Made in Abidinpaşa

Mamak Abidinpaşa’daki 30138 numaralı otobüs durağının oturağını yetersiz bulan Abidinpaşalılar, soruna ‘Türk işi’ çözüm getirdi.

Haberin Devamı

Made in Abidinpaşa

Okur Sedat Cenikli, Münzeviler Caddesi’nde karşılaştığı ve fotoğrafladığı manzarayı şöyle anlattı:
* Koca durak, tek oturak. Sıkışalım dense, 3 kişi anca sığar. Hal böyle olunca da, mahalleli alternatif arayışına girmiş.
* Her ne kadar manzara pek hoş olmasa da, park ve bahçelerde kullanılan bir bankla, durağın oturak kapasitesi artırılmış.
* Mahalleye yeni taşındım. İlk gördüğümde yadırgadığım bu manzaraya, ben de tüm mahalleli gibi alışmaya başladım.
* İşin mimarı (ya da mimarları) yaptıkları işçiliğin güvenlik önlemlerini de elden bırakmamış. Bank çalınmasın diye durağın sabit oturağına zincirlenerek, bir de asma kilit vurulmuş.
* Bir turist görse ne düşünür bilmem ama, umarım Abidinpaşa’daki bu durağı gören yetkililer, otobüs duraklarının oturma kapasitelerini artırmayı bir kez daha gözden geçirir.

Haberin Devamı

Gaza zam yok ama satışa limit geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘Temmuz ayında doğalgaza zam yok’ dedi. Aynı gün doğalgaz almak istedik, 140 liradan fazla gaz vermediler. Ertesi gün limit 75 liraya indi... Bakan, ‘Zam yok’ diyor ama satışa kota geliyor. Bu yürütme, halktan değil taşerondan yana...
Firmalar zarar edeceğiz diyor,zamsız fiyattan vatandaş dilediği gibi gaz alamıyor. Böylesi ne duyuldu ne görüldü resmen halkla oynuyor dalga geçiyorlar.
Metin ALTAY

Kumrular’da huzur kalmadı

Kumrular Sokak, Ankara’nın en güzel sokaklarından biriydi. Eski binaların arasında sağlı-sollu uzanan ulu ağaçlarıyla huzurlu bir sokaktı. Ama bugün Güvenpark’tan kalkan -sayıları yüzleri geçen- dolmuş ve otobüslerin gazabına uğradı. Bu da yetmezmiş gibi dönercisi, kebapçısı, lahmacuncusu, işportacısı ve dilencisiyle tam bir keşmekeş... Belediye başkanlarımızın hepsi Avrupa’daki şehirleri gezme şansına sahipler. (Geziyorlarda) Neden Güvenpark’taki ulaşım sorunu çözülemiyor? Üstelik bu şehir başkent ve bahsettiğimiz yer şehrin tam göbeği.
E. DEMİROĞLU

Haberin Devamı

Kaldırımlar perişan

1992’den beri Konutkent-1 Sitesi’nde oturuyorum. Çankaya’ya bağlanmadan önce ara sokaklarımızı Yenimahalle Belediyesi onarmıştı ama ana yollarımızdaki kaldırımların hale perişan. Bu bölgede genelde yaşlı, emekli insanlar yaşıyor. Ben de 72 yaşındayım. En azından OYAK 1,9 ve Müjde Evler Sitesi ile Konutkent İlkokulu’nun yer aldığı bölgede bir çalışma yapılsın.
Ü. TUĞA

SÖZ YETKİLİDE

Mamak’a bağlı Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde yaşayan okurumuz Ahmet Taşpınar’ın Başkentgaz’a yönelik yaptığı, ‘Doğalgaz bağlantımızı yapmayıp, oyalıyorlar’ eleştirisinin yayımlanmasının ardandan Başkentgaz Kurumsal İletişim yetkilisi şu açıklamada bulundu:
“Okurun belirttiği adrese ait servis hattı yapımı için altyapı birimimizin planladığı tarih, 20 Ağustos–30 Ağustos arasıdır. Servis hattının, 30 Ağustos’a kadar yapılması hedeflenmektedir.”

KISA KISA

Haberin Devamı

* Yeni yasayla köyümüz Saray Köy, Beypazarı Belediyesi’ne bağlandı. Köylüler olarak hizmet ayağımıza gelecek diye beklerken, çöplerimiz toplanmaz oldu. Köyde sinek arttı. Sokakları pis bir koku sardı. Sayın Beypazarı Belediye Başkanımızı sorunları yerinde görmesi için köyümüze davet ediyoruz.
Hasan Hüseyin TAN

* Gazi mahallesi Silahtar Caddesi’nin asfaltı ve kaldırımları 2013’te yenilendi. Ancak kaldırımlar yapıldıktan sonra cadde üzerindeki tüm otopark girişleri yüksekte kaldı. Şimdi araç girişleri zor, hatta imkansız. Belediyeye yaptığımız başvurulardan sonuç çıkmadı.
Selahattin BULUT

* Mamak Belediyesi’nin bazı çalışanları son bir ayda üç-dört kez sürgüne gönderildi. Nedeni, ‘Bizden değil, bizim gibi düşünmüyor’ mantığı. Buradan Mamak Belediye başkanı ile AKP’li, CHP’li ve MHP’li Meclis üyelerine sesleniyorum. Yeni mağduriyetler yaratmayın işçi, memur kıyılarına mobbinglerine izin vermeyin.
Fırat KASAP

Yazarın Tüm Yazıları