Yaz aylarında neşe ve sağlık

YAZ aylarının güzelliğini yaşıyoruz. Şarkılar bile daha neşeli. Yaz mevsiminin insanı kıpır kıpır, daha enerjik, daha neşeli yapması ne kadar acayip değil mi? Çünkü yaz mevsimi hayata hareket katıyor. Doktor Tayfur Yağcı, bu aylarla ilgili şunları paylaştı:

Haberin Devamı

“Yazın düşüncesi bile insana neşe verir, umut verir, özgürlüğü çağrıştırır, çocukluğumuzu hatırlatır. Sıcak günlerde, ılık gecelerde hareketi, neşeyi, coşkuyu getirir düşlerimize. Pandemiyle geçen son 3 yıl tüm dünya gibi ülkemizde de hissedemedik yazın coşkusunu, güzelliğini. Kalabalıklardan kaçtık, evimizin balkonundan, yazlığımızın bahçesinde dostlardan, arkadaşlardan mesafeli, çekirdek ailemizle geçirdik o güzelim yaz günlerini, gecelerini. Bu yaz salgını geride bıraktığımız düşüncesi ile daha mutluyuz, beklentilerimiz yüksek gelen sıcak günlerden.

O KİLOLAR DA OLMASA
Gardıropların rengarenk, ince, hafif kıyafetlerle yenilendiği bu günlerde bu kez kıştan kalan fazla kilolarımızdan kurtulmak telaşı sardı genç, yaşlı herkesi. İlkbaharda özellikle genç kızlar, kadınlar fazla kilolarının önlemini aldı, ciltlerinin bakımını yaptırdı. Akupunktur veya diğer yöntemlerle iştah kontrollerini yaptırıp, doğru diyetlerle beslenerek fazla ve de günlük yürüyüşlerini, sporlarını düzenli yaparak istedikleri vücut ölçülerine kavuşarak yaza hazır olmanın rahatlığı içindeler.
Düzgün bir fiziğe sahip olmak için bazen sadece doğru beslenme ve spor yetmeyebilir tabi ki. Bacaklardaki selülitlerden kurtulmak ve bölgesel yağlanmaların tedavisi için medikal bir takım tedaviler de gerekebiliyor. Bu konuda mezoterapi ve Lipoliz tedavileri diyetle birlikte çok iyi sonuçlar veriyor.
Form tutanlar ve form tutma aşamasında olanlar için sıcak yaz günlerinin avantajı bunun herkes tarafından kolaylıkla fark edilebilmesidir.

Haberin Devamı

MOTİVASYONU YÜKSEK TUTUN
Motivasyonunuzu her zaman yüksek tutun, sizi fark eden ve destekleyen insanlar ile daha çok zaman geçirin.
Sıcak havalarda enerjimiz düşebilir, hareketlerimiz yavaşlayabilir fakat günün daha serin saatlerinde yapılabilecek, sağlığınız için risk oluşturmayacak seçenekler her zaman vardır. Yüzme, yürüyüş, hafif tempolu koşu, bisiklete binmek vs.
Yaz genelde bir rekabet mevsimi olarak algılanır ve çoğu kişi tarafından öyle yaşanır. Zamansız yenilen yemekler, gece geç saatlere kadar süren yemek ve içki sohbetleri neredeyse öğle saatlerine kadar uzayan uykular. Uzun geceler, ılık rüzgarlar, gökyüzünde parlayan yıldızlar, tenimizi ve ruhumuzu ısıtan güneş, açık havada yapılan uzun dost sohbetleri yeme, içme konusunda sizi çok rahatlatmasın.
Beslenmenin her zaman sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için gerekli olduğunu sakın unutmayın. Yaz aylarının mevsimsel şartlarını lehimize çevirerek psikolojik ve fizyolojik sağlığınız için tüm yıl boyunca yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim. Şimdi biraz huzur bulma, biraz eğlence ve dinlenme zamanı. Hepimize güzel bir yaz diliyorum.”

Yazarın Tüm Yazıları