanlı paşaları, Levantenleri, sanatçıları ve diplomatlarının hiciv yüklü portrelerinin yer aldığı “Yusuf Franko’nun İnsanları; Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri” sergisi, 1 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Ömer Koç’un Osmanlı koleksiyonu

‘I Say Yes’ dedi

ISay Yes sloganı ile 90 ülkede her haziran ayının 2’nci cumartesi günü kutlanan “Global Wellness Day”in yaratıcısı, Richmond International Kreatif Direktörü Belgin Aksoy, bale sanatçısı sevgilisi Murat Berkin’e “evet” dedi. İkili, Four Seasons Bosphorus Hotel’de verdikleri nişan yemeğinden sonra, ailelerine sürpriz yaparak nikah masasına oturdu. 

Ömer Koç’un Osmanlı koleksiyonu

Hayırseverler sanatla buluştu

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, geleceğin öncü kadınları olmaya aday genç kızların eğitimi için Hidiv Kasrı’nda düzenlenen tezhip, hat, minyatür ve ebru sanatından oluşan eserleri müzayede ile satışa çıkardı. NEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Diptaş’ın ev sahipliği yaptığı etkinlik hayırseverleri buluşturdu. Elde edilen tüm gelir, lisans ve yüksek lisans desteği olarak genç kızlara ulaştırılmak üzere satıldı.

Haberin Devamı

Ömer Koç’un Osmanlı koleksiyonu

 

Yazarın Tüm Yazıları