Kadınlar her yerde

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinlilerle kutlandı. Güler Sabancı, kadın çalışanları için film çekerken iş ve sanat dünyasının ünlü kadınları da kız öğrencilerin eğitimi için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Kadınlar her yerde

“İş’te eşitlik”

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Sabancı Holding’in kadın patronu Güler Sabancı da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, “Biz ayrıcalık istemiyoruz, eşitlik istiyoruz!” dedi.

Kadınlar her yerde

Mesleğin cinsiyeti olmadığını ve olamayacağını söyleyen Güler Sabancı, Kadınlar Günü için hazırlattığı video filmin Sabancı Holding’in kadın çalışanlarından ilham alınarak çekildiğini söyledi.

Kadınlar her yerde
Dünya Kadınlar Günü için çekilen filmde, Sabancı Holding’in kadın çalışanlarına yer verildi.

Haberin Devamı

Kız öğrenciler için tasarladılar

Kadınlar her yerde

Düzenledikleri sosyal sorumluluk projeleri ile adlarından söz ettiren, Başarım Sensin Derneği ile EPOS 7 Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında düzenledikleri etkinliklerle hayırlı işlere imza attı.

Kadınlar her yerde

Sema Güral Sürmeli, Gül Gölge Saygı, Özlem Süer, Ahu Orakçıoğlu ve Ayfer Toprak’ın da aralarında olduğu iş, sanat ve moda dünyasının hayırsever isimleri deri bileklikler tasarladı. Lion Diamond sponsorluğunda Taksim Gezi Bosphorus Hotel’de gerçekleşen etkinlikte tanıtılan bileklikler çiçekler üzerinde sergilendi.

Kadınlar her yerde
Pervin Ersoy

Başarım Sensin Derneği Başkanı Şule Argüder, satışlardan elde edilecek tüm gelirin Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Tıp Fakültesi ve İTÜ’de okuyan aynı zamanda derneğin gönül çatısı altında olan kız öğrencilerin bursuna katkı sağlamak için harcanacağını söyledi.

 

Haberin Devamı

Maymun Yılı

Kadınlar her yerde

Çin Takvimi’ne göre 2016 Maymun Yılı kutlamaları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Beşiktaş’taki Shangri-La Bosphorus, İstanbul Otel, Çin’in geleneksel bahar festivalini bünyesindeki Shang Palace’da bu akşam lezzet ve eğlenceli bir etkinlikle kutluyor. Astrolog Şebnur Kuran’ın Uzakdoğu lezzetleri eşliğinde Maymun Yılı’na özgü yorumlar yapacağı kutlamaya katılmak için kırmızı giymek şart.


Eğitim şart

Kadınlar her yerde
Emir Sarıgül - Serdar Altınbaş - Fatoş Sarıgül - Ali-Muhlet Altınbaş

Aile şirketlerinin profesyonel ve kuşaklar boyu sürdürülebilir yönetimini amaçlayan Aile Şirketleri Yönetimi ve Danışmanlığı Araştırma Merkezi (AYDAM), İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bünyesinde kuruldu. European School of Management and Technology (ESMT) işbirliği ile hayata geçen AYDAM önceki gün Gümüşsuyu’ndaki Almanya Başkonsolosluğu’nda tanıtıldı. Tanıtımda konuşma yapan AYDAM Merkez Müdürü Fatoş Altınbaş Sarıgül, ikinci-üçüncü kuşak ve aile şirketlerinde çalışan üst düzey çalışanlar için eğitim programları tasarlandığını söyledi.

 

Haberin Devamı

Tarih boyunca Türk kadını

Kadınlar her yerde

Tarihi değerlerimizin ve kültürel mirasımızın gelecek nesillere taşınmasını destekleyen EPOS 7 Derneği de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel “Tarih boyunca Türk kadını” adlı bir konferans düzenledi.

Kadınlar her yerde
Dr. Nurhan Atasoy - Ralph Radtke - Zafer Kozanoğlu

Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen konferansta Türk sanat tarihi profesörü, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Türk kadınının tarihteki yerini ve önemini örneklerle vurguladı.

Kadınlar her yerde
Merih Turan

Yazarın Tüm Yazıları