Tur Adana'ya kaldı

Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa kupalarında Cluj’u, Osijek’i eleyerek Genk karşısına çıkan ve hedefi gruplara kalmak olan Adana Demirspor, deplasmanda galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Haberin Devamı

Genk karşısında akıllı ve istekli bir oyun sergileyen Mavi Şimşekler öne de geçmesine rağmen son dakikalarda gereksiz panik ve stres sonucu yediği gole engel olamayınca sahadan yenik ayrıldı. Olsun çok kötü bir sonuç değil bu skor inanıyorum ki Mavi Lacivertliler, Belçika’da da yalnız bırakmayan muhteşem taraftarı ile 31 Ağustos Perşembe günü oynanacak rövanş maçında rakibini 2 farklı mağlup ederek eleyecek ve tur atlayıp gruplara kalacak.

PANİK VE STRES

Mavi Şimşeklerin Genk karşısında kaybetmesinin en büyük nedeni bana göre son dakikalarda gereksiz bir şekilde galibiyeti koruma iç güdüsü ile yaşanan panik ve stresti. Maçın başından son düdük çalana kadar hiç beklenmeyen bir telaş vardı. Rakip ilk dakikalardan itibaren kalemize gelirken defansta özellikle Semih, Gravillon ve kaleci Karaçiç çok mücadele ettiler. Oyunu kendi alanında kabul eden Mavi Lacivertliler risksiz, akıllı oynarken pres de yaptı, hatta defanstan da iyi çıktı zaman zaman. Yılların tecrübesi Nani oyunda kaldığı süre içerisinde sahada basmadık yer bırakmadı. Cherif Ndiaye Genk defansını iyi oyaladı, ancak golü bulamadı. Birinci bölgeden çıkışta sıkıntı yaşandığı anlarda Yusuf Sarı, Belhanda hem defansta hem ofansta çok çalıştı. Hakem de çok düdük çaldı, adeta oynatmadı takımımızı. İlk yarı başladığı gibi golsüz sona erdi.

İkinci yarıya golle başladı Mavi Şimşekler. Emre Akbaba defansın arkasına iyi sarktı sağ çaprazdan sol ayağıyla fileleri havalandırdı. Bu golden sonra acayip bir oyun oynanmaya başladı. Rakip sürekli atak tazeliyor, Mavi Lacivertliler zor duruma düşüyordu. Yine böyle bir anda golü gördü kalesinde. İyi bir skor böyle biter diye düşünürken uzatmada rakibin ikinci golüyle yıkıldık. Dünyanın sonu değildi bu gol ama keşke Adana’ya 1-1 dönseydik demeden de edemedik. Emre Akbaba son dakikada o golü atsaydı yine beraberlikle dönebilirdik. Ama olmadı.

İNANMAK LAZIM

Tüm ter akıtan oyuncuların emeğine sağlık. Bu futbolcular buraya getirdi bu takımı. Gruplara kalmayı da bu oyuncular sağlayacak. Bu skor tur atlamayacak bir skor değil. Umudu canlı tutan bir sonuç olarak görmeliyiz. Ancak inancı yitirmemek lazım. Lig maçının da ertenmesiyle Mavi Şimşekler bu maça daha iyi hazırlanacak ve ilk maçtan gerekli dersleri çıkararak Perşembe günü ülkemizin en iyi taraftar grubunun karşısına tur için çıkacak. Rövanşta daha dikkatli, daha istekli daha kompakt bir takım oyunu ile gruplara kalmak tek hedef olmalı. Umutsuzluğa kapılmadan mutlu olmayı hakediyor Adana’nın Mavi Şimşekleri.

Yazarın Tüm Yazıları