Çatlaklar dert olmasın

Yazın bitmesiyle hem cilt hem vücut için birçok tedavi ve operasyonu tekrar yapma zamanı geldi. Sonbaharı bir yenilenme, toparlanma dönemi olarak kabul edebiliriz. Cildimizde, vücudumuzda bize memnuniyetsizlik yaratan tüm sorunlarımızı iyileştirebiliriz. Cilt çatlaklarını da iyileştirmenin tam zamanı.

Haberin Devamı

Çatlaklar dert olmasın

Cilt çatlakları, derinin dermiste fazla gerilmesiyle oluşur. Gerilen deri incelir ve gözle görülür bir şekilde çatlar. Bu çatlaklar ilk başta koyu bir renkteyken, sonrasında renkleri açılır.

Elastin liflerinin kopması ile oluşan cilt çatlaklarının oluşmasındaki en önemli etkenler; hızlı büyüme, kontrolsüz kilo alıp-verme ve kadınlarda gebelik döneminde alınan kilolardır.  Bazı ilaçların kullanımı da ciltte çatlaklara neden olabilir.

Kadınlarda özellikle gebelikle birlikte karın, göğüs, bel ve bacak bölgesinde, erkeklerde ise kol, bel çevresi (sırt) ve kalçalarda çatlaklar oluşur. Çatlak oluşumu sırasında çoğunlukla ciltte kaşıntı meydana gelse de kimi zaman hiç belirti vermeden de çatlaklar ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Çatlaklar dert olmasın

EN ETKİN ÇATLAK İYİLEŞTİRME PROTOKOLLERİ NELERDİR?

Lazer

Çatlakların görünümünün iyileştirilmesinde en efektif sonuç aldığımız, cihazlı lazer uygulamalarıdır.

Özellikle sonbahar ve kış mevsimleri lazerli cilt tedavi, iyileştirme protokollerinin uygulanması için en uygun zaman dilimleridir diyebiliriz.

Lazer enerjisiyle çalışan cihazlarla hasarlı bölgede kontrollü hasar oluşturulup kolajen sentezi tetiklenerek, cildin kendini yenilemesi sağlanır.

Bu uygulama sırasında cildin üst tabakası zarar görmez.

Lazerle göğüs, karın, kalça ve basen bölgesindeki eski veya yeni çatlak oluşumlarında gözle görülür azalma ve sıkılaşma sağlamak mümkündür.

Uygulamalar ortalama 3 ila 4 hafta aralıklarla, cildin durumuna göre 2 ila 6 seans olarak yapılır ve her seans 15 dakika sürer. Lazerle çatlak iyileştirme PRP ile kombinlenerek yapıldığında, uygulamadan daha yüksek etki sağlamak mümkün.

Çatlaklar dert olmasın

Radyofrekans

Haberin Devamı

Cilt altı, özel tasarlanmış mikro iğneler aracılığıyla radyo frekans dalgaları verilerek uyarılır. Böylece cildin alt katmanlarında oluşturulan tahribatla cildin kendi onarma ve iyileştirme süreci başlatılmış olur.

Mikro iğnelerin cildin alt katmanlarını kontrollü olarak tahrip ederek başlattığı bu süreç; lifting, elastikiyet kaybı, vücut sıkılaştırma gibi etkilerinin yanı sıra cilt çatlaklarının iyileştirilmesine yönelik olarak da kullanılır.

Radyofrekans ile cilt çatlaklarının iyileştirilmesi 25 yaş üzerine kadın-erkek fark etmeksizin yapılır.

İşlem 3-4 hafta ara ile üç seans olarak uygulanır. Seanslar 20-40 dakika sürer.

Somon DNA

Somon balığının nükleotidlerinden elde edilen somon DNA’sı, hacminin yaklaşık 10 katı kadar su molekülünü tutarak nem dengesini sağlar ve cildin beslenmesi, canlanması, yenilenmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Birçok spesifik cilt sorununun yanı sıra özellikle gebelikle oluşan çatlakların iyileştirilmesinde somon DNA aşısı hyalüronik asit ile kombinlenerek kullanılır.

Kür halinde uygulanan somon DNA aşısı cilde kaybettiği elastikiyetini tekrar kazandırdığı için çatlakların iyileştirilmesinde önemli rol oynar.

Çatlaklar dert olmasın

Karın çatlaklarına karın germe ameliyatı

Yazımın başında da belirttiğim gibi kadınlarda hamilelikte ya da hızlı kilo alıp verme dönemlerinde karın bölgesinde cildin elastikiyetine bağlı olarak çatlak oluşumu görülebiliyor. Eğer tekrar bir doğum düşünülmüyorsa, karın germe ameliyatı ile çatlak tedavisi kalıcı olarak gerçekleştirilebilir.

Bu operasyonu genelde karın bölgesinde yaşam kalitesini düşürecek kadar yoğun çatlağa sahip olan danışanlarıma öneriyorum. Karın germe ameliyatı genel anesteziyle gerçekleştirilir ve operasyonda karın bölgesindeki sarkmış, çatlamış, kalınlaşmış derinin fazlası alınarak iç çamaşırı içinde tıpkı sezaryendeki gibi toplanır.

Haberin Devamı

Operasyonda hedef gergin, sarkıklığı giderilmiş bir karın ve göbek görünümü elde etmektir. Ameliyat 2-3 saat sürer ve hastanın ameliyattan sonra bir süre korse giymesi istenir.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları