Hedef güçlü Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart yerel seçim beyannamesini gazetemizin Çukurova Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz’in de katıldığı toplantıda açıkladı. Başkan Şahin geçmişte yapılanları ve yeni dönem projelerini anlatırken, “Güçlü Gaziantep için hazırız, kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeniden aday oldu ve 2024-2029 yılında hayata geçireceği projeleri düzenlenen tanıtım toplantısında duyurdu. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda insanı merkeze alan belediyecilik anlayışıyla 10 yıl boyunca projelere imza atan Şahin, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi ustalık döneminde hayata geçireceği projeleri Şehitkamil Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıttı, “Güçlü Gaziantep” sloganıyla altyapı, içme suyu, ulaşım, çevre, ticaret merkezleri, sosyal, kültürel, tarım, spor ve tesis projelerini özetle şöyle anlattı:

DEV İÇME SUYU BARAJI

“Gaziantep’in 2050 yılına kadar su ihtiyacını giderilmesi için hayata geçirilen Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı’nın devamı olacak, belediye eliyle inşa edilecek en büyük içme suyu barajı Düzbağ Barajı yapılacak. 191 metre yüksekliğindeki baraj, yüzde 100 cazibeyle gelecek suyla yılda 1.5 milyar TL enerji tasarruf sağlayacak, 166 milyon metreküp toplam su tutma hacmine sahip olacak.

Haberin Devamı

Hedef güçlü GaziantepDüzbağ Barajı, Gaziantep’in 2050 yılına kadar su ihtiyacını giderecek.

DÖRT ARITMA TESİSİ

Gazi şehrin yeni yerleşim alanlarındaki atık suların arıtılarak doğayı kirletmemesi için dört yeni tesisin temelleri bu yıl atılacak. Kent merkezinde Kuzeyşehir, Kızılhisar 2’nci Etap, Beylerbeyi-Beykent ile depremden etkilenen İslahiye ilçesinde yapılacak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile atıksuların tamamı arıtılacak. 2 milyar TL’lik yatırımla yapılacak dört tesis ile altyapıda arıtma yükü alınacak.

METRODA YENİ DÖNEM

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alınan, gazi şehirde toplu taşımada yeni bir dönem başlatacak olan Gar–Düztepe–Hastane Sürücüsüz Metro Hattı Projesi için geri sayım başladı. 10 kilometre 440 metre uzunluğundaki 9 istasyon ve 39 tren seti kapasiteli depodan oluşacak 15 milyar TL’lik dev yatırım olan metro hattı, toplu taşımada güvenliğin, konforun ve memnuniyetin artmasını sağlarken, yeşil şehrin ulaşım standartlarını da koruyacak. Derinlikleri 22 ile 53 metreyi bulan 9 istasyonun tamamlanmasıyla kentin kuzey–güney aksında, yeraltından toplu ulaşım raylı sistemi ile çevreci, sürdürülebilir ve konforlu şekilde sağlanacak. GAZİRAY, havalimanı ve BÜSEM bağlantıları yapılarak uzatılacak.

Haberin Devamı

Hedef güçlü GaziantepErdal FERNERGİZ - Fatma ŞAHİN

YENİ ÇEVRE YOLU

126 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu, doğuda Tem Otoyolu ve D-400 Karayolu bağlantısı ile başlayarak, güneyde Güneyşehir yerleşimini ve Oğuzeli ilçesinin kuzeybatı ucunu çevreleyecek. Gaziantep’in batı ucundan devam etmek üzere kuzeybatı uçtan D-400 Karayolu ile Tem Otoyolu bağlantısını sağlayarak kuzeyde Kuzeyşehir yerleşimini de kapsayarak Tem Otoyolu ve D-400 Karayolu ile yeniden bağlantı sağlanacak.

GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜM

Gaziantep’in genelinde yapılan çalışmalarla zemin yapısı hakkında edinilen bilgilerle şehirde gönüllü kentsel dönüşüm yapılacak. Tüm binaların kontrolünü yaparak daha güvenli, daha dirençli, her türlü afete dayanıklı, mimarisi ile özgün, estetik yatay ve yeşil, yerinde gönüllü dönüşüm esaslı yeni yaşam alanlarını şehre kazandıracak.”

ONLARCA PROJE

Haberin Devamı

Başkan Şahin tarafından açıklanan onlarca projeden bazıları şöyle:

- Deprem anma ve eğitim merkezi

- Çevre ve enerji projeleri

- Yeni BÜSEM’ler

- Yeşil Gaziantep

- Gastrobotanik bahçesi

- Festivaller parkı çok amaçlı salon ve seyir kulesi

- İslahiye’ye yayla turizmi yatırımı

- İleri yaş bakım ve rehabilitasyon merkezi

- HAYDİ büfeleri

- Tarıma, eğitime ve gençliğe destek

- Şehir kütüphanesi

- Bebek ve oyuncak kütüphanesi

- Rumkale’ye teleferik

Yazarın Tüm Yazıları