Milano’da sonbahar yaprakları

Moda haftalarında sondan önceki durak olan Milano Moda Haftası, güçlü markalarının şovları ile geçen hafta gerçekleşti.

Haberin Devamı

Gucci, Dolce&Gabbana, Prada ve Marni şovlarının en çok konuşulduğu haftada koleksiyonlarda öne çıkan nomad/gezgin teması, patchwork tekniği, maskülen-feminen birlikteliği ve renk-materyal çeşitliliği belirleyici eğilimlerdi.

Gucci
Haftanın en çok konuşulan defilesi hiç kuşkusuz 8 yıldır markanın kreatif direktörlüğünü yapan Frida Gianni’nin ayrılmasıyla yerine geçen Alessandro Michele’nin markaya getirdiği değişim rüzgârıydı. Alışılmış Gucci kadını kodları ve silüetinden çok farklı bir tavır ortaya koydu. Romantik ve entelektüel.


Dolce&Gabbana
Edoardo Bennato’nun meşhur şarkısı ‘Viva la Mamma’ bu sezon tasarımcı ikilinin ilham kaynağıydı. Podyuma modeller ile birlikte değişik yaşlarda bebekler ve çocuklar da eşlik etti. Karnı burnunda ünlü model Bianca Balti de podyumda yürürken her zamanki gibi sempatikti. Bu defilenin keyfi izleyenlerin yüzünde görülebiliyordu.

Haberin Devamı

Prada
Miuccia Prada’nın entelektüel tasarım anlayışı her defileden sonra izleyen editörler arasında adeta bir hatıra-zaman-zekâ oyununa dönüşüyor. Bu sezon tasarımcı, feminen renk paleti ile maskülen ve retro, 60’lar esintili kalıplar, neoprene kumaşlar ve üç boyutlu baskılar ile fütüristik bir feminenlik sergilemeyi seçmiş.

Marni
Haftanın en güçlü koleksiyonlarından biri olan Marni, genç ve modern silueti ile adeta yeni jenerasyon bir kabilenin hayalini kurdurdu modaseverlere. Gezginlerden alınmış ilham ile pantolon üzeri tünikler, deri ve kürk parçalarla geometrik biçimlerle tamamlanmış kombinler ile modeller adeta şık savaşçılar gibiydiler.

Madonna’yla sabaha kadar dans

Milano’da sonbahar yaprakları


New York Moda Haftası’nın bitiminde dünyaca ünlü gurur kaynağımız, arkadaşım Mert Alaş’ın doğum günü yemeği ve sonrasında iş ortağı Marcus ile beraber Madonna için vereceği partiye katılmak için rotayı 24 saatliğine Londra’ya çevirdim.
Gecemiz Mr. Chow’un üst katındaki özel 20 kişilik bir yemek ile başladı. Bir gece önce Madonna’nın Brit Awards’da sahneden fena bir şekilde düşmesi elbette yıldızın sağlığı açısından herkesi endişelendiriyordu. Ama elbette Madonna boşuna Madonna olmamıştı. Mert ile çok yakın dost olduğu için ve olayı en ‘cool’ şekilde karşıladığı için onu yalnız bırakmadı. Mert’in en yakın dostları ve sektörden yakın arkadaşları oradaydı.

Haberin Devamı


Kraliçenin ‘aşk evi’


Yemekteki ünlüler arasında Kanye West-Kim Kardashian çifti, top modeller Natalia Vodaniova, Maria Carla Boscono, Malgosia Bela ve tasarımcılar Riccardo Tisci ve Stella Mc Cartney gibi isimler vardı.
Yemeğin ardından hep beraber Madonna’nın adına verilen ‘House of Love’ adlı partiye devam ettik. Parti Londra’nın ünlü mekânı Anabel’s’te sabaha kadar devam etti. Rıfat Özbek, Rita Ora da partiye katılanlar arasındaydı. Sabahın ilk ışıklarına kadar Madonna ile dans edip uçağa yetişirken Mert’in dostlarına olan bağlılığı herkesin gururunu okşamıştı...

Yazarın Tüm Yazıları