Mimar Feryal Gülman'ın gözünden

21 yıllık eşi Kemal Gülman’a ihanet iddiasıyla açtığı boşanma ve zina davasıyla gündeme gelen Feryal Gülman, yazar oldu.

Haberin Devamı

Yönetim kurulu üyesi olduğu Gülman Holding’e Temmuz 2013’ten bu yana adım atmayan mimar Feryal Gülman, Marie Claire Maison dergisine yazı yazmaya başladı. Marie Claire Maison’da her ay dekorasyon, tasarım ve mimari alanındaki seçimleri ve önerileriyle yer alacak olan Feryal Gülman, iş ve sanat dünyasının renkli isimlerinin evlerine de konuk olacak. Gülman, ilk olarak ünlü mimar Eren Yorulmazer’in Ritz Carlton’ın 30’uncu katındaki rezidansına konuk oldu. Gülman’la Yorulmazer’in sohbeti, eğitimden modaya, tasarımdan iş dünyasına uzandı.

Sanatın evrensel dili
Klasik Türk sanatı ebruyu geliştirdiği tekniklerle modern dünyaya taşıyan Ebru Uygun, Bahreyn’de sergi açtı. Business Financial Harbour Oteli’nin Capital Clup Salonu’nda açılan sergi, Bahreyn Kraliyet Ailesi’nden büyük ilgi gördü. Uygun, “Sanatın evrensel dili, bütün dillerden daha geçerli ve bu dili konuştuğunuzda anlaşamayacağınız kimse kalmıyor” dedi. Sanatçı ayrıca sergiden elde edilen gelirin bir bölümünün TOÇEV’e bağışlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Aşkta da engel tanımıyor
Bodrum’daki Club Filipper’ın sahibi Ahmet Bayer, yıllar önce dalış yaparken vurgun yemiş ve belden aşağısı felç olmuştu. Özel tekerlekli sandalyesiyle önündeki tüm engelleri ortadan kaldıran ünlü işadamı, önceki gün İstinye Park’ta görüntülendi. Çapkınlıklarıyla adından söz ettiren Bayer, yeni sevgilisiyle yemek yerken aşkta da engel tanımadığını gösterdi...

Düğün ve cenaze
Soma’da yaşanan facianın ardından bir kez daha içimiz yandı. Eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen’in torunu Alp Ali Şen’in Şile’de geçirdiği trafik kazası sonucu ölmesi, hepimizi çok üzdü. Begüm-Adnan Şen çiftinin henüz 17 yaşındaki oğulları Alp Ali Şen’in Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine ben de katıldım. İş, sanat, spor ve siyaset dünyasından ünlü isimlerin bulunduğu törende 75 yaşındaki Ali Şen, torunu Alp’in tabutunu oğlu Adnan Şen’le birlikte taşıdı. İşim gereği aynı günün akşamı Baltalimanı Portaxe’in işletmecisi Lütfü Sapmaz’ın çocukları için düzenlediği sünnet törenine gittim. Mekâna Yeniçeri askerlerinin omuzlarında taşıdığı taht üzerinde gelen Ege ve Arda erkekliğe adım attı. İş, sanat siyaset ve spor dünyasının ünlü isimleri de yılın 365 günü birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Portaxe’teki bu törende Ayşe-Lütfü Sapmaz çiftini yalnız bırakmadı...

Haberin Devamı

Şimdi de Rusya’da
Dice Kayek, 2013 yılında dünyanın en önemli tasarım müzesi addedilen Victoria & Albert Müzesi’nin verdiği, güncel sanat ve tasarımı ödüllendiren Jameel Prize’ı kazanan ilk moda evi olmuştu. Dice Kayek’in İstanbul’un zengin dini, mimari ve kültürel çeşitliliğinden ilham alan “Istanbul Contrast” koleksiyonundan seçilen “Ayasofya”, “Kubbe” ve “Kaftan” isimli tasarımları, Londra’da bulunan Victoria & Albert Müzesi’nden sonra şimdi de Rusya’da sergilenmeye başlandı. “Istanbul Contrast”, İngiltere-Rusya Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında 17 Ağustos’a kadar Tataristan’ın başkenti Kazan’daki Hermitage Müzesi’nde sergilenecek.

Yazarın Tüm Yazıları