Talihsiz bölge Öveçler

Çankaya Öveçler Mahallesi’nde Mimar Sokak ile Kabil Caddesi’nin kesiştiği bölge, ‘şehircilik’ açısından bütün talihsizlikleri üzerinde toplamış vaziyettedir.

Haberin Devamı

Talihsiz bölge Öveçler

* Mimar Sokak ile Kabil Caddesi’nin kesiştiği noktadaki köprünün üstü var altı yok.
* ‘Üstü var altı yok’ köprüsü yüzünden bu noktada trafik çilesi bitmek bilmiyor.
* Köprü altı, toplayıcılar ve madde bağımlılarının mekânı haline gelmiş durumda.
* 1071 Malazgirt Bulvarı’nın devamı, en kısa sürede bu köprü ve kavşağa bağlanmalı.
* Lakin kent sakinleri yıllardır ‘Burası davalık’ denilerek avutuluyor.
* Ayrıca Öveçler ile Sokullu arasındaki vadinin bir bölümünde park düzenlemesi yapılıp, devamı bırakıldı.
* Arada kalan kısım bu yıl da tamamlanmazsa, mahalleli olarak apartman hizaralarındaki bölgelere bostan yapacağız.
* Bostanlarda yetiştireceğimiz organik ürünleri, Büyükşehir Belediyesi’ne hediye edeceğiz.
İbrahim DULKADİR-(Öveçler Mahallesi sakinleri adına)

Haberin Devamı

ÖNERİM VAR

ALT GEÇİTLERE HIZ SINIRI GETİRİLSİN

“Çetin Emeç Bulvarı ‘70 Gün’ ve ‘Türkocağı’ alt geçitlerinin Söğütözü istikametinde, maddi ve/veya yaralanmalı kazalar meydana geliyor” diyen okur Emin Efecan Aktaş, iletisinde şu önlemlerin alınmasını istiyor:
* Bu alt geçitlere 50 KM hız sınırı getirilmeli.
* Radar takip sistemi, trafik elektronik denetleme sistemi konulmalı.

UYUTMUYOR...

Yenimahalle Bağdat Caddesi’nde, -gecenin geç saatlerinde- Demet Parkı’ndan Ostim Kavşağı’nda kadar...
* Toplum huzurunu hiçe sayan otomobil ve motosiklet kullanıcıları sürat yapıp, eksoz patlatıyor.
* Hastalar, yaşlılar, çocuklar bu sesten rahatsıp olup, yataklarından fırlıyorlar.
Halil AYANLAR

SORUM VAR

TELEFON VE İNTERNETİ KAÇ YIL DAHA BEKLEYECEĞİZ?

Okur Eren Üstüner, Türk Telekom yetkililerine “Mağduriyetimiz daha kaç sürecek” diye sorduğu iletisinde şöyle diyor:

“Mamak’ın Hürel Mahallesi 9. Sokak’taki apartmanımızda 8 aydır Türk Telekom yetkililerinin altyapı çalışması yapmasını bekliyoruz. Yetkililerle defalarca görüşmemize ve öncesinde gerekli birimlere dilekçe vermemize rağmen en ufak bir gelişme/ilgi yok.
Sormak istiyorum:
* Başkent’in merkezinde telefonsuz ve internetsiz bir yaşam...
* Başkent’in merkezinde yaşadığımız bu mağduriyet...
Daha kaç ay/yıl sürecek?

Haberin Devamı

ENERJİSA BIKTIRDI

Çayyolu Doktorlar Sitesi’nden okur Oğuzhan Çetin, “EnerjiSA’dan geliyoruz” diyen kişilerin “Sayacınız 10 yılı doldurdu”, “Sayacınızın pilini değiştireceğiz” ve “Sayacınızı güncelleyeceğiz” gerekçeleriyle elektirik sayacını sökmek istediklerini iletisinde şöyle aktarıyor:

* Sözde görevliler, elektrik sayacımı değiştirmeye kalktılar. ‘Nerden geliyorsunuz, kimlik gösterin, gerekçeniz ne’ dedim. ‘EnerjiSA’dan geliyoruz, sayacınız on yılı doldurduğu için yenisi ile değiştireceğiz’ yanıtını verdiler. İtiraz ettim, yeni değiştirdiğimi söyledim. Gittiler...
* Bir süre sonra başkaları geldi. Sayacın pilini değiştireceklerini söylediler. ‘Çalışan cihazın neden pili değişiyor’ dedim. Gittiler...
* Bir süre sonra yine başkaları geldi. Bu defa gerekçeleri sayacı güncellemekti. ‘Kardeşim, gelen faturam belli, ödediğim belli, sarfiyatım belli güncelleme neyin nesi’ dedim. Onlar da gitti...
NOT: Ben bu gelen gidenden ve tacizlerden bıktım usandım.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

Keçiören’de, 25 Mayıs 2015 tarihinde etkili olan dolu yağışı sonrası ilçenin Çekirge Caddesi’ndeki sokak lambalarının camları kırıldı. Üzerinden 15 ay geçmesine rağmen, bu lambalar onarılmadı. Atıl vasiyetteki sokak lambaları görüntü kirliliğine de neden oluyor. Yetkililer bölgeye bir ekip yönlendirip, vatandaşın sesine kulak vermeli.
Mustafa BÖLÜKBAŞI

* Yenimahalle İvedik Caddesi’ndeki ‘Ortadoğu Hastanesi’nin Acil girişinde araç bırakacak yer yok. Küçücük otoparkın önemli bölümünü taksiler işgal etmiş durumda. Hasta ve hasta yakınlarına ayrılmış otopark, taksi durağına bırakılır mı? Taksi elbette lazım ama daha mantıklı yerde beklemeliler.
Metin ALTAY

Haberin Devamı

* Yenimahalle İlkyerleşim Mahallesi’nde pazar günleri semt pazarı kuruluyor. Ancak, semt pazarının kurulduğu pazar günleri araçlar boşaltılmadığı için pazara arabasıyla alışverişe gelenler, ciddi park yeri sıkıntısı yaşıyor. Yenimahalle Belediyesi’nin sadece pazar günleri, pazar yerindeki otoparkın müşteriler tarafından kullanılmasını sağlaması çok mu zor?
Murat KARA

* Dikmen Huzur Mahallesi 1128. Sokak’ta, 2 Ağustos gecesi saat 03.00 sıralarında dışarıdan gelen yüksek müzik sesinden dolayı ailece uyandık. Park halindeki iki araç ve kaldırımda alkol alan 4 kişi görünce polisi aradık. Bizden önce de 4-5 ihbar olduğunu, ekiplerin yönlendirildiğini söylediler. Saat 05.45 gibi evin önünden ayrıldılar. Yaklaşık 3 saat boyunca polisin gelmemesi inanılır gibi değil.
Cihan ÇELİK

Yazarın Tüm Yazıları