Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor?

Tarih: 26 Kasım 2019. Yer: Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Konferans Salonu. ABB, 6 etaptan oluşan 53.6 kilometre uzunluğundaki “Bisiklet Yolu Projesi” için lansman yapmış... ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Üç ay içinde başlayarak bir yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” demişti.

Haberin Devamı

SORUM VAR

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

Dün itibarıyla aradan 690 gün geçti.
İsmi bende saklı(gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz, şu ana kadar kent merkezinde bisiklet yolu projesinin sadece ilk etabı olan 2.5 kilometrelik kısmının yapıldığına dikkat çekmiş.
Ve şu soruyu yöneltmiş:

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

* “Her yolunun sonu metroya çıkacağı ve toplu taşımaya entegre olacağı söylenen kent içindeki bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor?”

MALTEPE’DEKİ AVM’Yİ HATIRLATTI

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

ÇANKAYA BELEDİYESİ BİRAZ KIPIRDASIN

Bir fikri takip iletisi de okurumuz Ayşe Eskioğlu’ndan geldi.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 2019 seçimleri öncesindeki, “Maltepe’deki AVM’yi gençlik merkezine dönüştüreceğiz” açıklamasını hatırlatan okurumuzun iletisi şöyle:
“Dev panolara yazılan ‘Çankaya Gençlik Merkezi Pek Yakında Hizmetinizde’ vaatleri bizi umutlandırmıştı ancak halen bir harabeyle baş başayız. Semtimizin kapalı pazarı yok. Bari pazar yeri yapsalar. Küçük bir sokakta kurulan ve kışın çamur içinde kalan bir pazara mahkûm olmak istemiyoruz. Çankaya Belediyesi, bu konuda artık biraz kıpırdasın.”

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

KAPILARINI YENİDEN ÖĞRENCİLERE AÇMALI

Haberin Devamı

Okurumuz Fatih Nihat Öztürk, Çankaya’nın Harbiye Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yer alan Ali Emre Aslan Çağdaş Kız Öğrenci Evi’nin uzun süredir atıl vaziyette durduğunu aktarmış. Okurumuz, “Öğrencilerin yurt bulma sıkıntısı çektiği bir dönemde bu bina tekrar aktif hale getirilmeli” demiş.

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

BURASI TBMM’NİN YANI BAŞI

Ankara’nın “başıboş sokak köpekleri” sorunu maalesef yıllardır göz ardı ediliyor.
Ve bir yıl daha bitti bitiyor.
Ve tabii kış da kapıda.
Kentin orta yerinden, tam da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yanı başındaki Milli Egemenlik Parkı’ndan işte bu iki fotoğraf geldi.
Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Murat Taş, havansever biri olduğunun altını çizerek, durumu iletisinde -özetiyle- şöyle aktarıyor:

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

İNSANLARA SALDIRIYORLAR

“Burası ‘Meclis’ otobüs durağının tam da karşısı. Parkta sürü halinde yaşayan köpekler, işe gidip gelen ya da yaya yolunu kullanan insanlara saldırıyorlar. Isırılan, hastanelik olanlar da var. Türkiye’nin başkentinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yanı başında yaşanan bu duruma bir çözüm bulunmalı.”

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

SUMATİK DE GAZMATİK DE ARIZALI!

Haberin Devamı

Okurumuz Umut Özkan, Mamak’taki Aşık Veysel Parkı’nda bulunan ASKİ’ye ait “sumatik” ile Başkentgaz’a ait “gazmatik” için “Çalışmıyor” demiş. Her iki cihaz üzerinde de “Arızalı” yazdığını belirten okurumuz, “Burası, Mamak’ın en büyük mahallelerinden biri. Peki ne ASKİ ne de Başkentgaz ekipleri bu cihazları kontrol etmiyor mu?” diye sormuş.

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

KENTİN ARTERLERİ YETERİNCE TEMİZLENMİYOR

Okurumuz Emre Çetiner, kentin arterlerindeki temizliğin yetersiz kaldığını belirterek, “Refüj kenarları çöple doluyor. Neredeyse bir hafta boyunca aynı noktada aynı çöpü görüyoruz. Ankara’ya bu görüntüler yakışmıyor” demiş.

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

YAYALAR İÇİN SIRAT KÖPRÜSÜ

Bu fotoğrafı Yenimahalle’nin Emniyet Mahallesi Bandırma Caddesi’nde çeken okurumuz Dursun Türker, “Bir yanda kaldırıma park etmiş araçlar, diğer yanda her an devrilecekmiş gibi duran koca koca şantiye panoları... Yayaların ortadan geçtiği alan ise sırat köprüsü... Aman dikkat!” diye uyarmış.

Bisiklet yollarının devamı ne oldu da yapılmıyor

NE TEDBİR VAR NE DENETİM...

Haberin Devamı

Tunus Caddesi’ndeki bir binada yapılan dış cephe çalışması sırasında alınan önlemlerin yetersiz kaldığına dikkat çeken okurumuz S. Recepoğlu, “İskelenin önü örtü ile kapatılmadığı gibi altındaki kaldırım da yayalara açık. Yeterli denetim de yok. Kaza olunca da kader, kısmet, takdir, alın yazı gibi kavramlarla konu geçiştirilmeye çalışılıyor” demiş.

KISA... KISA...

* “Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), KHK ile kadroya geçen ve daha zorunlu veya kendi isteğiyle emekli olan işçilerine kıdem tazminatlarını ödemiyor. Ve maalesef insanları avukat masrafına ve mahkemelere zorluyor. Çok yazık!”
H.B.

* “Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), metro vagonları içinde müzik yapılmasını ve para toplanmasını yasaklamalı. Eskiden olduğu gibi metro içinde anonslar yapılmalı. İnsanlar ‘hayır’ diyemiyor ama çoğu kişi bu konuda dertli.”
A.T.

Yazarın Tüm Yazıları