Ahşap konağın Mengen mutfağı

Tarihi dokusu, Arnavut kaldırımları, dar sokakları ve ahşap konakları ile eski Ankara’yı günümüze taşıyan Hamamönü bölgesi, Başkentlileri kentin stresinden uzaklaştırıyor.

Haberin Devamı

Sanatçıların atölyelerini gezip, küçük hediyelik eşyalar satın alan Ankaralılar, sokak aralarında hatıra fotoğrafları çektiriyor. Bembeyaz konak duvaları arasında renkli görüntüler oluşturan ziyaretçiler bölgede kahve ya da yemek molası vermeyi de ihmal etmiyor. Çatkapı, bu hafta Hamamönü’nünde, Ankara’nın tarihi ile Bolu Mengen’in lezzetini buluşturan bir mekanı ziyaret etti. İnanlı Sokak’ta bulunan Hanzade Konağı, bölgede geçirilen keyifli saatlerin ardından acıkan bünyelerin uğrayabileceği bir adres. Bahçedeki süs havuzundan gelen su sesi eşliğinde yediğim öğle yemeği; köy ekmeği, yayla sos ve naneli yoğurt ile başladı. Mekanda başlanğıçların ardından ara sıcak faslında kıymalı çibörek ya da peynirli sigara böreğini deneyebilirsiniz.

PİLİÇLER ASKIDA

Haberin Devamı

Ana yemeklerden tadına baktığım ilk seçenek yaprak kebap oldu. Köz patlıcandan yapılan tahinli beğendinin üzerine zerilen iki parça dana kontrfile kırmızı et severleri mutlu edecek bir kıvama sahip. Izgara domates ve biber ile servis edilen yemeği soğumadan tüketmenizi tavsiye ediyorum. Menünün en ilginç üyesi olan piliç asma, yemekte farklı bir deneyim arayanlara hitap ediyor. Mekal bir askı aksamı üzerinde duran şişe saplanan tavuk parçalarının arasında kırmızı ve yeşil biberler bulunuyor. Kıvamında sotelenen tavuk etlerine pilav ve patates kızartması eşlik ediyor. Dik duran şişte dizili halde bulunan tavuk parçalarını önce tabağa düşürüp, sonra mideye indirmek keyifli bir aktiviteye dönüşüyor. Piliç asmaya, yayla, barbekü ve köz biber soslar eşlik ediyor.

GÜVECE BANILAN EKMEK

Toprak güveçte pişen yemeğe ekmeğini banmayı sevenlere önerim, Osmanlı tavuk güveç olacak. Küp tavuk parçaları, mantar, soğan, kırmızı ve yeşil biberleri aynı kapta buluşturan güvecin üzerinde kaşar bulunuyor. Mekandaki lezzetli alternatiflerden biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Mekanda, köz patlıcanlı alt malzemenin üzerine serilen sotelenmiş parça etlerle, kırmızı et severleri mutlu edecek bir başka seçenek de hünkar beğendi oluyor. Hanzade Konağı, öğle ya da akşam yemeklerinde farklı damak tadlarına hitap edebilecek lezzetli seçeneklere sahip. Mekanın bahçesinde yapılar pazar kanvaltılarını da popüler olduğu bilgisini paylaşmalıyım.

Haberin Devamı

KÜNEFE VE SUFLE

Hanzade Konağı’nda tatlı kapanışı künefe ile yapabilirsiniz. Mekanda, damak yakmayan şerbeti ve bol peyniri ile Hatay künefesinin Ankara’ya uyarlanmış bir türünü deneyebilirsiniz. Çikolatalı tatlılardan hoşlananlar ise suflenin tadına bakabilir. Dondurma ile birlikte servis edilen sufleyi yemeden önce soğumasını beklemek gerekiyor.

MENÜDE NE VAR

- Çibörek 10 TL
- Sigara böreği 6 TL
- Piliç asma 17 TL
- Hünkar beğendi 19 TL
- Osmanlı tavuk güveç 15 TL
- Yaprak kebap 20 TL
- Künefe 8 TL
- Sufle 8 TL

Yazarın Tüm Yazıları