Bu yaz çalışmaya ara vermek yok!

Mars’ın Başak burcuna geçişiyle verimli ama aynı zamanda zorlu bir çalışma sürecine gireceğiz. Tatilde bile bilgisayarımızı, cep telefonumuzu kolay kolay kapatabileceğimizi sanmıyorum.

Haberin Devamı

Yaz denince akla deniz, kum, güneş ve yüzmek gibi eğlenceli aktiviteler gelir, değil mi? Normalde evet, ama bu sene pek öyle olmayacak gibi duruyor. Yetiştirilmesi gereken işler, bitirilmesi gereken mesailer ve sağlıkla ilgili konular olabilir gündemimiz. Neden mi? Çünkü astrolojinin mücadele, stres, savunma ve saldırı gezegeni olan Mars, 10 Temmuz’da Başak burcuna geçecek ve 27 Ağustos’a kadar bu burçta seyahat edecek.

Başak burcu analitik, düzenli ve detay odaklı bir burçtur. Mars’ın Başak burcuna geçişi eylemlerimizde pratik ve disiplinli olmamızı sağlayabilir. Detaylara daha fazla dikkat edebilir ve işleri daha planlı bir şekilde yönetebiliriz. Verimlilik ve etkinlik ön planda olabilir. Kısacası verimli bir çalışma süreci bizi bekliyor. Hatta tatilde bile bilgisayarımızı, cep telefonumuzu kolay kolay kapatabileceğimizi sanmıyorum.

Haberin Devamı

Bu yaz çalışmaya ara vermek yok

Bu dönemde yetiştirilmesi gereken işler bizi bekliyor.

Başak burcu çalışma, hizmet ve pratik becerilerle de ilişkilendirilir. Mars’ın Başak burcuna geçişi, iş hayatında bize daha fazla enerji ve motivasyon sağlayabilir. Çalışma disiplinimiz artabilir ve projelerimizi daha etkili bir şekilde tamamlayabiliriz. Verimli çalışma alışkanlıkları geliştirme potansiyeli barındırır. Enerjimizi daha çok iş üretmek, iş planlamak üzerine harcayacağız belli ki. Bu süreç ‘köle’ gibi çalışma dönemidir aslında. Çok ama çok çalışmaktan bahsediyorum burada; uzun süreli mesailer, zorlu işler… Kendimizi hayata çalışmak için gelmiş hissedebiliriz.

Başak burcu ayrıca sağlık, temizlik ve bakım da demektir. Mars’ın Başak burcuna geçişi, sağlığımıza daha fazla odaklanmamızı ve fiziksel ihtiyaçlarımıza dikkat etmemizi teşvik edebilir. Egzersiz yapma, beslenme düzenini sağlama ve genel sağlığımıza daha fazla önem verme eğilimi gösterebiliriz. Diğer yandan bağışıklık sistemimize ve bağırsaklarımıza dikkat etmekte fayda var. Bu dönem bu alanların hassasiyeti oldukça artabilir. Özellikle zehirlenme vakalarıyla sık sık karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemimize ve bağırsaklarımıza dikkat etmekte fayda var. Zehirlenme vakaları yaşanabilir.

Mars’ın etkisiyle Başak burcunda eleştirel düşünce, analiz yapma ve hesaplama yetenekleri ön plana çıkabilir. Kararlarımızı daha dikkatli bir şekilde değerlendirebilir, detaylara odaklanarak daha akılcı adımlar atabiliriz. Bunun yanı sıra iş beğenmeme, yapılan işlere kulp takma hatta bazen de eleştirinin dozunu biraz kaçırarak özellikle iş ortamında huzuru bozma gibi tavırlar sergileyebiliriz, aman dikkat!
Başak burcu başkalarına yardım etme, hizmet etme ve topluma katkıda bulunmayı da simgeler. Mars’ın Başak burcuna geçişi, bu alanlarda daha fazla enerji ve isteklilik hissi yaratabilir. Başkalarına destek olma, gönüllü çalışmalara katılma veya mesleki anlamda başkalarına hizmet etme fırsatları ortaya çıkabilir. Yazın genelde daha fazla hizmet almayı hayal eder insan. Bu kez kendimizi birden başkalarının mutluluğuna adamış ve hizmet verirken bulabiliriz. Ya da yakınlarımızın rahatsızlanmasıyla birden hastabakıcıya dönebiliriz.

Mars’ın Başak burcundaki hali genel olarak salgın hastalıkların artışı olarak değerlendirilebilir. Sağlık sektöründe, hastanelerde can sıkıcı durumlar oluşabilir. Hastane, bakımevleri ve sağlıkla ilgili yerlerde yangınlar, zarara neden olan olaylar yaşanabilir. Bu dönem tarım alanları ve ekinler ciddi zarar görebilir.

Haberin Devamı

TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLEBİLİR

Mars, Türkiye haritasında 3’üncü eve geçmekte. 3’üncü ev dünya astrolojisine göre; ulaşım yolları (deniz-kara-hava), köprüler, iletişim, postaneler, kurye firmaları, RTÜK, medya, liseye kadar olan eğitim ve eğitim bakanlığı demektir. Mars bu konularda stresli, zorlayıcı ve baskıcı durumların olabileceğine işaret etmekte. Özellikle trafik kazalarında artışlar söz konusu olabilir.

Mars’ın Başak burcuna girdiği ana (Ingrees haritası) baktığımızdaysa Akrep burcunun yükseldiğini görüyoruz. Mars da haritanın 10’uncu evinde ve Ay düğümleriyle kontağı var. Bu yaz ekonomik koşullar ve borsa gündemi yoğun. Çocuklar, eğlence yerleri ve sahneye çıkan kişiler için de oldukça hareketli geçecek belli ki. Akrep yükseldiği için bu konularda yönetilmesi gereken birtakım
krizlerin de olabileceğini düşünebiliriz.

Mars’ın 10’uncu evdeki durumu ülke yönetiminde söz sahibi kişilerin bu yaz sıkı bir çalışma temposunda olacağına işaret etmekte. Ama diğer yandan sağlık konularına da dikkat edilmesinde fayda var. Zira Ay düğümleri 6 ve 12’nci evler aksında duruyor. Bu evler sağlıkla ilgili alanlardır. Özellikle ülke açısından yaz boyunca yurtdışı temasları, ticari ilişkiler, önem kazanacak ilişkiler geliştirilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları