Sevgililer Günü Hediyeme, Sevgili Almam Lazım!

Geçen hafta yazdığım “ Futbol taraftarını anlama kılavuzu” isimli yazıya birçok pozitif geri dönüş alınca, ben bu kılavuz meselesine kafayı taktım çok sevgili okuyucu. Sonra da dedim ki madem yarın Sevgililer Günü, e o zaman ben de bir çılgınlık yapıp “ Sevgililer gününde hayatta kalma kılavuzu” yazayım bu hafta.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü Hediyeme, Sevgili Almam Lazım

Aylavyu Boz Baykuşlar =)

Korkmayın! Yok efendim “ sevgililer günü kapital sistemin oyunu”, aman efendim “ bunlar hep para tuzağı” gibi şeyler yazmayı hiç düşünmüyorum. İsteyen istediğini düşünsün, isteyen sevgililer gününde ölü taklidi yapsın, isteyen gitsin sevgilisine tek taş pırlanta kolyeler, yüzükler alsın… Kuyumcuların da zengin olmaya hakkı var, onların da çocuklarının özel okul taksitleri var, e onların da eşleri evde hediye bekliyor. Siz çiçekçiden gül alacaksınız ki, adam da karısını romantik bir yemeğe götürecek parayı bulsun. Hayır babam çiçekçi oradan biliyorum. İşte bunlar hep ekosistem! Neyse yani, bu günü saçma bulana da, bulmayıp eğlenmek ve mutlu olmak için bu bahanesini sonuna kadar kullanana da saygım sonsuz. Bir kere geliyoruz bu dünyaya istediğinizi yapın beybisiler, ama benim asıl derdim sevgililer gününde yalnız olanlarla! Sevgilisi olan için, amaan bize her gün sevgililer günü demek kolay tabi, onu da kendimden biliyorum =) ama sevgililer günü, bence sevgilisi olmayanlar için daha önemli! Bu yüzden hazır olun yalnızlar, sizin için sevgililer gününde hayatta kalma kılavuzu yazdım. Haa beğenmezseniz, buyrun bize takılın çok çılgın planlarımız var yarın için. Özelden gel bana börekler açayım sana!

Haberin Devamı

Düşman 1: Kırmızı Güller

Kırmızı ışık gördün mü dur, kırmızı gül gördün mü kaç yarın tatlım su! Yarın senin en zorlu mücadelen bu kırmızı güllerle, daha da kötüsü onları yollarda, trafikte satanlarla olacak. Sen kafanı öne eğip hızlı adımlarla yürüyorken birden burnuna sokulan bir gül yaprağıyla irkilebilirsin! Korkma! Arabadaysan aç müziği sonuna kadar, kitle kapanı bacanı öne doğru bak, sakın sağa sola bakma. Yolda yürüyorsan daha çok ara yolları tercih et, bu kırmızı gül canavarları daha çok ana yollarda seni kuytuda kıstırmak için bekliyor olacak, güllerini sadece burnuna değil gözüne de sokacaklar. O güzelim gül kokusu bu sefer sana foseptik çukuru gibi gelecek.  Sen, “istemiyorum” deyince daha çok üzerine gelecekler, yalnızlığını yüzüne yüzüne vuracaklar. Gururun incinicek, bağrın yanacak, ciğerin sökülecek.. Ağlamaktan göz pınarların kuruyacak. Neyse ben kötü oldum daha fazla yazamayacağım. Sen beni dinle yarın ara sokakları kullan…

Haberin Devamı

Düşman 2: Sosyal Medya

Kırmızı güller kadar tehlikeli olan bir düşmanın da sosyal medya olacak yarın. Ortalama bir yalnızın, kendini törpüyle kesmesi veya aseton içmesi için yarın sadece instagrama girmesi yeterli olacaktır. Yapmayın canlarım. Sadece instagram değil, yarın facebook, twitter, snapchat hiçbir sosyal mecraya girmeyin. Hatta google a bile girmeyin. Bu sevgililer günü sizi orada da bulur, beni dinleyin. Milletin sarmaş dolaş, mıçmıçlı, aşklı böcekli kelebekli fotoğrafarından kaçarken, google reklamlarına yakalanmayın. Hatta telefonu, bilgisayarı bu günlük bir rafa kaldırın, kendi iç dünyanıza dönün. Belki aradığınız aşkı orada bulursunuz =)

Haberin Devamı

Düşman 3: Kuyumcular

Abi tamam, senin de çocuğunun özel okul taksidi var, tamam anladık senin de karın lazer epilasyon yaptırmak istiyor. Kabul ediyorum giderin, gelirinden fazla, hepsi okey bizim için sorun yok ama bu kadar güzel tek taş reklamı niye be kuyumcu abi. Sonra görüyoruz aklımız kalıyor, hiç tek taşı olmayan kardeşlerim bir yana, tek taşı olanlar da ( for egzampıl ben) sizin o sevgililer gününe özel tasarımlarınızı görüp kafayı yiyor, hemen ekran resimleri alınıyor, sevgiliye atılıyor. Sevgiliyle kısa bir tartışmadan sonra tabiki bu mücadeleyi tek taş kazanıyor, sonra sevgili gidiyor kredi kartına 12 taksitle yüzüğü alıyor. Sonra çiftimiz ayrılıyor, adam taksitleri aylarca ödemeye devam ediyor. Yaptığını beğeniyor musun kuyumcu abi, o sevgililer gününe özel güzeller güzeli tek taş tasarımlarınız nelere mal oluyor… Çok sevgili okuyucu, yapma etme, bu dönemde reklamları izleme, kuyumcuların önünden geçme. 12 ay taksitle tek taş alma! Yapma hiçbirini! Beni dinle =)

Haberin Devamı

Düşman 4: Sevgilisi olan herkes!

Benim birtanecik, çok sevgili yapa yalnız okuyucum. Üzgünüm ama bir diğer düşmanın da, çevrende sevgilisi olan herkes! Bugünden itibaren sevgilisi olan herkesten uzak dur. Onlarla iletişimi kopar. Onların sevgilisi var zaten seni napsınlar boşver. Birkaç gün görüşmemekten bir şey olmaz. Hem kimse yoksa ben varım merak etme =) Ama yok ben mazoşistim, acı çekmekten keyif alıyor, sevgililerin sevgililer gününde nasıl minnoş planlar yaptıklarını duymaktan büyük bir haz alıyorum, onlar çılgınlar gibi mutlu bir şekilde plan yaparken onları neşeyle izliyorum, sevinçlerine sevinç, aşklarına aşk oluyorum diyorsaan ayrı tabi. Bir şey diyemem…

Haberin Devamı

Sevgililer Günü Hediyeme, Sevgili Almam Lazım

Sevgililer Günü Hediyeme, Sevgili Almam Lazım

Düşman 5: Kalpli kampanyalar

Kalp şeklinde pizza isteyen kızlar için, kokoreç yiyen kızları üzdündünüz!            

Reklamlarda gördüm, şaka değil gerçek 13,99 TL’ye sevgililer gününe özel kalp şeklinde pizza yapıyorlar. Hayır benim korkum, sonra bunu gören lahmacuncular da kalp şeklinde lahmacun yapacak, sonra onu gel de kolaysa dür. Domatesler bir yana, yeşillikler bir yana. Romantizm dolu anlar yaşayacağız diye, ağzımızın tadıyla lahmacun da mı yiyemeyeceğiz kardeşim. Ha tabi sevgililer gününde neden lahmacun yiyorsun çok sevgili Deniz diyebilirsiniz haklısınız ama ben lahmacunu havada karada yerim, sevgililer günü filan hiç tanımam, böyle bir gerçek var =)

Yani demem o ki yarın dışarıdan da yemek sipariş etmemeye çalış. Sonra kalp şeklinde pizza veya gül şeklinde domates gelirse, mücevher kutusunun içinden adana kebap çıkarsa ağlama.

Sevgililer Günü Hediyeme, Sevgili Almam Lazım

Ya da bunların hepsini unut… Sevgililer gününü bu kadar umursama çok sevgili yalnızcım. Sevgilin varsa kutla tabi, sarılmak, öpmek, hediye almak için bahane üretmekten daha güzel ne var ki şu hayatta! Ama kalıplara sıkışıp kalma, herkes kırmızı gül sevmek zorunda değil. Mesela ben en çok papatya ve mimoza severim. Bu yüzden sevgililer gününe özel satılan güller bana hiç hitap etmez. Ben mum ışığında yemek yemekten hoşlanmam, en çok kahvaltıyı severim. Sevgilimle sucuklu yumurtaya ekmek banmaktan daha güzel bir şey olamaz! Kitlelerle birlikte yürüme, kendine özgü ol, fark yarat, kutlaman da kendine özgü olsun. Sadece “kendi” sevgililer gününü kutla, milyorlarca kişiyle aynı şeyi yapmak zorunda değilsin… En çok ne yapmaktan hoşlanıyorsanız, onu yapın yarın. Sucuklu yumurtaya ekmek banın, gitmediğiniz sarayları, müzeleri gezin. Okumayı ertelediğiniz kitapları okuyun, izlemeyi ertelediğiniz filmleri izleyin. Bolca sarılın, bolca sevin, sadece bir erkeği, bir kadını değil… Çocukları, yaşlıları, hayvanları, bitkileri, doğayı! Sevgililer gününüz değil sevgi gününüz kutlu olsun! Örtmen geldi byee…

Sevgililer Günü Hediyeme, Sevgili Almam Lazım
Fotoğraf: Sinan Yılmaz

Yazarın Tüm Yazıları