Davis Kupası

GeçEN hafta sonu Davis Kupası takımımız ilk defa eşleştiği Güney Afrika’yı Mersin’de çok zorlu bir mücadeleden sonra 3–2 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İlk gün Marsel İlhan, korta yansıttığı özgüven ve istikrarlı oyunuyla maçı rahat kazandı. Cem İlkel ise, rakibine 4 sette yenildi

Haberin Devamı

İkinci gün Davis Kupası’nda kilit maç sayılan Cem ve Marsel’den kurulu çiftler maçını 5 sette kaybettik ve takım halinde 2-1 geriye düştük.

Bizim zaten yıllardan beri en büyük zaafımız iyi anlaşan ve sürekli beraber oynayan iki oyuncumuzun; yani çift takımımızın olmaması. Bu durumda bütün yük Cem ve Marsel’e bindi. Bizim çift maçlarını kazanmamız zaten şüpheli.

Farklı 2 tenisçiyi çift maçında korta sürerek, son gün tekleri oynayacak tenisçileri dinlendirmek ve olası sakatlıktan korumak doğru olanıdır.

MARSEL & CEM

Son günün ilk maçında Marsel, beşinci sete uzayan tek maçını kazanıp genel durumu eşitledi.

Haberin Devamı

Her şey son single maçına kalmıştı.

O andan itibaren bütün yük henüz 20 yaşında olan Cem İlkel’in omuzlarındaydı. Cem, kendi ülkesinde oynadığı ve baskının arttığı bu durumdan gerçekten inanılmaz bir performans sergileyerek ve heyecanı yüksek 5. sete uzayan son maçı kazanarak Türkiye’yi bir üst tura taşıdı.

Başta Marsel ve Cem olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

HEDEF İSTİKRAR OLMALI

Takımızın bu yıl artık küme düşme derdi yok. Öncelikle seviyemize uygun bulunduğumuz Avrupa/Afrika 2. liginde kalıcı olmalıyız.

Bu süreçte çift takımı kurup ve fazla risk almadan diğer genç oyunculara şans tanıyıp istikrarlı bir takım oluşturmamız önemli.

Çeyrek final maçını 17 Temmuz’da ülkemizde Belarus ile oynayacağız. Umarım öncesinde Tenis Federasyonu ciddi bir tanıtım ve pazarlama sürecini başlatıp bu maçı İstanbul, Ankara veya İzmir gibi bir şehirde organize eder.

Yazarın Tüm Yazıları