Buraya kadarmış

İlk kez katıldığı Avrupa Kupalarında aldığı sonuçlarla ülkemizi başarıyla temsil eden ve büyük gurur yaşatan Adana Demirspor, Konferans Ligi’ne Play-Off’ta veda etti.

Haberin Devamı

Mavi Şimşekler Genk’e penaltılar sonucu elenerek tüm futbolseverleri üzdü. Buraya kadar gelerek hem de kendi evinde muhteşem taraftarının önünde elenmek gerçekten çok acı oldu.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM

Maça tüm Adana iyi hazırlanmıştı. Hele hele tribünler anlatılmaz görmek lazımdı. Açılan ‘ZAFER EN ÇOK BİZE YAKIŞIR’ koreografisi her şeyi gözler önüne seriyor, her şeyi anlatıyordu.

Buraya kadarmış


Mavi Lacivertliler Cluj’u, Osieck’i eleyerek Genk karşısına çıktı. Belçika’da ilk maçta 90+4’te yediği golle evinde rövanşa geride başladı. Tribünler ilk düdükle devreye girdi ve maç bitene kadar da hiç susmadı. Değişik bir kadro ile sahaya dizilen Mavi Şimşekler kanatları Yusuflara bırakmış, kaleyi Ertaç devralmış, defans Semih, Gravillon, Rodriguez’e emanet edilmişti. Orta sahada Emre Akbaba, Belhanda ileride Cherif Ndiaye iyi başladı maça atak atak üstüne ataklar bir an önce öne geçmek istiyordu. Bu ancak ilk yarının sonunda geldi ve soyunma odasına önde gitti Mavi Lacivertliler.

NEFESLER TUTULDU

İkinci yarı, daha sonra uzatma dakikalarında skor değişmedi. Penaltılara gidildi. İşte o zaman saatler durdu, nefesler tutuldu. Atışlar başladı ilk ikisi filelerle buluştu. Üçüncü atışta topun başına takımın maestrosu, tecrübelisi zaman zaman harikalar yaratan Belhanda geldi, top direkte patladı. O an yıkıldı dünyamız. Rakibin attıkları gol olunca sahada, tribünlerde derin bir sessizlik dramatik son yaşandı.

Şimdi keşkeler, öyle olsaydı, böyle olsaydı, o çıkarılsaydı, bu girseydi demeler artacak. Ama sonuç değişmeyecek. Hatırlayalım Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda da Messi, Ronaldo, Modric gibi yıldızlar da penaltı kaçırmış büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. Yani diyeceğim o ki futbol bu. Futbolun içinde bunlar da var.

BÜYÜK GURUR

Şunu kesinlikle unutmayalım… Bu takım hem ülkemize hem kentimize büyük gurur yaşattı. Elendiği maçta bile galibiyetle elenerek ülkemize puan kazandırdı. Demek oluyor ki bize de düşen bu takımı sonuna kadar alkışlamak, Başkanından yöneticisine, teknik ekipten tüm futbolculara, malzemecisine kadar hepsine yürekten teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Kolay olmadı Avrupa Kupalarına katılmak ve buralara kadar gelmek. Gerçekten çok yazık oldu burada elenmek. Gerçekten acı son ve acı bir veda.

Buraya kadarmış diyerek bu sezonu kapattık Avrupa’da. Hedef gelecek sezon yine Avrupa’ya gitmek ve bayrağı daha yükseklere taşımak olmalı. Bu yönetim ve bu kadro arkasında muhteşem bir taraftar grubu olduktan sonra bunu başarmak hiç de zor olmazsa gerek diyor, bu sevinci, heyecanı en önemlisi bu gururu yaşatan emeği geçenleri elim kızarıncaya kadar alkışlıyor, yürekten teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları