İyileştirici bir yeniay

Önümüzdeki günler bize yenilenme, taze bir başlangıç için fırsat sunuyor. Duygusal bağlantılarımızı güçlendirebilir, ihtiyaçlarımızı anlamlandırabilir ve kendimizle, çevremizle, ailemizle daha derin bir bağ kurabiliriz.

Haberin Devamı

Yengeç burcunun 24’üncü derecesinde 17 Temmuz’da Plüton’un başrolde olduğu bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniaya Plüton sert, Neptün’se destekleyici bir etkide bulunacak. Pollux sabit yıldızının da etkin olacağı yeniayın önce bireysel, sonra dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerine birlikte göz atalım.

Yengeç yeniay zamanı Yengeç burcunun sembolize ettiği konular gündemimizde olur. Yani güvenlik duygusu, ailevi meseleler, barınma ihtiyacı, üreme, beslenme, anılar, eski ve yaşamın kökleriyle ilgili konular…

Yengeç burcundaki yeniay, yenilenme ve taze bir başlangıç için fırsat sunar. Duygusal bağlantılarımızı güçlendirebilir, ihtiyaçlarımızı anlamlandırabilir ve kendimizle, çevremizle, ailemizle daha derin bir bağ kurabiliriz. Ama Plüton’un sert etkisiyle özellikle iş ve kariyerimizle ilgili konularda önemli değişimler söz konusu olabilir.

Neptün’ün güzel desteğiyle evde yaratıcı çalışmalar yapabilir, evi boyatabilir, yeni bir dekorasyon deneyebiliriz. Plüton’un sert etkisi ailemizle ilişkilerimizdeki bazı tutum ve davranışlarımızı değiştirmemiz gerektiğine işaret edebilir. Gereksiz iktidar savaşlarından, çatışmalardan uzak durmakta fayda var.

Duygusal yüklerden kurtulmak, travmaları iyileştirmek ve duygusal refaha odaklanmak isteyebiliriz. Kendimizi şımartmak için iyi bir zaman.

ZEHİRLENMELERE DİKKAT!

Haberin Devamı

Taşınmak, yer değiştirmek, işimizi taşımak gibi konular da gündeme gelebilir. Bu dönem sevdiğimiz insanlarla aramızdaki duygusal bağları daha da güçlendirmek adına onlarla çok sık zaman geçirmek isteyebiliriz. Eskileri yâd etmek, anıları konuşmak, eskiye dair albümleri karıştırmak, eski şarkıları ve filmleri izlemek isteyebiliriz. Köklerimiz nerelere dayanıyor gibi konuları da merak edip araştırabiliriz.

Sağlıkla ilgili olarak karaciğer, memeler, kaburga kemikleri, yemek borusu, mide, safrakesesi hassastır. Özellikle sigarayı bırakmak için en uygun dönem diyebilirim. Yemek borusu hassas olacağı için aşırı soğuk ve sıcak yiyecek/içecekleri tüketirken dikkat lütfen! Pollux sabit yıldızı da etkin olacak; bu yıldız zehirlerle ilgilidir. Zehirlenmelere karşı da dikkat!
Dünya astrolojisinde Yengeç burcu konut, gıda, vatani konular, ülkelerin toprak güvenliği, emlak sektörü, tarım ve çocuklarla ilgili alanları temsil eder. Bu yeniay zamanı beslenme, gıda gibi meselelerin büyük önem kazanacağı bir süreç olacak.

Haberin Devamı

İyileştirici bir yeniay

TOPLUMSAL DAYANIŞMA

Ülkeler aile ve ev odaklı politikalar geliştirebilir. Ev sahipliği, konut, aile destek programları gibi konular ön planda olabilir. Hükümetler, emlak sektörüne yönelik teşvikler veya konut projeleri başlatabilir.

Yengeç burcu, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı temsil eder. Bu yeniay döneminde, toplumun ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım eli uzatma eğilimi artabilir. Ayrıca göç ve mülteci konuları ön plana çıkabilir. Ülkeler, göçmen politikalarını gözden geçirebilir ve mültecilere yönelik insani yardım çabalarını arttırabilir. Göçmen hakları ve entegrasyon konuları dikkat çekebilir.

Gıda güvenliği ve tarım politikalarına daha fazla odaklanılabilir. Deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı önem kazanabilir. Pollux sabit yıldızı; boksörler, zehirler ve savaşlarla ilgilidir. Bu yeniay döneminde boks ve türevleri gibi dövüş sporlarına ilişkin çokça haberlere rastlayabiliriz. Zehirlenme vakalarında ciddi artışlar söz konusu olabilir. Ülkeler kendi sınırlarını güvenli hale getirmek için harekete geçebilir. Türkiye astroloji haritasında Satürn’ün de sert bir etkisi var. Diğer ülkelerle kurulan diplomatik ve ticari ilişkiler yeniden masaya yatırılabilir. Anlaşma koşul ve şartları değişebilir. Bazı engelleri aşmak gerekebilir. Jüpiter’in güzel etkisiyle de sağlık ve hizmet sektöründe yeni bir yapılanmaya gidilebilir. Hem Jüpiter hem de Satürn, 5’inci ev dediğimiz borsa, eğlence yerleri, çocukları temsil eden alanda duruyor. Bu konularda birtakım yeni kurallar, düzenlemelerin olabileceğine işaret edebilir.

Yazarın Tüm Yazıları