Can yakan kavşaklar

(1) Okurumuz Fatih Er’den gelen bu fotoğrafın -ölümlü kazanın- adresi... Ayaş Yolu’ndaki Sincan Kavşağı.

Haberin Devamı

Can yakan kavşaklar

“Üst geçit yok, yolun karşısına geçmeye çalışan yayaların hayatı tehlikede” diyen Fatih Er, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyor:

İLK DEĞİL AMA SON OLSUN

“Fotoğrafta da görüldüğü gibi, yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişiye TIR çarptı. Ve öldü. Burası, Ayaş Yolu Sincan Kavşağı... Her gün birçok yaya bu yolu kullanıyor. Can kaybıyla sonuçlanan bu kaza ilk değil, ama umarım son olur. En kısa sürede yetkililerin bir çözüm bulması, önlem alması gerekiyor.
MESELA.
* Böylesine tehlikeli bir yol için neden üst geçit yapılmaz?”

(2)

ÖNERİM VAR

KAZA ÜSTÜNE KAZA...

Can yakan kavşaklar

Haberin Devamı

Ankara’nın ana arterlerinden Eskişehir Yolu üzerindeki Başkent Üniversitesi ve Yaşamkent kavşaklarında çok sık kaza yaşandığına dikkat çeken okurumuz Mehmet Gürer ise, şu öneride bulunuyor:
“Bu bölgede binlerce bina yapıldı. Ancak, trafik akışını rahatlatacak köprülü kavşak yapılmadı. Peş peşe yükselen yüksek katlı binalar ve bu binalarda yaşayan insanların şahsi araçlarının olduğu düşünüldüğünde...
* Trafik akışının rahatlaması ve daha güvenli hale getirilmesi için Yaşamkent bölgesine acilen köprülü kavşak yapılması gerekiyor.”

7/24 YANIYOR

Can yakan kavşaklar

Hürriyet Ankara’nın Okur Köşesi’ne...
Zaman zaman gazetemiz çalışanları da kentteki sorunları yazıyor.
Fotoğraflar gönderiyor.
*
Mesela bu fotoğrafı...
Gazetemiz editörlerinden Erdem Sevgi çekmiş.
Milli İrade Köprülü Kavşağı’ndaki aydınlatmalar 7/24 yanıyor.
Yetkililerin dikkatine!

SORUM VAR

ANKARA NE ZAMAN YAYA DOSTU BİR KENT OLUR?

Can yakan kavşaklar

Fotoğraflar, Tunalı Hilmi Caddesi’nden.
Bozuk kaldırımlar için, “Tam yapıldı derken, yine altını üstüne getirmişler” diye isyan eden okurumuz Nil İrem Uçgun soruyor:
* Ankara ne zaman yaya dostu bir kent olur?

Haberin Devamı

KALDIRIMLAR KÖTÜ DURUMDA

Sincan Aile Yaşam Merkezi’nin araç girişindeki kaldırımlar çok kötü durumda. Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyette bulunmama rağmen düzenleme çalışması yapılmadı. 

OKURDAN NOT: Merkeze araçla giriş kaldırım üzerinden yapıldığı için bozulmalar yaşanıyor. Buna da önlem alınmalı.
C.V.

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜRLER

Can yakan kavşaklar

Okur Köşesi’nde, 28 Nisan Cumartesi günü okurumuz Mahmut Erhan Özen’in, “4 aydır asfalt bekliyor” şikâyetine yer vermiştim.
Birlik Mahallesi 285. Sokak asfaltlanmış.
Okurumuzdan yeni bir ileti var.
Şöyle diyor:
“Yazınızdan 15 gün sonra Büyükşehir Belediyesi asfaltımızı gayet güzel bir şekilde yeniledi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne teşekkür ederiz. Ayrıca, Çankaya Belediyesi’ne de sokakları dolaşarak, insanımızın dertlerini dinlemelerini önemle öneririm.”

Haberin Devamı

28 Nisan sabahı Okur Köşesi’ndeki şikâyeti görüp telefonla arayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, 4 aylık bekleme sürecinin kış koşullarından kaynaklandığını, asfaltın hızlı bir şekilde atılacağını söylemişti.

SÖZ YETKİLİDE

GAZMATİKLERİN SAYISI ARTIYOR

Okurumuz Faruk Altuntaş, “Başkentgaz’ın ‘7/24 açık’ dediği gazmatik’ler AVM’lerin içinde olduğundan saat 22.00 sonrası gaz alamıyoruz” diye eleştirmiş...
Cuma günü bu şikâyete “Gazmatik mağduru” başlığıyla yer vermiştim.
*
Konunun(gazmatik’lerin) muhatabı Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’den bir açıklama geldi.
Özetiyle paylaşıyorum:
“Gazmatik, 2016 yılından itibaren Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. çalışmaları ile Ankara’da hizmete devam etmektedir. Gazmatik lokasyonlarının hizmet saatleri bulunduğu noktaya göre farklılık göstermektedir. Çoğu gazmatik AVM içinde konumlandırıldığından ve AVM’ler 22.00’de kapandığından dolayı, bu duruma çözüm olarak outdoor kiosklar hizmete girmiştir. Banka ATM’leri gibi, açık alanda faaliyet gösteren kiosklar 7/24 aktiftir. Vatandaşlara gaz dolumu için anlık hizmet verebilmek ve mağdur etmemek adına 7/24 aktif olan kioskların sayısı artırılmakta ve çalışmalar devam etmektedir.”

Yazarın Tüm Yazıları