Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

İş ahlâkının yaygınlaştırılmasını sağlanmaya çalışan bir Dernek

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

2003 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD), iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu. Dernek; girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkının yaygınlaştırılmasının, eğitim ve yayın faaliyetleriyle iş dünyasında ahlâkî bir duyarlılık oluşturulmasının sağlanmasını amaçlıyor.

İGİAD ahlâkî olmayan bir işi meşru kabul etmeyerek piyasa şartlarını yeniden sorguluyor, hak eksenli bir iş hayatının inşası için gayret ediyor ve helâl kazancın âdil paylaşımını yaygınlaştırmaya çalışıyor. Diğer taraftan bu yönde çalışacak girişimcileri destekleyen Dernek; onlara rehber olmayı, model sunmayı ve bu bağlamda iş hayatını dayanışma ekseninde yeniden kurmayı hedefine almış bulunuyor. 

Haberin Devamı

300’den fazla iş insanı, akademisyen ve profesyonel çalışandan oluşan üye tabanıyla Türkiye’de iş dünyasının gündemine iş ahlâkını taşıyan ilk kuruluşlardan olan İGİAD; uyguladığı insanî geçim ücreti araştırması, verdiği girişimcilik ödülleri, periyodik olarak düzenlediği iş ahlâkı zirvesi ve yayınladığı iş ahlâkı raporları ile kuruluşundan bugüne Türkiye' deki iş dünyasına önemli katkılar sağlamış durumda.

İGİAD bu amaçlarını gerçekleştirebilmek için iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında seminer, konferans, panel, sempozyum ve zirve gibi programlar düzenliyor; periyodik bülten ve alanı ile ilgili hakemli akademik dergi yayınlıyor; raporlar hazırlıyor, kitap yayını yapıyor; yurtiçi ve yurtdışı fuar ziyaretleri ve ikili ilişkileri geliştirmek üzere kurum ve iş yeri ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ayrıca, üyelerine yönelik sektör toplantıları ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği’ nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 6 Ocak 2024 tarihinde Golden Tulip İstanbul Bayrampaşa Hotel’ de gerçekleştirildi. Toplantıda, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan; Derneğin son üç yılda gerçekleştirdiği faaliyetleri paylaşarak 2015’ten bu yana geçen süre içinde iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların kamuoyunda takdirle karşılandığını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Aykan Karahan’ ın selamlama konuşmasından sonra program komisyonlarda üstün performans sergileyen üyelere ve bir önceki dönem İGİAD Yönetim Kurulu’ ndaki görevlerini devreden üyelere plaket takdim törenleri ile devam etti. Dokuz yıllık yönetim kurulu başkanlığı görevini hakkıyla devreden Ayhan Karahan da plaket ve hediye alan üyeler arasındaydı. 

Hediye takdimlerinin ardından 10’ uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı Divan Heyeti seçildi. Seçim sonucunda; Başkanlığa Avukat Reşat Petek, üyeliklere ise Şükrü Alkan ve Hüseyin Dinçer getirildiler. Divan Heyeti seçiminin hemen ardından, 2021-2023 dönemi bütçesi okundu ve 2024 dönemi tahmini bütçesi sunuldu. Sunumlardan sonra Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu üyeliklerinin seçimi gerçekleştirildi. Programın son bölümünde; İGİAD Başkanlığı’ na seçilen Hüseyin Akça, kürsüye gelerek, İGİAD Yönetim Kurulu adına Delegeler’ e bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Akça, konuşmasında; kendilerine verilen görevi bir adım ileriye taşımak için gayret göstereceklerini ve o ana kadar Yönetim Kurulları’ nda ve Komisyonlar’ da görev almış bulunan tüm üyelere teşekkür ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

2024-2026 yılları arasında Hüseyin Akça başkanlığında görev yapacak olan İGİAD Yönetim Kurulu; Emrah Yazıcı, Sinan Şahin, Şükrü Özkara, Orhan Demir, Yusuf Şentürk, Âdem Güler, Mikail Karaca, Mahmut Reşit Üstün, Muhammet Sait Bozik, Enes Alkan, Selçuk Kar, Ahmet Terzi, Nurullah Yabanigül, Vasfi Akdeniz, Ali Hasan Kılıç, Raşit Genan’ dan oluşuyor.

Çok önemli olduğunu düşündüğüm bir amaçla görev yapan Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği’ nin yeni yönetim kurulu üyelerini, şahsım adına kutluyor ve başarılar diliyorum.

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…

Yazarın Tüm Yazıları