Çıkmaz sokak terfi etti cadde oldu

Okur O. Paçacı, “Büyükşehir Belediyesi lütfen biraz dikkat” diye başladığı iletisine şöyle devam ediyor:

Haberin Devamı

Çıkmaz sokak terfi etti cadde oldu

PES DOĞRUSU
“Çayyolu’nda bir sokak... Daracık, kısacık hem de çıkmaz. Siz(Büyükşehir) geldiniz, o çıkmaz sokağı caddeye terfi ettirdiniz.
* Google Harita’ya baksanız görürdünüz.
* Elinizdeki imar planlarına baksaydınız yine görürdünüz.
Hadi o özeni masa başında göstermediniz diyelim. Peki yeni yaptığınız tabelayı asarken de o sokağın ne olduğunu görmediniz mi? Üstelik, mevcut direğin üstünde ve yanında tam 3 adet ‘ÇIKMAZ SOKAK’ yazılı olmasına rağmen!
Pes doğrusu... Pes!”
O. PAÇACI

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Çıkmaz sokak terfi etti cadde oldu

Haberin Devamı

HOŞDERE’NİN BANTTAN ADAMI

Okur Sezi Y. Karakaş, “Bugün de karşıma bu çıktı. Reklam mı sanat mı bilemedim” dediği Hoşdere Caddesi’ndeki -192 no’lu binanın önü- bir direkte asılı(fotoğraftaki) ‘banttan adam’ı göndermiş.
Hürriyet Ankara muhabiri Sedat Cenikli de denk gelmiş. Esnafın, vatandaşın bilgisi yokmuş. “Bir sabah uyandık, direkte bantlı bir adam” demişler.
*
Ankara’nın yoğun ve bürokratik havasına ‘renk’ katan bu tarz sanat eserleri...
Keşke her köşe başında karşımıza çıksa.
Çünkü.
Sanat sokakta güzel.
NOT: Hoşdere’nin ‘banttan adam’ı, dünyanın farklı noktalarında ‘Tape Sculptures’(Banttan Heykeller) yapan Amerikalı sanatçı Mark Jenkins’in çalışmalarına benziyor. Amerikalı sanatçının yolu, Ankara’dan geçmiş olabilir.

BARO'YA AVUKAT ŞİKÂYET ETMEK 350 TL

Okur U.T., 6 yıldır devam eden hukuk mücadelesinin son bir buçuk yılında dava vekilliğini yapan avukatının, ‘kanun adamlığına aykırı’ davrandığını öğrenip, Ankara Barosu’na şikâyette bulunmak istemiş.
Sürecin devamını okurumuz iletisinde şöyle aktarmış:
“Türkiye Cumhuriyeti’nde hakkınızı aramak istiyorsanız önce paranız olacak. Avukatları denetlemekle yükümlü olduğunu düşündüğüm Baro, şahsı(avukatı) şikâyet etmek istiyorsam önce 350 TL ödemem gerektiğini söyledi. Avukata ödemiş olduğumuz yaklaşık 20 bin TL’den sonra bir de şikayet için 350 TL...
SORUM ŞU:
Peki ödeyecek paran(m)ız yoksa ne yapacaksınız?

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Çıkmaz sokak terfi etti cadde oldu

Burada Okur Yazar köşemizde daha önce(24 Ekim) okur Mahir Yavaş’ın şikâyeti üzerine Polatlı Atatürk Caddesi’nde yarım kalan asfalt çalışmasına dikkat çekmiştik.
Hürriyet Ankara’nın soruna yer vermesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin hareket geçtiğini ve kaldırım çalışmasını tamamladığını kaydeden Yavaş, “Engelliler ve yaşlılar büyük mağduriyet yaşıyordu. Kaldırımlar komple yenilenerek, vatandaşın hizmetine açıldı” demiş.
NOT: Hem sıkıntıyı gündeme getiren okurumuza, hem de yarım bırakılan çalışmayı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi’ni Hürriyet Ankara olarak kutluyoruz.

Kente, yaşadığınız mahalleye, sokağa dair tüm sorun ve taleplerinizi Burada Okur Yazar’a yazın... Yetkililer, çözüm üretsin.

Haberin Devamı

SÖZÜ/ÖZÜ

Hürriyet Ankara okurlarının, 207 02 00 numaralı şehir hattımıza bıraktığı şikâyetlerden birkaçı şu şekilde:
* Sıhhiye-Kolej arasında, gece saat 10’dan sonra hafriyat kamyonları son sürat gidip geliyorlar. Belki 80-90 KM hızla seyreden sürücüler kazaya sebep oluyor.
* Çankaya Doğukent Bulvarı’ndaki EGO otobüs duraklarının kapalı hale getirilmesini istiyoruz. Özellikle kış aylarında çok soğuk oluyor. Yetkililere duyurulur.
* Kızılay Metro istasyonunda sık sık arızalanan yürüyen merdivenlere kalıcı bir çözüm getirilmesi lazım. Yaşlılar, merdiven çıkmaya mahkûm ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları