Abdülhamid’in resmi torununu üzdü

Sultan II. Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan’ın torunu Adile Osmanoğlu, ressam Ali Elmacı’nın, II. Abdülhamid’i dil çıkarmış halde bir kadın heykelinin üzerine resmetmesine üzüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta İstanbul’u çağdaş sanatın merkezi haline getiren Contemporary İstanbul’da eserleri sergilenen sanatçılar arasında yer alan ressam Ali Elmacı’nın Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’in portresini kadın bedeni formundaki bir heykele resmetmesi tartışmalara yol açmıştı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki fuara gelen bir grubun protestosu üzerine Elmacı, o heykeli Contemporary İstanbul’dan çekme kararı almıştı.Sultan II. Abdülhamit’in kızı Ayşe Sultan’ın torunu Adile Osmanoğlu, önceki gün Gülderen Depas’ın sergisinin açılışında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Osmanoğlu, Ali Elmacı’nın II. Abdülhamid’i dil çıkarmış halde bir kadın heykelinin üzerine resmetmesine üzüldüğünü söyledi.

Abdülhamid’in resmi torununu üzdü


PROTESTOYA DA ÜZÜLDÜM

Söze “Ben de sanatçıyım. Sanatta sınır yoktur. Zevkler ve renkler de tartışılmaz ama” diyerek başlayan Adile Osmanoğlu, şöyle devam etti:
“Sultan Abdülhamid, önemli bir şahıs. 30 yıl tahtta kalmış önemli bir sultan. Benim büyük dedem söz konusu olduğu için çok üzüldüm. Yapılan hiç hoş değil. Yalnız bir sanatçı olarak protestoya da üzüldüm. Uluslararası bir etkinlikte, Türkiye için önemli bir dönemde böyle bir saldırı olması da beni üzdü.”
Osmanoğlu ayrıca kendisinin de 4,5 yıldır resim yaptığını ve önümüzdeki günlerde sergi açacağını söyledi.

Haberin Devamı

Alışveriş turnesi

Yardım etkinlikleriyle adından söz ettiren Başarılı İş Kadınları Platformu’nun (BİKAP) düzenlediği Alışveriş ve Eğlence Şenliği turneye çıktı. Ankara’daki JW Marriott Otel’de başlayan turne kapsamında iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri tezgah açıp satış yaptı. Gün boyu devam eden festivale yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kapı girişinden elde edilen gelirin tamamı maddi yeterliliği olmayan kız çocuklarının eğitim masrafları için kullanılmak üzere Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne (NEYAD) aktarıldı.

Abdülhamid’in resmi torununu üzdü

Haberin Devamı

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Alenka Gregoric ve Ali Akay’ın üstlendiği, videodan fotoğrafa, çizimden yerleştirmeye farklı mecralardan çarpıcı eserlerin yer aldığı serginin açılışı önceki akşam yapıldı. Suna ve İnan Kıraç Vakfı kurucularından İnan Kıraç ile Vakfın Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol’un ev sahipliği yaptığı açılışa katılanlar, sergiye sanatçı grubu Irwin tarafından hazırlanan özel pasaportlara damga bastırarak girdi. “Uçta” adlı performansıyla dünyanın dört bir yanında binaların üzerine çıkıp aşağı sarkan Mladen Milijanovic’in son adresi de Pera Müzesi’nin tarihi binası oldu. 

Haberin Devamı

RIva Starr KleIn’da

Burn Enerji İçeceği, dünyaca ünlü DJ’leri elektronik müzik tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.
Bu gece de elektronik müziğin yükselen yıldızlarından İngiliz DJ Riva Starr, İstanbul’un en popüler gece kulüplerinden Klein’da olacak.

Ege’de heyecanlı macera

Transanatolia Ralli Raid, TransAnatolia organizasyonu gelecek yıla ertelenince üç günlük bir yarış yapma kararı aldı. ‘BajaAnatolia’ adlı otomobil ve motosiklet yarışı, 17-20 Kasım’da Fethiye-Saklıkent civarında yapılacak. BajaAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, yarış için şunları söyledi: “İlk gün teknik kontrollerle geçecek. Yarışmacılar sonraki üç gün sabit kamp alanından çıkarak farklı etapları geçecek, sonra tekrar kampa dönecekler. Bu, navigasyon temelli bir yarış.”

Haberin Devamı

Müzeden önce marka konferansında

Balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’un 28 Kasım’da İstanbul’da açılacak yeni merkezinde yer alacak Zeki Müren ve Johnny Depp heykelleri, marka konferansı Brand Week’te sergilendi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen konferansa katılanlar, heykellere yoğun ilgi gösterdi. Heykeller, 28 Kasım’dan itibaren Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Grand Pera binasında hizmet verecek Madame Tussauds İstanbul’da sergilenecek. 

Yazarın Tüm Yazıları