Yılın son tutulması

Takıntılarımız ortaya çıkacak bugün, saplantılarımız ilerlememizi önleyecek. Salı günü istikrar ve başarı olasılığı yüksek. Perşembeyse sakin kalmak zor olacak...

Haberin Devamı

Bu hafta Boğa burcundaki Ay tutulmasının etkileri hâkim olacak hayatımıza. Ay tutulmaları özellikle duygusal meseleler, sağlık, aile ve ev yaşantımız üzerinde birinci derece rol oynar. Bakalım bu tutulma burçları nasıl etkileyecek? Ama önce günlük tüyolar.

Sınırlar zorlanacak

Bugün Ay 8.59 ile 9.06 arası Oğlak burcunda boşlukta olacak. Akabinde Kova burcuna geçecek. Gün itibariyle Merkür de Akrep burcuna geçecek ve 10 Kasım’a kadar burada seyahat edecek. Bu dönem, aklımızın sınırlarını zorlayacağımızı, bunu yaparken sezgilerimizden de destek alacağımızı gösterir. Adeta dedektif gibi bir ipucundan yola çıkarak büyük bilgiye, gerçeğe ulaşmak için çaba sarf edeceğiz. İkili tartışmalar da karşımızdaki kişinin zayıf taraflarını hızlı bir şekilde tespit edip o taraflara oynayacağız. İnsanların hem düşüncelerini değiştirmeye çalışacağız hem de onları manipüle ederek yönetmeye...
Bu süreçte takıntılarımız ortaya çıkabilir, bir fikre saplanıp kalabiliriz. Bunlar ilerlememize engel olabilir. Öte yandan bize gizli, saklı, üstü örtülü her türlü konuyu açığa çıkarma yeteneği de katabilir.

Haberin Devamı

Dönüşüm süreci

Yarın Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek, 22.03 itibariyle boşlukta olacak. Güneş bugün itibariyle Akrep burcuna geçecek ve bir ay burada seyahat edecek. Akrep burcu dönüşümün ve yeniden doğuşun sembolüdür. Bu dönemde kendimizi daha derinlemesine inceleme ve kendimizde olumlu değişiklikler yapma isteği artabilir. Daha derin konulara, gizli bilgilere ve içsel dünyamıza odaklanma eğiliminde olabiliriz. Sadece yüzeyde değil, derinlerde olanı anlamak için çaba sarf edebiliriz. Duygusal ve tutkusal anlamda derinleşmeyi, kendimizi ifade etmeyi ve isteklerimizi belirgin şekilde göstermeyi teşvik edebilir. Metafizik, psikoloji, ezoterizm gibi alanlara yönelik keşifler yapabilir ve bu konular hakkında daha fazla öğrenme arzusu duyabiliriz. Finansal planlama ve yatırımlarla ilgili konulara daha fazla odaklanma olabilir. Bu dönemde cinsellik ve romantizm ön plandadır. İlişkilerde  anlamlı bağlar kurma isteği artabilir.

Haberin Devamı

Yılın son tutulması

Plan yapabiliriz

Salı Ay 11.32 itibariyle Balık burcuna geçecek. Güneş’le Satürn arasında üçgen açı oluşacak (etki süresi 4 gün). Hayatı daha fazla ciddiye alabiliriz. Girişilecek işlerde istikrar ve başarı yüksek olur. Hedeflere daha rahat ulaşılır. Kariyer planlaması için de çok uygun bir zaman. Acil durumlar, çatışma ve krizleri rahatlıkla çözebileceğimizi gösterir. Bugün her sorumluluğun üstesinden rahatlıkla gelebiliriz. Hayatımızın gidişatını, içinde bulunduğumuz çevreyi değerlendirip istediğimiz yapılanmayı gerçekleştirebiliriz. Yeteneklerimizi ve sebatkâr yanımızı işimize aktararak kolay bir akış içinde çalışabiliriz. Eğer yeniden planlamak gereken bir alan varsa bunu çok rahatlıkla yapabilir, hatta başkalarına da bu konularda çeşitli tavsiyeler verebiliriz.

Haberin Devamı

Kandırılmaya açığız

Çarşamba Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Bugünler daha hassas, fedakâr, koşulları ve şartları çabuk kabullenebildiğimiz zamanlardır. Aldanmaya ve kandırılmaya açığız, aman dikkat! Hayal gücümüz süper çalışır, ilham melekleri her daim yanımızda olur, sezgiler foradır. Romantik ortamlar yaratmak, partnerle küslük durumları varsa ortamı yumuşatıp yanaşmak için harika günlerdir. Fazla merhametli, iyi niyetli özelliklerimiz daha çok ön plana çıkar. Öte yandan yalnızlık ihtiyacı da artar, rahatsız edilmek istemeyiz pek. Çok çabuk kırılabiliriz, en olmadık söze lafa alınabiliriz, hassasızdır çünkü. Alkol tüketiminin arttığı zamanlardır, ayrıca bugünlerde alkol daha çabuk etki eder. Ciddi işler yapmak, ciddi işlere başlamak için uygun değildir; toparlanmak, organize olmak zorlaşır. Mantıklı düşünmek, kararlar almak zordur. Hislerimizle yolunuzu bulmaya çalışalım, her şey mantık değil... Dua ve meditasyonun en verimli zamanıdır; dua edin, meditatif, ruhsal çalışmalar yapın. Ruh halimiz ve isteklerimiz çok değişkendir, dengemizi kurmakta zorlanırız.

Haberin Devamı

Patavatsız olmayın

Perşembe Ay 9.37 ile 13.01 arası Balık burcunda boşlukta olacak, akabinde Koç burcunda seyahat edecek. Tepkilerimiz sert olabilir. Aceleci davranabilir, ani kararlar almaya eğilimli olabiliriz. Başlangıçlar yapmak, yaşamımızı şekillendirmek içi uygun zamanlardır. Kendimizi direkt olarak ortaya koyabiliriz; yeni tatlara, heyecanlara açığızdır. Söz dinlemez, deneme yanılma yoluyla yönümüzü bulmaya çalışabiliriz. Patavatsızlığa yakın açıksözlü olmaktan kaçınmak yerinde olacaktır. Bencilce davranışlar da zarar verebilir. Öfke kontrol problemi olanlar ekstra dikkat etmeli, kavga etmemeli. Özellikle baş bölgesindeki organlar hassastır; baş, göz, migren ağrıları tetiklenebilir. Ağrı kesicileriniz yanınızda bulunsun. Sakarlıklara karşı da dikkat edelim. Baş bölgesi için alışveriş yapabilirsiniz: Gözlük, atkı, bere, takma kirpik, postiş, peruk gibi...

Haberin Devamı

Yılın son tutulması

Değişik hevesler...

Cuma Ay tüm gün Koç burcunda seyahat edecek. Mars’la Jüpiter karşı karşıya olacak (etki süresi 4 gün). İnançlar, felsefi konular üzerinde tartışmalar yapabiliriz. Spora, egzersize başlamak için idealdir fakat riskli hareketler denememeliyiz. Eğitimle ilgili konularda stresli durumlar meydana gelebilir. Cinsel anlamda yeni maceralara, değişik heveslere açık, günübirlik ilişkilere eğilimli olabiliriz. Bugün cesaretimiz yerinde olacak. Kibir ve bencillikse bugünün olumsuz şartları. Risk almak için de uygun değil. Acelecilik yüzünden kazalara, düşmelere, çarpmalara yatkın olabiliriz, dikkat! Yurtdışı bağlantılı iş ve girişimlerde sorunlar meydana gelebilir. Bugünlerde ruhsal yönü güçlü kişilerle bir araya gelebilir; enerji çalışmaları, kuantum gibi yöntemlerin faydasını görebiliriz.

Gündem maddiyat

28 Ekim Cumartesi 5 derece Boğa burcunda Jüpiter etkili Ay tutulması meydana gelecek. Boğa süreçleri yavaşlama ve sakince hareket etme zamanıdır. Bize keyif veren konular neyse hayatımızda onlara daha fazla yer açabileceğiz. Maddi konular gündemde olacaktır. Daha fazla para kazanmak, parayla ilgili önemli kararlar vermek için de ideal. Tutulmada retro bir Jüpiter olması eskiden kaçırılan fırsatlarla ilgili güzel olasılıkların karşımıza çıkacağına işaret etmekte. Yatırımla ilgili konulara kafamızı sıkça yorabiliriz. Bu dönem hayatımızda fazla olan ne varsa atma zamanı. Sağlık açısından da bu ara zehirlenmelere karşı dikkatli olmakta fayda var.

BU HAFTA BURÇLARI NELER BEKLİYOR? 

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Gündem elbette finansal konular. Yalnız burada kazançlar ve kayıplar bir arada. Maddi konularda aşırı harcamalar, olayların gereksiz yere büyütülmesi ve abartılması söz konusu olabilir. İnatçı davranmanız sizi zora sokabilir, gereksiz riskler almaya yatkın olabilirsiniz. Bence çok dikkat etmelisiniz. Ticari ya da yasal konularda düşünerek adım atmalısınız.

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Enerjinizi doğru kullanmalı, öfkenize yenik düşmemelisiniz. İlişkilerde, ortaklıklarda abartılı davranışlarda bulunabilir, ufacık bir meseleyi büyütebilirsiniz. Denetimsiz para harcamayın. Kazalara, çarpmalara, düşmelere dikkat! Spora gidiyorsanız kaslarınızı ve eklemlerinizi çok fazla zorlamayın. İnatçılık, değişime kapalılık sizi zor duruma sokabilir.

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Ruhsal olarak kendinizi iyi hissetmeyebilir; korkular ve kaygılarla mücadele edebilirsiniz. Sağlık, birlikte çalıştığınız kişiler, günlük koşturma, ev hayvanlarıyla ilgili konularda abartılı davranışlar sergileyebilirsiniz. İçsel ya da bastırmaya çalıştığınız bir öfkeniz olabilir. Belki spor yaparak bu enerjiyi atabilirsiniz. Ya da terapiye gidebilirsiniz.

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Sosyal ilişkilerde önemli krizleri yönetmeniz gerekebilir. Bu dönem borsa gibi spekülatif yatırım araçlarında dikkatli adımlar atın. Ciddi kavgalardan ve tartışmalı ortamlardan uzak durun. Dostlarınızla ve özel hayatınızdaki kişiyle olaylara aynı pencereden bakmak zorunda değilsiniz. Biraz anlayış olayların büyümesini engelleyebilir.

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Mesleki konular ve kariyeriniz etki altında olacak. Yalnız bu dönem ev ve iş arasında sıkışabilir, stres yapabilirsiniz. Hem iş hem de evde harcamalar artabilir. Bu iki alanda öfkenizi, dürtülerinizi kontrol etmeye çalışın. Maddi anlamda yatırım yapmak veya büyük riskler almak için uygun bir süreç olmayabilir.

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Mars’la Jüpiter karşı karşıya olduğundan tahammülsüz, kavgacı yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Seyahatlerde, eğitimlerde, sınavlarda stresli durumlar meydana gelebilir. Trafikte dikkatli olun ve hız yapmayın. Zihninizi organize etmek bu dönem pek kolay olmayabilir ve hatta zihinsel yorgunluğunuz da artabilir.

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Maddi kazançlar ve kayıplar bir arada. Finansal konularda risk almak ya da blöf yapmak için uygun bir dönem değil. Ticari ya da yasal konularda dikkatli adımlar atmalısınız. Gereksiz borçların altına girmeyin, vergiyle ilgili meselelerde dikkatli olun. Yatırımlar konusunda abartılı davranmak zarar verebilir. Bu tutulma size çok para harcatabilir.

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Enerjinizi doğru kullanmalı, öfkenize yenik düşmemelisiniz. İlişki yönetiminin önem kazanacağı ama bu alanda ciddi krizlerin de gündeme gelebileceği bir tutulma. İlişkilerde, ortaklıklarda abartılı davranışlarda bulunabilir, ufacık bir meseleyi büyütebilirsiniz. Denetimsiz para harcamayın. Kazalara, çarpmalara, düşmelere dikkat!

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Bu dönem korkular, endişeler ve kaygılarla mücadele etmeniz gerekebilir. Bastırmaya çalıştığınız bir öfkeniz olabilir. Spor yaparak bu enerjiyi atabilirsiniz. Beklenmedik kazalar söz konusu. Bu dönem terapiye gitmek, ruhsal açıdan yararlı konulara yönelmek size çok iyi gelebilir. Ticari ya da finansal açıdan risk almak için uygun bir dönem değil.

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Özel hayatınızda ciddi krizlerle uğraşmanız gerekebilir. Kıskançlık krizleri yüzünden zor zamanlar geçirebilirsiniz. Bu dönem özel hayatınıza dahil ettiğiniz kişilere çok dikkat etmelisiniz. Çapkınlık yaparken başınıza iş açmayın. Yatırım ve maddi konularda takıntılı davranışlarda bulunmak size zarar verebilir. Kumardan uzak durun..

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Ev içi kazalara dikkat etmekte fayda var. Hem aile içinde hem de mesleki konularda incir çekirdeğini doldurmayacak bir mesele kocaman bir yangına dönüşebilir. Belki de bu alanlarda birtakım tutum ve davranışlarınızı değiştirmeniz beklenebilir sizden. Ani evden ayrılmalar, ani istifalar söz konusu olabilir.

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Yakın çevre, fikirler, dijital işler, yayıncılık, pazarlama gibi konular gündeminizde olabilir. Yakın çevrenize uyumlanmakta zorlanabileceğiniz, isyankâr tavırlar içinde olabileceğiniz bir yeniay. Özellikle elektronik aletler, dijital işlerde sinir bozucu aksilikler gündeme gelebilir. Trafikte dikkatli olun, konsantrasyonu korumak pek kolay olmayabilir.

Yazarın Tüm Yazıları