Yetiş Ayşe

Sevgili Yetiş Ayşe gönüllüleri tüm çabalarınız için hepinize sonsuz teşekkürler… Bu haftaki Yetiş Ayşe yine bizlerden yardım bekleyen dostlarla dolu. Lütfen okuyun ve paylaşın ki daha fazla kişiye yardım edebilelim, el uzatabilelim. Bütçeniz doğrultusunda bir çocuğumuza burs verebilir, bir bebeğimize mama gönderebilir, bir annenin yardım çığlığını duyabilirseniz çok seviniriz…

Haberin Devamı

Tüm talepler için aaral@hurriyet.com.tr adresimiz.

HAYVANLAR İÇİN…

Sevgili dostlar Gamze ve Felix Bildiriyor…

Bildiğiniz gibi Gamze benim kuzenim, daha önceki haftalarda yazmıştım. Kendisi bir hayvan eğitmeni. Felix ise dünya tatlısı köpeği. Gamze yardıma muhtaç olan hayvanlar için çabalıyor.

Bu haftaki bölümde size Gamze’nin bildirdiği bir yardım ihtiyacını paylaşmak istiyoruz.

İrtibat için aaral@hurriyet.com.tr ve aralgamze@yahoo.com adreslerine ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe

YUVA ARIYOR!
Dişi 2 aylık... Başta çok ürkekti fakat şimdi tam bir kucak kedisi. Yumuşacık tüyleri var. 1 hafta boyunca Şanslı Pati Veteriner Kliniği'nde gözlem altında kaldı. Üşütmüştü tedavi oldu. Tam kan sayımı, röntgenleri, corona virus testi, tahlilleri ile iç ve dış parazitlerini yaptırdım. Sağlıklı bir yavru. Güzel kalpli birisi de ona evini açıp sahiplenirse çok mutlu olacak. Hadi siz de bir omuz verin de şu Calimero'ya yuva bulalım.

Haberin Devamı

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

BEBEĞİM İÇİN MAMA
Ayşe abla 3 yıllık evliyim. Eşim asgari ücret alıyor. Evimiz kira. Ev için aldığımız eşyaların borcu henüz bitmedi. Küçük bir bebeğimiz var, 8 aylık bir oğlum. Maddi açıdan zor durumdayız. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bebeğimin hiçbir ihtiyacına yetişemiyoruz. Sahip çıkan, elimizden tutanımız yok. Bebek çok yiyemediği için kilosu çok düşük. Hemşireler çok zayıf diyorlar. Bu da beni çok üzüyor. Hastaneden bir kaç kullanımlık mama verdiler ama onlar bitti ve bir daha alamadım. Bebeğim için bez, mama, yiyecek, kıyafet ihtiyacımız var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

LÜTFEN SESİMİ DUYUN
Eşim vefat etti, liseye giden oğlumla yaşam mücadelesi veriyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Evimiz kira, faturaları bile ödemede çok zorlanıyorum. Maddi manevi her türlü desteğe çok ihtiyacım var. Oğlumun servis ücretini bile ödeyemedim, içim acıyor. Lütfen sesimi duyun.

KULLANILMIŞ BİLGİSAYAR
Merhaba Ayşe abla ben lise öğrencisiyim. 10. sınıfta okuyorum. Derslerimde sürekli bilgisayara ihtiyaç duyuyorum. Maalesef bilgisayarım yok. Maddi durumumuz iyi değil. Babam asgari ücret alıyor. Annem rahatsız. Ablam üniversiteye gidiyor. Ailem yetiştiremiyor. Sürekli bilgisayara ihtiyaç duyuyorum. Komşulara gidip orada halletmeye çalışıyordum. Artık gitmekten çekiniyorum. Bir gün gittim ödev yapmaya ikinci gün gittiğimde bilgisayar bozuldu dediler başka birinde yap dediler çok zoruma gitti. Aileme söylemedim boynu bükülsün istemedim. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. Okula servisle gidiyorum onu ödemekte bile zorlanıyorlar. Kıyafet bile alamıyorlar. İnsanlara sıkıntılarını anlatmak gerçekten kolay değil. Burayı çare buldum kendime. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Laptopa ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sesimi duyurmama yardımcı olduğunuz için Allah sizden razı olsun...

Haberin Devamı

GIDA VE KIYAFET
Eşim 3 sene önce doktor hatası yüzünden 4 ameliyat geçirdi çalışamaz hale geldi. Kıt kanaat geçinmeye çalışırken şimdi yanlış anlaşılma yüzünden eşim şuan cezaevinde, kızımla yalnız yaşıyorum. Kızım ilkokul 4'e gidiyor, evim kira iki aydır kiramı ödeyemiyorum ve bir sürü yerde borçlarımız var. Kızımın okul masraflarını karşılayamıyorum çok zor durumdayım. Gıda ve kıyafet ihtiyacımız var. Kızıma 33 numara  ayakkabı  gönderirseniz çok mutlu oluruz. Desteğinize ihtiyacım var lütfen yardım edin.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BİLGİSAYAR YARDIMI
Ayşe abla ben bilgisayar mühendisliği ikinci sınıf öğrencisiyim. Ne yazık ki bir bilgisayara sahip değilim. Yardım etmek isteyen olursa çok sevinirim. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Haberin Devamı

GIDA YARDIMI
38 yaşındayım, evliyim. 13 ve 9 yaşlarında kızlarım var. Bu hayattan çok çektim, eşimin kendisine hayrı yok bir işe giriyor çalışıyor bir kaç hafta sonra işten çıkıyor. Sorunca da beni çıkardılar diyor, evine bile bir ekmek getiremez oldu. Ben yoklukla baş etmeye dayanıyorum ama çocuklarım büyüdü artık, bir şey istediklerinde başımı eğiyorum sessizce ağlıyorum. Ayşe Hanım sizden gıda yardımı istiyorum teşekkürler.

KARDEŞİMİN SERVİS ÜCRETİ İÇİN YARDIM
Ayşe hanim merhaba, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yazıyorum. Çünkü çok çaresiz olduğumu gördü bir yol araştırdı ve sizi buldu Allah razı olsun ondan da sizden de.19 yaşındayım. 4 kişilik bir aileyiz, bilinçsiz değiliz, hiçbir şey yapmadan bize yardım gelsin diye beklemiyoruz elbette. Eğitime önem veriyoruz kardeşim okuyor, ben sınavlara hazırlanıyorum, annem kurslara gidiyor bir şeyler öğrenmek meslek edinmek için. Babam da aslında çalışıyordu ve güzel geçiniyorduk. Ama çalıştığı şirket battı ve babamın da üstüne pek çok borç bırakıp kaçtılar. Şimdilik yeni bir iş bulmaya çalışıyor. Bizim için en önemlisi kardeşimin okuluna devam edebilmesi. Babamın üzerine kalan borçlardan ve ev kirası ve diğer faturalardan dolayı sömestr tatilinden önceki 2 aylık servis ücretini ödeyemedik. Yeni dönem başlarken ödeyemezsek yeni ayın ücretini de veremezsek okula gidemeyecek. Otobüsle gidilebilecek uzaklıkta değil ve maalesef, otobüs ücretini bile verecek durumda değiliz. Gerisi hallolur ama sadece bu konuda utanarak yardım istiyorum. Sevgiler gönderiyorum.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIM İÇİN BEZ MAMA KIYAFET
Merhabalar  iyi günler diliyorum ilk öncelikle yaptığınız bu proje için kutluyorum sizi Allah razı olsun sizden. 22 yaşındayım evliyim, 3 çocuk annesiyim. 5 yaşında kızım, 3 buçuk yaşında erkek 1 yaş erkek çocuklarım var ve eşim işsiz. Bez, mama, kıyafet, oyuncak ve gıda yardımı istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun.

BURS TALEPLERİ

BURS İSTİYORUM-LİSELİ
Lise son sınıfa gidiyorum, üniversiteye hazırlanıyorum. Ablam üniversiteye gidiyor. Babamın düzenli işi yok, evi annem geçindiriyor. Anneme daha fazla yük olmamak için okul ihtiyaçlarımı ve harçlığımı karşılayabilmek adına yardım sever okurlarınızdan cüzi miktar burs istiyorum.

Haberin Devamı

KURSA GİDEBİLMEK İÇİN YARDIM
Merhaba buradan ikinci kez yardım istiyorum. 2015 işletme mezunuyum. Kpss ve banka sınavlarında şansımı denemek zorundayım. Uzun zamandır part time ve geçici iş aradım bulamadım. Kpss kursuna gidemiyorum. Kütüphaneye gidip hazırlanmak için de ayda 200 TL masrafım oluyor. Bu yıl sonuna kadar yardıma ihtiyacım var. Bu konuda yardımınız eğitimime ciddi bir destek olacak.

YURT ÜCRETİM İÇİN YARDIM
Biz 10 kardeşiz, 3 kardeş üniversite okuyoruz, diğer 7 kardeşim ilkokul öğrencisi. Ben de Çankırı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Babam çiftçi, bir çiftçi geliri ile 10 çocuğa bakmakta özellikle okutmakta çok zorlanıyor. Desteğinize çok ihtiyacım var. Her ay yurt ücretim için burs istiyorum. Başarı durumumda çok iyi. Ben okulda yüksek onur öğrencisiyim. Bu dönem okul birincisi oldum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

KİTAP MASRAFLARIM İÇİN DESTEK
Merhaba sevgili ablacım ben şu anda sınava hazırlanıyorum. Sınava hazırlandığım için bir işe girip çalışamıyorum. Hazırlık kitapları, dershane masraflarını ödeyemiyorum. Ailemin benim dışında okuttuğu üç kardeşim daha olduğu için onlardan da isteyemiyorum. Çok fazla bir şey istemiyorum sadece kitap masraflarıma destek olunsun yeter. Şimdiden çok teşekkür ederim.

BURS İSTİYORUM-ZİRAAT FAKÜLTESİ
Ben ziraat fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim. Babam 3 çocuk bakmaya çalışıyor ve okutmak istiyor hepimiz ve her birimize iyi bir gelecek sağlamak için gece gündüz çalışıyor. Serbest meslekle uğraştığı için sadece yazları iş oluyor. Bende ailemden farklı bir şehirde okuyorum, çok zorlanıyorum bunu ne kadar hissettirmemeye çalışsam da hissediyorlar. Aileme çok yük olmamak için sizlerden burs talep ediyorum.

BURS İSTİYORUM-ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Merhaba Adnan Menderes Üniversitesi ziraat fakültesi tarla bitkileri bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Annem ve babam işten çıkarıldı, 3 kardeşiz üçümüz de okuyoruz. Ailem bize para yetiştirmekte zorlanıyor. Kışın çiftçilik de yapamadığımız için zor durumdayım. Sizlerden burs yardım bekliyorum.

BURS İSTİYORUM-SAĞLIK MESLEK LİSELİ
Merhaba ben bir sağlık meslek lisesi öğrencisiyim, ablam üniversite öğrencisi olduğundan pek çok masraf çıkıyor. Evimiz kira, babam memur annem ev hanımı. Ablam turner sendromlu. Ben dereceleri olan bir sporcuyum. Yaptığım spor dalında yükselmek için sınavlara girmek istiyorum ama onun için maddi gücümüz yok. Bana okulumda ve spor hayatımda yardımcı olmanızı istiyorum.

BURS İSTİYORUM- HEMŞİRE
Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik 2.sınıf öğrencisiyim. Erzincan kız öğrenci yurdunda kalıyorum. Ailemden maddi destek alamıyorum. Burs yardımı bekliyorum.

BURS İSTİYORUM-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Ayşe abla ben edebiyat fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyim okulumu birincilikle kazandım ama maddi durumlardan dolayı zorlanmaktayım. Kalp
rahatsızlığım da olduğundan dolayı gerçekten çok zorlanıyorum, yardımlarınızı talep ediyorum.

BURS İSTİYORUM-RUS DİLİ VE EDEBİYATI
Erzurum’da Rus dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık üstü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hiç yıl veya dönem uzatmadım. Seneye son sınıf oluyorum. Devletin KYK yurtlarında kalıyorum, aylık 255 tl ücret ödüyorum. Devlet bursu (400 tl) alıyorum, aldığım paradan 255 tl yurda yatırıyorum, geri kalanı ise okuldan yurda olan yol param. Hafta sonları bir kafede 25 tl ye çalışıyorum fakat derslerim ağır olduğu için her hafta çalışamıyorum, dersler Rusça işlendiği için ekstra çalışma gerektiriyor. Ailem İstanbul’da yaşıyor. 6 kardeşiz. Erzurum aşırı derecede soğuk ve doğru düzgün giysi bile alamıyorum. Zor durumdayım, kaç yere, kaç defa başvurdum kimseden ses seda çıkmıyor maalesef. Yardımseverlerin yardımlarını bekliyorum, teşekkür ederim.

BURS İSTİYORUM-BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Merhaba Ayşe Abla, ben uzun bir süre önce sizden yardım istemiştim ama geri dönüş olmadı. Ümidi kesmiştim fakat tekrar yazmak zorunda kaldım, ilk dönemi zar zor atlattım ama bayağı can sıkıcı oldu abla. Kız kardeşim ile aynı üniversitede okuyoruz. Ben 3. Sınıf Bilgisayar mühendisliği okuyorum kız kardeşim de 2. Sınıf Edebiyat bölümünde okuyor. Babamın ikimize birden yetişmesi zor oluyor. En azından birimize bir miktar burs verebilecek biri olsa çok makbule geçer. Çok teşekkür ederim abla şimdiden.

Yazarın Tüm Yazıları