Her ‘ev’ hayatımızın bir alanıyla ilgili

Dolunay, yeniay veya tutulmalarla ilgili yazılarımda “Merkür 3’üncü evde, Venüs 6’ncı evde” gibi yorumlar yapıyorum. Bu hafta astrolojideki 12’li ev sisteminin her birinin ne anlama geldiğinden bahsedeceğim.

Haberin Devamı

Bir seçimde oy çoğunluğunu kimin yakalayacağını 1’inci evden anlıyoruz, para kazanma potansiyelini 2’nci evden ya da evlilik hayatımızın nasıl gideceğini 7’nci evden öğrenebiliriz. Kısacası ‘ev’ler astrolojide bize yol gösteriyor.

1’inci ev: Fiziksel görünüm, karakter ve genel sağlık durumuyla ilişkilendirilir. Halkın genel durumunu, alım-satım işlerindeki gelişmeleri, ülke içi ilişkileri, bir seçimde oy çoğunluğunu kimin yakalayacağını gösterir. Sağlık açısından da baş ve baştaki organlarla ilgilidir.

2’nci ev: Para kazanma potansiyeli, maddi kaynaklar, kendine güven ve fiziki güvenlikle alakalıdır. Genel olarak ülkenin maddi durumunu, satın alma gücünü, bankalardaki gelişmeleri, ülke ekonomisinin neye dayandığını gösterir. Sağlıkta boyun ve boğazı sembolize eder.

Haberin Devamı

3’üncü ev: Zihinsel faaliyetler, akademik durum, seyahatler, iletişim becerileri, yakın çevre, kardeşler ve komşuları anlatır. Uluslararası anlaşmalar, ulaşım, postaneler, öğrenciler, muhabirler, kütüphaneler ve göçmenler bu evle ilgilidir. Sağlıkta eller, kollar ve parmaklardan bahsederiz.

4’üncü ev: Kişinin ailesini, evini, anne figürünü, konfor düzeyini ve iç dünyasını yansıtır. Dünyada muhalefet, çiftlikler, zirai işler, madenler, gayrimenkul değerleri, müzeler, anıtlar, yeraltı zenginlikleri, petrol, halkın saklı korkuları, tarih ve iç güvenlikle ilgili konuları anlatır. Ayrıca göğüs ve ciğerlerin durumunu yansıtır.

Her ‘ev’ hayatımızın bir alanıyla ilgili

5’inci ev: Yaratıcılık, sanat, estetik beceriler, romantik ilişkiler, eğlence ortamı, hobiler, çocuklar ve risk alma eğilimini anlatır. Ayrıca diplomatlar, elçiler, sanatsal faaliyetler, halk kahramanları, spor ve sporcularla alakalıdır. Sağlıkta kalp, sırt, omurlar ve hamilelik sürecini sembolize eder.

6’ncı ev: Sağlık, hijyen, günlük rutinler, evcil hayvanlar ve diğer insanlarla ilişkilerin durumunu gösterir. Dünyada da sağlık sektörünü, silahlı kuvvetleri, salgın hastalıkları, memurları, işçileri, orduyu, polisi, sanayiyi ve seri üretim yapan yerleri anlatır. Bağırsaklar ve böbreklerle ilgilidir.

Haberin Devamı

7’nci ev: Evlilik hayatını, ortaklıkları, yasal konuları, adaleti, uzlaşmayı ve rakipleri anlatır. Dünya astrolojisinde kaçaklar, savaş, barış ve uluslararası anlaşmalardan bahsederiz. Sağlıkta bel, böbrek ve mesanenin durumu hakkında bilgi verir.

8’inci ev: Ölüm, miras, korkular, tabular, cinsellik, psikolojik travmalar, yeniden doğuşu sembolize eder. Ayrıca vergi sistemi, ulusal felaketler, uluslararası para ilişkileri, halkın maruz kaldığı şiddet, nükleer ve kimyasal maddeler, ülkenin borçlarıyla alakalıdır. Sağlık konusunda cinsel organlar, safrakesesi ve kasıkları anlatır.

9’uncu ev: Yabancı ülkeler, seyahatler, yükseköğrenim, din, felsefe, ruhsal büyüme ve entelektüellikle ilgilidir. Dünyada uluslararası hukuk, deniz yolculukları, havayolları, medya, profesörler, büyükelçiler, din adamları, ihracat, reklamlar ve yasaları sembolize eder. Sağlık açısından kalça ve uylukların durumunu anlatır.

Haberin Devamı

10’uncu ev: Kariyer, toplumsal hayat, sosyal statüsü, hedefler, yetkiler ve sorumlulukları gösterir. İktidarlar, kumandanlar, ülkenin prestiji ve ihracat gelirlerini ifade eder. Sağlıkta diz, baldırlar, incik kemiğini anlatır.

11’inci ev: Arkadaşlar, sosyal çevre, insan hakları, adalet, reform, ideallerle ilgilidir ve insanlığa hizmet etme eğilimini yansıtır. Ayrıca dost ülkeler, devrimler, parlamento, yasa değişiklikleri ve kongreleri sembolize eder. Medikal astrolojide bileklerle ilişkilidir.

12’nci ev: Bilinçaltı, kaygılar, hayaller, maneviyat, düşmanlar, kısıtlayıcı koşullar, karmaşık duygular ve düşünceler anlamına gelir. Gizli gruplar, tarikatlar, tutuklular, yardıma ve bakıma muhtaç kişiler, suikastlar, hasta bakıcılar, yardım kuruluşları ve şifa merkezlerinden de bahsedebiliriz. Sağlık açısından ayaklarla ilgilidir.

Haberin Devamı

Bu evlerin başlattığı burçlarla da o evlerin nasıl çalıştığını anlıyoruz. Örneğin 2’nci evimiz İkizler’le başlıyorsa bu bizim parayla ilişkimizi anlatır. Yaratıcı fikirlerimizin olduğunu, iletişim, yazarlık, eğitmenlik veya seyahat gibi konulardan para kazanabileceğimizi söyleyebiliriz. İşin içine gezegenler, açılar, sabit yıldızlar girdiğinde hikâye daha da zenginleşiyor.

Kariyer, sosyal statü, hedefler, yetkiler ve sorumluluklar 10’uncu evle ilgili konulardan bazıları.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları