İmamoğlu’ndan korkulur

Ekrem İmamoğlu alışageldiğimiz, klasik siyasetçilere benzemiyor.

Haberin Devamı

Zira ne renkte olduğunu kendisi bile bilmiyor. Su gibi girdiği kabın şeklini alıyor ve her kalıpta kendine yer buluyor, bulabiliyor.

Bukalemun kelimesi kendisi için biçilmiş kaftandır.

Erbakan vaktiyle siyasi partileri konumlandırırken, renkleri belli olmayan, her telden çalan ve hepsinden önemlisi sağ gösterip sol vuran Adalet Partililer (Demirel ekolü) için ‘Renksiz’ ifadesini kullanırdı. Onun bu tarifi İmamoğlu’na ‘cuk’ oturuyor.

ANAP’tan geldi, AK Parti’ye göz kırptı, İYİ Parti’yle flört etti, CHP’de karar kıldı; o da şimdilik. Zira yarın ne olacağını Allah bilir!
Sahip olduğu renksizliğinin yanında iki tane daha çok büyük mahareti var ki bu hususlarda onun eline kimse su dökemez.

Bunlardan birincisi sinsiliği, yani saman altından su yürütmesi. İkincisi de şapkadan tavşan çıkarırcasına olmayan şeyleri olmuş göstermesi, yalan üzerine inşa ettiği propagandalarla algı oluşturmasıdır.

Haberin Devamı

Sinsi olmasa asırlık CHP’yi 3-5 sene içinde ele geçirebilir miydi?

İmamoğlu öylesine renksiz bir kişiliğe sahip ki, her renkteki CHP’li onu kendisinden biliyor, lakin o bunlardan hiçbirisine ait değil! 

Vaktiyle Türkiye Gazetesi’nin başında iken, Çağrı filminin aktörü Anthony Quinn’in Müslüman olduğu söylendi. Aktör o vakitler Fransa’da yaşıyordu; Paris muhabirimiz Tansu Sarıtaylı’ya telefon ettim ve “Anthony Quinn’e git bir röportaj yap, oynadığı rolle ilgili olarak İslamiyet’ten etkilenip etkilenmediğini sor’ dedim.

Tansu gitti ve bu soruyu sordu. Ünlü aktör ne cevap verse beğenirsiniz: “Tabii ki etkilendim ve rolümü benimseyerek oynadım. Ama ben öyle herhangi bir dine mensup olamam, zira ben bir sanatçıyım ve bütün dinlere mensubum!

İmamoğlu ise sanatçı olmadan bütün rollere soyunan ve tüm karakterlere bürünebilen bir kişilik.

Parti içindeki konumuna dikkat edin; cıva gibi ele avuca sığmıyor, ne zaman hangi taşın altından ne şekilde çıkacağı belli değil.

İBB Başkanı iken saman altından su yürüterek asırlık CHP’yi ele geçirebiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kurşun asker’ konumundaki delegelerini kendi tarafına çekebiliyor. Üstelik bu delegeler Kılıçdaroğlu’nun genel başkan adaylığı için imza veren kişiler.

Haberin Devamı

Beş yıllık başkanlık döneminde, İstanbul’da vaadettiklerinden hiçbirisini gerçekleştirmedi; sorsanız ‘atom karınca’ gibi çalıştı ve İstanbul’u ihya etti.

Oysa İstanbul’da yalnızca yalanı, iftirayı, reklamı ve algıyı ihya etti.

İmamoğluİstanbul’a beş yıl başkanlık yaptı; biz İstanbullular, şu eser de İmamoğlu’nundur diyebileceğimiz ve gösterebileceğimiz tek bir şey yok. İstanbul’da adıyla anılacak tek bir eseri olmayan belediye başkanı kimdir derseniz; tek şahsiyet olarak İmamoğlu’dur.

Bu denli esersiz ve hizmetsiz bir yüzle cumhurbaşkanlığına soyunuyor.

Sizi bilmem ama bu cüretten ben korkarım!

Yazarın Tüm Yazıları