Yeni mücadele alanlarımız belli oluyor

Bu hafta Mars, Başak burcuna geçecek. Mars’ın burç değiştirdiği zamanlar önemlidir; çünkü hangi konularda kendimizi savunacağımızı, yeni mücadele alanlarımızı ve stresin nerelerden geleceğini anlarız.

Haberin Devamı

Mars’ın 10 Temmuz’da Başak burcunda başlayacak seyahati 27 Ağustos’a kadar sürecek. Bu seyahat sırasında yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor. Bakalım bu süreç burçları ve önümüzdeki dönemi nasıl etkileyecek...

Manipülasyon tehlikesi

Bugün Ay, Koç burcunda seyahat edecek. Merkür ile Plüton arasında karşıt açı oluşacak (etki süresi +/- 4 gün). Zihnimizi daha derin konulara yönlendirebiliriz. Analitik düşünce, araştırma ve çözüm odaklı yaklaşımlar ön planda olabilir. Fikirlerimiz, inançlarımız veya iletişim tarzımız konusunda çatışmalar yaşayabiliriz. Anlaşmazlıklar veya güç dengeleriyle uğraşmamız gerekebilir. Duygusal ve zihinsel düzeyde derinlere inme, kendi düşüncelerimizi ve inançlarımızı sorgulama eğilimi gösterebiliriz. Bu dönemde özgün bir fikir yapısı oluşturmak veya eski düşünce kalıplarını bırakmak için fırsatlar bulabiliriz. Söylemek istediklerimizi cesurca ifade etmeyi arzularız. Ancak iletişimde agresiflik veya manipülasyon eğilimleri de ortaya çıkabilir. Dengeli ve empatik bir iletişim tarzını korumak önemli.

Haberin Devamı

Temizlik zamanı

Yarın Ay, Koç burcunda seyahat edecek. Mars, Başak burcuna geçecek ve buradaki seyahati 27 Ağustos’a kadar sürecek. Mars-Başak enerjisiyle normalde yapılması karmaşık görünen işleri çözmek için çok akıllıca yöntemler geliştirebiliriz. Bu dönem başkalarına yardım etme, çözüm üretme ve büyük temizlikler yapmaya uygun. Zihinsel olarak meydan okumaya daha müsait oluruz. Köle gibi çalışma dönemidir aslında, çok ama çok çalışmaktan bahsediyorum bu arada; uzun süreli mesailer, zorlu işler… Öte yandan kendimize bir check-up hediye edebiliriz. Mars-Başak döneminde sağlıkla ilgili konular üzerine daha ciddi bir şekilde gidebilir, gerçekten bize yararı olacak doktor, tedavi yöntemleri vb. bulabiliriz.

Samimi düşünceler...

Salı günü Ay 2.09-2.55 arası Koç burcunda boşlukta olacak, akabinde Boğa burcunda seyahat edecek. Bugün itibariyle Merkür, Aslan burcuna geçecek ve 29 Temmuz’a kadar burada seyahat edecek. Bu geçişle zihnimiz daha çözüm odaklı, daha yaratıcı, eğlenceli ve hızlı bir şekilde çalışacak. Krizler yaratıcı, eğlenceli fikirlerle çözülmeye başlar. Düşünceler ve fikirler samimi, sıcak, spontane bir şekilde ifade edilir. Karizmatik bir şekilde iletişim kurabiliriz. Kendimize güvenimiz artabilir ve sözlerimizi daha cesur bir şekilde ifade edebiliriz. Yaratıcı projelere odaklanmak, sanatsal ifade şekillerini keşfetmek veya farklı yaratıcı disiplinlerde kendimizi geliştirmek için bir fırsat sunabilir. Sanatla ilgili eğitimlere başlayabiliriz.

Haberin Devamı

Paranın değerini biliriz

Çarşamba Ay, Boğa burcunda seyahat edecek. Ay, Boğa burcundayken keyfe, hazlara, yemeye ve içmeye yönelik arzular içinde oluruz. Sakin, dingin, ayakları yere basar bir ruh halinde kendimizi şımartmak isteyebiliriz. Tatlı ve hamurişlerinin tadının çıkarılabileceği bugün hepimiz bir parça usta şef, ağzının tadını bilen gurme kesilebiliriz. Ay, Boğa günlerinde kişiler genellikle pratik ve somut bir bakış açısıyla durumları ele alabilir. Paranın değerini biliriz. Anın tadını çıkarmak, bedenimizle mutlu olmak, masaj yaptırmak, dokunma, koku ve tat alma duyularımızı harekete geçiren şeylerle uğraşmak, siesta yapmak, doğadan zevk almak, ayakları uzatıp TV karşısında çerez eşliğinde keyif yapmak, müzik dinlemek, şarkı söylemek, sanat ve estetik içeren konulara eğilmek Ay, Boğa’dayken yapılabilecek faaliyetlerdendir.

Haberin Devamı

Ruh hali dalgalı

Perşembe günü Ay 9.09 ile 10.25 arası Boğa burcunda boşlukta olacak, akabinde İkizler burcunda seyahat edecek. Ay İkizler burcunda seyahat ettiğinden dolayı bugün koşullar ve şartlar değişken olabilir, keza ruh halimizde de dalgalanmalar olur. Oldukça hareketli bir gün, pek tembelliğe izin yok, tüm iletişim kanallarıyla aktif iletişim zamanı. Önemli haberlerin alınıp verildiği günlerden bir tanesi. Aynı anda birden çok işle ilgilenebiliriz ama odaklanma sorunu sıkıntı yaratabilir. Duygusal, özel hayata dair önemli konuşmalar yapmak, kararlar almak için uygun değildir. Araştırma ve eğitimle ilgili konularda başarı yakalama oranımız yüksektir. Bugün istediğimiz bir konunun eğitimine başlayabiliriz.

Haberin Devamı

Sağlıkla ilgili sıkıntılar

Cuma Ay tüm gün İkizler burcunda seyahat edecek. Koşullar ve şartlar değişken, ruh halimizde de dalgalanmalar olabilir. Aktif iletişimin olduğu, önemli haberlerin alınıp verildiği günlerden bir diğeri. Derinlik, zaman ve sabır isteyen konularda başarı şansımız oldukça düşük. Sosyalleşmek, uzun sohbetler etmek içinse süper bir gün. Çenemizin de düşük olacağı bir gün. Omuzlarda tutulma, solunumla ilgili sıkıntılar olabilir. Eller, kollar daha hassastır; ağrılar, yaralar, sakarlıklar yüzünden sorunlar oluşabilir. Özellikle romatizmal problemleri olanlar bugün daha dikkatli olsun. Konferans ve seminer vermek, kalabalık gruplara konuşmalar yapmak için uygundur.

Haberin Devamı

Güzel sürprizler var

15 Temmuz Cumartesi Ay 15.34 ile 20.13 arası İkizler burcunda boşlukta olacak, akabinde Yengeç burcunda seyahat edecek. Güneş ile Uranüs arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi +/- 2 gün). Güzel sürprizler ve sizi mutlu edecek karşılaşmalar yaşanabilir. Hayatınızda daha önce denemediğiniz bir şeyler yapmak, özgürlük kazanmak için de adımlar atabilirsiniz. Yaratıcı işlerle ilgilenmek için harika zamanlardır. Bilimsel, teknolojik ve dijital konular daha çok ilgimizi çekebilir.

Gerginlikler söz konusu olabilir
Koç (21 Mart-19 Nisan) 

6’ncı evinizde seyahat edecek olan savaşçı Mars, birlikte çalıştığınız kişilerle ilişki yönetimine dikkat etmeniz gerektiğine işaret etmekte. Gerginlikler söz konusu olabilir. Daha yoğun ve oldukça tempolu bir iş dönemi başlıyor. Bu süreçte sağlığınıza dikkat! Hem beslenme ve bağışıklık hem de bağırsak sağlığınıza...

Cinsel enerjide yükselme görülüyor
Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Aşk evinizde Mars’ı ağırlamaya başlıyorsunuz. Özel hayatınızda mücadele dönemine giriyorsunuz. Duygularla değil, doğru analizle karar vermek önem kazanacak. Olası bir hamilelik gündeme gelirse özenli davranmanız gereken bir süreç olabilir. Cinsel enerjinizde gözle görülür bir artış var. Yatırım araçlarını kullanırken dikkatli olun.

Kontrolsüz eleştiriler alabilirsiniz
İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Ev ve aile konusunda mücadele etmeniz gereken bir dönem başlıyor. Kontrolsüz ve aşırı eleştiriler yüzünden stres kat sayısı da epey artabilir. Ev değişimi, evde tadilat ve dekoratif değişiklikler yapabilirsiniz. Delici, kesici, yanıcı aletlere ve gaz kaçaklarına dikkat! Ailede sağlıkla ilgili konular da gündeme gelebilir.

Trafikte dikkatli olmanız gerekiyor
Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Yakın çevreniz için çok çalışmanız gerekebilir. Bol bol seyahatin yanı sıra zihninizi bir şeylere odaklamak için daha çok çaba sarf edebilirsiniz. Fikir ve projelerinizi bu süreçte detaylandırmak önemli olacak. Trafikte dikkatli olmalısınız. Aracınız masraf çıkarabilir. Cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarınıza gözünüz gibi bakın.

Mars kazandırır ve harcatır
Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Finansal konularla ilgili mücadele döneminiz başlayacak. Para kazanmak, paranızı arttırmak için daha fazla efor sarf etmeniz gerekecek. Mars insana kazandırır ama aynı zamanda harcatır. Aynı anda birden çok işi halledebilir, iki-üç farklı kanaldan para kazanabileceğiniz koşullar yaratabilirsiniz. Para konusunda detaycı ve titiz olacaksınız.

Mükemmellik için çok efor sarf edeceksiniz
Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Mars savaşmak demektir. Sakin kalmanın zor olacağı bir dönem. Çok çalışacak, işlerinizin hızlı hızlı olmasını isteyeceksiniz. Bu süreçte çarpmalara, düşmelere, sakarlıklara karşı dikkatli olun. Mükemmel işler çıkarmak için daha fazla efor sarf edeceksiniz. Yapmak istedikleriniz ve hedefleriniz için rahatlıkla harekete geçebileceksiniz.Yeni mücadele alanlarımız belli oluyorTeraziler bu dönemde tatile gidebilir.

Akışta kalın, bir yerlere tatile kaçın
Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Mücadele alanınız arkanızdan iş çeviren insanlar. Bu dönem enerjiniz düşebilir, kendi kabuğunuza dönmek isteyebilirsiniz. Bu süreci bir hazırlık dönemi gibi düşünün, zira sizin döneminiz 27 Ağustos’tan sonra başlayacak. Kontrol dışı olaylar gündeme gelebilir. Müdahale etmek yerine akışta kalmak size daha iyi gelecek. Hatta bir yerlere tatile kaçın.

Sosyal anlamda öne çıkma vakti
Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Mücadele ve harekete geçme alanınız sosyal ilişkiler olacak. Arkadaşlarınızın desteğe ihtiyacı olabilir. Ama zaman zaman ufak tefek gerginlikler de meydana gelebilir. Daha aktif, sosyal, hareketli ve girişken olacak; hayatınıza yeni dostluklar, arkadaşlıklar katabileceksiniz. Mars sizin sosyal anlamda daha fazla öne çıkmanıza neden olacak.

Sizden daha fazla özveri istenebilir
Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Mücadele ve stres alanınız kariyerinizle ilgili konular olabilir. İş konusunda her zamankinden çok daha fazla çalışmanız ve efor sarf etmeniz gerekebilir. İş için sizden daha fazla özveri istenebilir. Bazen de aynı anda birden çok işi halletmeniz gerekebilir. Eğer doğru adımları atarsanız kariyerinizde zafere ulaşmamak için hiçbir sebep yok!

Yurtdışıyla ilgili belgelerle ilgileneceksiniz
Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Mücadele edeceğiniz ve harekete geçeceğiniz alanlar yurtdışı, eğitim, ticaret, yasal konular olabilir. Yabancılar, yabancı kültürler çok daha fazla ilginizi çekebilir, çok fazla yorucu seyahatler gündeme gelebilir. Yurtdışıyla ilgili belgelerle ilgilenmeniz gerekebilir. Belki bu dönem eğitim almak için gerekli motivasyonu kendinizde bulabilirsiniz.

Ödemelerde sorun yaşanabilir
Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Finansal konularla ilgili daha fazla efor ve mücadele dönemi başlıyor. Yalnız bu finansal konular başkalarına ait kaynaklar üzerinden olacak. Vergi, kredi, borç, prim, burs gibi. Ödemelerde krizler oluşabilir, harcamalarınızı dengede tutmakta bir parça zorlanabilirsiniz. Belki bu dönem sağlıkla ilgili harcamalarda da artışlar söz konusu olabilir.

Hayatınıza renk geliyor
Balık (19 Şubat-20 Mart)

Mücadele edeceğiniz ve harekete geçeceğiniz konular ilişkiler, ortaklıklar ve anlaşmalar olacak. Bu dönem partneriniz veya ortağınız sizden daha özverili davranmanızı isteyebilir. Yalnız olanlar tutkulu ve cinselliğin ön planda olduğu ilişkiler içine çekilebilir. Hayatınıza hareket ve renk geliyor. Birliktelik yaşayanlar çok fazla kavga etmesin.

Yazarın Tüm Yazıları