Toplu taşımada keyfi uygulama

Ankara’da, kent içi özel halk otobüsleriyle ilgili son dönemde “Validatör var ama biniş ücreti nakit alınıyor” şikâyetleri geliyor.

Haberin Devamı

Misal. Okurumuz E.A., “EGO Genel Müdürlüğü, yapılan şikâyetlere kayıtsız kalıp, bu duruma göz yumuyor” diyor. Okurumuza, “Hangi hatta yaşıyorsunuz bu olayı... Biraz daha detay verir misiniz?” diye sordum.

Gelen ileti ise -özetiyle- şöyle:

ÖHO’LARIN KAMERALARI ÇALIŞIYOR EGO BU DURUMA KAYITSIZ KALIYOR

“Mamak Mutlu Mahallesi-Batıkent hattında sefere çıkan 297-7(ÖHO), ara duraklardan binen ve Ankarakart’ı ya da bakiyesi olmayan yolculardan biniş ücretini nakit alıyor. Aslında ÖHO şoförünün, tıpkı EGO otobüslerinde olduğu gibi o yolcuyu, diğer yolcuların birinin kartını basmaya yönlendirmesi gerekir. Gel gelelim bir seferde en az 15-20 yolcudan nakit alındığına şahit oldum. Ve bu şekilde gün boyu devam ediyor. Durumu, EGO Genel Müdürlüğü’ne bildirdiğimde, ‘İkaz edilmiştir’ vs. şeklinde yanıtlar veriliyor. Normalde ÖHO’ların kameraları çalışıyor ama EGO Genel Müdürlüğü bu duruma kayıtsız kalıyor. Ve maalesef caydırıcı ceza alması gereken ÖHO’lara ödül veriliyor.”

Haberin Devamı

Toplu taşımada keyfi uygulama

SÖZ YETKİLİDE

1) EGO Genel Müdürlüğü, 489-5 Sirkeli-Ankara hattında sefer yaparken araç içindeki validatörü kapatan ve serbest kart sahipleri de olmak üzere yolculardan nakit ücret alan şoföre “süresiz görevden uzaklaştırma” cezası verildiğini açıkladı.

 2) EGO Genel Müdürlüğü, Türkkonut’tan gelen ek sefer talebiyle ilgili, “596–598 hat numaralı güzergâhlarımızda rutin denetimler devam etmekte ve ihtiyaç duyulması halinde de ilave servis planlamaları yapılacaktır” bilgisini verdi.

Toplu taşımada keyfi uygulama

 HÜRRİYET ANKARA YAZDI ASKİ MÜDAHALE ETTİ

 AKKÖPRÜ’DEKİ KOKUNUN NEDENİ BELLİ OLDU

 BURADA Okur Yazar’ın geçen haftaki başlıklarından biri şuydu:

“Ankara çayı kokuyor!”

Metronun Akköprü istasyonundan “burnunun direği sızlaya sızlaya” geçen yolculardan sadece biri olan okurumuz Fatih Şişoğlu, “Ankara’ya, başkent Ankara’ya yakışmayan bir koku bu!” demişti.

Haberin Devamı

Bu şikâyet, ASKİ Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

* Kokunun nedeni: Keçiören’den doğru gelen ve Kuzey Yıldızı Parkı’ndan geçen pis su kolektör hattının, Ankara Çayı paralelindeki bağlantı noktası tıkanmış. Taşan pis su, yağmur suyu hattından Ankara Çayı’na karışmaya başlamış.

Bu bilgileri paylaşan ASKİ Genel Müdürlüğü, “Koku şikâyetleri üzerine tıkanıklığa ivedi olarak müdahale edilmiş ve Ankara Çayı’na pis su karışması engellenmiştir. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz” açıklaması da yapmış.

Akköprü’de koku tamamen gitti mi, bilmiyorum.

Artık “fikri takip” işi, yine siz okurlarımızda...

Toplu taşımada keyfi uygulama

HAFTANIN FOTOĞRAFI

BU OKULDA ÖĞRENME MERDİVENLERDE BAŞLIYOR

Haberin Devamı

TÜRK Sineması’nın başyapıtlarından Hababam Sınıfı’nın unutulmaz karakteri Mahmut Hoca’nın, “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı... Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur” repliği, ders doludur.

Altındağ’daki Özdemir Gürocak İlkokulu’nda da tıpkı Mahmut Hoca’nın dediği gibi öğrenme, daha okul kapısından girmeden, merdivenlerde başlıyor.

Anlatayım.

Okul, bu yıl hizmete girmiş.

Okulun inşaatı sırasında arsada bulunan fotoğraftaki ağaç, ne kesilmiş ne de bir yere taşınmış.

Aksine.

Korunmuş, kollanmış...

Etrafı da çevrilmiş.

Çocuklara ağaç, doğa, çevre sevgisi bundan daha iyi nasıl anlatılabilir ki...Bu fotoğrafı ve bilgileri bizimle paylaşan okurumuz Ebru Toktar başta olmak üzere Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve okulun tüm inşaat sürecini yöneten proje müdürü Çağatay Gökhan Çekiç’i kutlamak lazım.

Yazarın Tüm Yazıları