Sahte diyet ürünü piyasadan silinmiyor

MEDYA reklamlarıyla “Ünlülerin diyet ürünü” diye lanse edilen AlkaDays’in sahtelerinin anlaşılamadığı, bu ürünlerin kilo kaybı yerine kilo aldırdığı ve saçlarda dökülmelere yol açtığı iddiaları üzerine, ürünü pazarlayan alkadays.com adlı siteye mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

Haberin Devamı

Ürünü fason olarak üreten İntema adlı firma da şikayetler üzerine AlkaDays’i bir daha Türkiye’de üretmeme kararı aldı. Ancak, tüm bunlar içilen suyun PH oranını 7.36’dan 10’a çıkararak, fazla kilolardan arınmayı sağlattığı savunulan AlkaDays’in Türkiye’de satışını engellemeye yetmedi. Nerede ve kim tarafından hangi kimyasallar kullanılarak üretildiği belli olmayan sahte ürünler, farklı adlar altında oluşturulan internet siteleri üzerinden pazarlanmaya devam ediyor.


BECKHAM BAŞLATTI


Victoria Beckham’ın başlattığı ve Hollywood’da birçok yıldızın ardından Türkiye’de de bir anda popüler olan alkali diyetinin ana mantığından yola çıkılarak geliştirilen AlkaDays adlı bu ürün, bir bardak suya 2-3 damla eklendiğinde içilen sıvının pH’ını 10’a kadar yüksettiği iddia ediliyor. Bunun da günboyu alınan besinlerle oluşan asidik ortamı engellediği, bunun sonucunda da sağlıga olumlu etki sağlamasının yanı sıra, vücudun atamadıgı toksinlerin birikmesinin önüne geçtiği, yağlanmanın ve dolayısıyla da kilo yapmasını önlediği savunuluyor. Ürünün bu özelliğinin kilo vermede ve yağlardan kurtulmada en çok ihiyaç duyulan ürün olduğu ileri sürülüyor. Su içerek zayıflamayı vaad eden ürünün fiyatları ise 48 lira ile 120 lira arasında değişiyor. Ürün ile ilgili yoğun şikayetler üzerine İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, bu ürünü pazarlayan alkadays.com adlı siteye erişimi engelledi.

Haberin Devamı


BARKODA KADAR KOPYALAMIŞLAR


Buna rağmen, AlkaDays’i pazarlamaya devam eden internet sitelerinden www.alkali-diyeti.net’in yetkilileri, “Mahkeme kararıyla erişimi engellenen siteyle bizim herhangi bir bağımız yok. Biz İntima adlı firmanın ürettiği ürünü pazarlıyoruz. Bu ürünle ilgili olarak da şu ana kadar şikayet almadık. Bu nedenle de satışa devam ediyoruz” derken, AlkaDays’in üreticisi İntima Gıda Medikal’den Havva Koç ise “Bu ürünü bir defaya mahsus olmak üzere geçtiğimiz Ağustos ayında sadece 10 bin adetlik tek bir parti ürettik. Ancak, sağlığa zararlı herhangi bir kimyasal içermemesine rağmen ürünün satışıyla ilgili çok fazla şikayet gelince, firma olarak bir daha bu ürünü üretmemeye karar verdik. Bazıları arıyor, ürünü istiyor, bazıları da arayıp, ‘sizi mahkemeye vereceğiz’ diyor. Oysa, piyasada bizim üretmediğimiz o kadar çok ürün var ki, bunlardan hangisi gerçek, hangisi sahte ayırt etmek imkansız hale gelmiş durumda. Sahtelerin üzerinde barkodumuza kadar bire bir taklit edilmiş ambalajlar yer alıyor” diye açıklama yaptı.


Yazarın Tüm Yazıları