Serena Slam

TARİHİ geleneklerinden ödün vermeyen 128. Wimbledon Tenis Turnuvası bugün 14 günlük sürecini bitiriyor.

Haberin Devamı

Kadınlarda dünyanın en iyi tenisçisi ve 1 numarası 33 yaşındaki Serena Williams’ın dışındaki seribaşları final yolunda adeta döküldüler. Serena da 3. turda ecel terleri döktü. İngiliz rakibi Heather Watson, son sette 5-4 öndeyken, Serena’yı elemek için üst üste 2 oyuna ihtiyacı vardı. Fakat tecrübeli ABD’li oyucu, buna izin vermeyip finale yürüdü. Serena finale kadar oynadığı maçlarda 68 ace attı. Finalin diğer ismi 21 yaşındaki Venezüella doğumlu İspanyol oyuncu Garbine Muguruza idi. Muguruza 1.83’lük boyu, atletik yapısı, kabiliyeti ile geleceği parlak bir tenisçi. Geçen yıl Fransa Açık Turnuvası’nda Serena’yı yenme başarısı göstermişti.
Muguruza, dünkü şampiyonluk maçına Serena’yı daha önce mağlup etmenin özgüveniyle başladı. Daha ilk oyunda Serena’nın servisini kırdı. Ancak Serena, Grand Slam finallerinin verdiği tecrübeyle rakibinin açtığı arayı kapattı ve ilk seti 6-4 aldı.


UZATMADI

Haberin Devamı


İkinci sette ise Serena 5-3 ilerdeyken, kendi servisinde 40-0 geriye düştü. 156 bin kişilik Merkez Kort’ta tekrar heyecan doruğa çıktı. Serena bu durumu toparlayıp attığı ‘ace’lerle maç sayısını da buldu. Fakat değerlendiremedi. Bu andan itibaren iki oyuncu da nefes kesen bir oyun sergilediler. Ancak Serena, Muguruza’nın maçı uzatmasına izin vermeyerek bu sezon oynanan 3. Grand Slam’i de, kariyerinin 6. Wimbledon Tenis Turnuvası’nı ve kariyerinin 21. Grand Slam’ini de kazanmış oldu.

Yazarın Tüm Yazıları