Ankara’nın tescilli altyapı sorunu

Ankaray Dikimevi istasyonunun, Cemal Gürsel Caddesi ve Tıp Fakültesi Caddesi çıkışlarında kum torbalarıyla ‘su taşkınına’ karşı önlem alınmaya çalışılmış.

Haberin Devamı

Ankara’nın tescilli altyapı sorunu

Ankara’da aniden bastıran sağanak yağışlar sonrası Yerebatan Sarnıcı’na dönen metro istasyonlarına konulan rengarenk kovalara artık alıştık. Alt yapıdaki eksikliği her yağmur sonrası tescillenen Başkent’te bu defa metro çıkışlarına konuşlandırılan kum torbaları, bana savaş filmlerinde görmeye alıştığımız sahneleri anımsattı. Kum torbalarıyla önlem almaya çalışmak kente ve kenti yöneticilerine yakışmıyor. ‘Şehrin göbeğinde kum torbalarından setler örmek yerine, alt yapı sorunlarını çözmek daha yararlı olurdu’ diye düşünüyorum.
Sedat C.

‘Su kirli mi’ derken kesintileri unuttuk

Ankara’da günlerdir, ‘şebeke suyu kirliliği’ konusu konuşuluyor. Asıl önemli sorun ise ‘sürekli su kesintisileri...’
* Beytepe Mahallesi Acar Beytepe Evleri’nde ağustos ayının son haftasından itibaren haftada bir defa tam gün süren su kesintileri uygulanıyor. Bu durum, ciddi sıkıntılar yaratıyor.
* Kesintiler konusunda her defasında ASKİ Çayyolu İrtibat Ofisi’ne, ASKİ Genel. Müdürülüğü.’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verip, şikayette bulunuyoruz. Ancak çok çelişkili, net olmayan ve ilgisiz cevaplar alıyoruz.
* Bebekli ve hastası olan aileler, sık sık yaşanan su kesintilerinden ötürü geçici olarak evlerini terk ediyorlar.
* Bununla birlikte bu bölgede çok katlı binalar yapılıyor, sürekli su boruları patlatılıyor, gerekli ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmıyor.
* Büyükşehir Belediye Başkanı, farklı tv kanallarında çeşitli konuları şovla sunarken, kenti ve vatandaşı asıl ilgilendiren konulara önem vermiyor.
Yrd. Doç. Dr. Uğur SADİOĞLU-Hacettepe Üniversitesi

SARI VE KOKULU


* Kim ne derse desin: Ankara’da musluklardan akan su hissedilir derecede kokulu. Zaman zaman rengi sarıya dönüyor.
* Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırım işini yapan taşeron firma, son derece saygısız ve özensiz çalışıyor. Şu günlerde Eryaman’da çalışan kaldırım taşeronları; trafiği engelliyor, kepçeler ağaçlara zarar veriyor, aydınlatma-ikaz lambaları yetersiz... Bu yüzden özellikle taşeron firmalar daha sık denetlenmeli.
Metin ALTAY

Günler kısaldı Yapracık karardı


Yapracık Mahallesi 14’üncü bölgede oturuyorum. Sokağımızda 12 adet sokak lambası var. Ancak 6’sı 7 aydır yanmıyor.
Başkent Elektriği 4 kez aradım, sonuç yok. Günlerin kısalmasıyla akşam okul ve işten dönenler büyük sıkıntı yaşıyor. Lambaların yenilenmesini rica ediyoruz.
Nasır SAVAŞ

‘Sinek’li park


Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı’nda sinek yüzünden oturamadık. Parkın hemen yanında karnımızı doyurmak istedik sokak içindeki köfteciye gittik. Aynı sıkıntısı orada da vardı. Garson, ‘sineklerinin çöp konteynerlerinden kaynaklandığını, belediyenin yer altına gömerek sabitlediği konteynerlerin yerini değiştiremedikleri için kendilerinin de muzdarip olduğunu’ söyledi. Yenimahalle Belediyesi’nin sinek soruna çözüm üretmesini istiyoruz.
F. TAŞGIN

Yazarın Tüm Yazıları