Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’ye gösterdiğiniz ilgi için hepinize çok teşekkürler.

Haberin Devamı

Bizler yaptığımız işin öneminin, sorumluluğunun ve ağırlığının farkındayız. İddia ediyorum ki Yetiş Ayşe şu anda Türkiye’deki gönüllülerden oluşan en büyük sosyal yardımlaşma platformu. Tamamen karşılıksız yardım yapılan, gönülden gönüle ulaşılan bir yol Yetiş Ayşe. Bu yolda atılan her adım birçok dua almakta bunun da farkındayız. Hepinize sonsuz teşekkürler dostlar…

 

Lütfen tüm taleplerinizi aaral@hurriyet.com.tr adresine gönderiniz.

 

BURS TALEPLERİ

Lütfen yardımcı olmak isteğinizde samimi olunuz! Çok sayıda öğrenciye yardımcı olmak isteyip de hiçbir şekilde geri dönüş yapmayan okurlarımız bizi ve öğrencilerimizi üzmektedir. Ne kadar süreliğine-kaç lira yardım edeceğinizi&burs istediğinizi mutlaka aaral@hurriyet.com.tr adresine bildirin.

 

Haberin Devamı

Geleceğimi karartmak istemiyorum

 

Yeditepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık 2.sınıf öğrencisiyim. Derslerimde oldukça başarılıyım. 3 kardeşiz. Annem ev hanımı. Babamı kısa bir süre önce kaybettik. Babamdan sonra herhangi bir gelir kaynağımız kalmadı. Kardeşlerimle birlikte evin tüm yükü anneme kaldı. Geçinmekte zorlanıyoruz. Okulumda çok başarılıyım ancak maddi zorluklar yüzünden geleceğimi karartmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

 

Bursa çok ihtiyacım var

 

Babam asgari ücretle çalışıyor. Annem ev hanımı. Lise 2.sınıfa gidiyorum ablacım, küçük kardeşim var. Babam asgari ücretle çalışıyor, yetişemiyor. Okurlarınızdan cüzi miktarda destek alabilirsem en azından okul harçlığımı karşılarım, babama yük olmam. Bana yardım eder misiniz?

 

Bana yardımcı olur musunuz

 

Dumlupınar Üniversitesi muhasebe bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 3 kardeşiz ve üniversite öğrencisi bir ablam daha var ve biraz maddi sıkıntılar yaşıyoruz aile olarak. Burs başvurusu yaptım ancak olmadı ve son olarak size yazmak istedim. Umarım geri dönüş yaparsınız olumlu veya olumsuz şimdiden teşekkür ediyorum.

 

Haberin Devamı

Cebimde son 10 TL kaldı 

 

Merhaba Ayşe abla ben lise öğrencisiyim, memleketimden ailemden uzakta okuyorum. Ailem maddi destekte fazla bulunamıyor, ablam da üniversite okuduğu için zorlanıyorlar ve fazla yardımda bulunamıyorlar bize. Yatılı okumak çok zor ve çok sıkışıyorum cebimde 10 TL dışında param yok. Bana 3 ay idare etmem için yardımda bulunabilir misiniz lütfen çok ihtiyacım var.

 

Tek seferlik yardım istiyorum

 

4 sınıf öğrencisiyim. Normalde ailem yardım edebiliyordu ama babam 2 aydır maaşını alamıyor iş yerinden ve o yüzden 2 aydır para gönderemiyorlar. KPSS ücretimi zar zor toparlayabildim, sınavlarım yaklaştığı için iş bulup çalışmıyorum da.  Sadece bir seferlik yardım edebilir misiniz?

 

Haberin Devamı

Bursumu kardeşimle paylaşacağım

 

Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 2.sınıf öğrencisiyim. İkinci öğretim okuyorum. Devlet bursu almıyorum, devlet yurdu da çıkmadı. 3 arkadaş evde kalıyoruz, maddi desteğe ihtiyacım var. Kardeşim de üniversitede okuyor, bu yüzden ailem için zor oluyor. 100 TL bile olsa ihtiyacımı karşılayabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

 

Kardeşimin yüzünü güldürün

 

Üniversite 2.sınıf öğrencisiyim, memleketimden uzakta okuyorum. Ailem bana ve kardeşime fazla maddi destekte bulunamıyor, ben bir şekilde idare etmeye çalışıyorum ama kardeşim de lise öğrencisi ve yatılı bir lisede okuyor. Arkadaşlarına karşı her zaman mahcup oluyor ergenlik döneminde ve en güzel yaşında belki. Cebinde fazla parası bulunmadığı için hep mutsuz ve ihtiyacı var, aldığım devlet bursumdan ona her ay göndermek için uğraşıyorum ama elden fazla bir şey gelmiyor. Bana ancak yetiyor. Ona sadece 3 ay idare edebileceği kadar maddi yardımda bulunursanız gerçekten çok mutlu oluruz.

 

Haberin Devamı

Zor şartlarda okumaya çalışıyorum

 

Üniversitede Halkla İlişkiler 1.sınıf öğrencisiyim. Babam vefat etti, ondan kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Zor şartlarda okumaya çalışıyorum. Bursa gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

 

Okulum bitinceye kadar burs istiyorum

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde okumaktayım. Babam Ekim 2014’te vefat etti, kirada oturuyoruz ve benim haricimde okuyan iki kardeşim daha var. Sadece annem dul maaşı alıyor ve kirada da olduğumuzdan dolayı geçimimizi çok zor karşılıyor. Özellikle ben il dışında olduğum için okurken maddi açıdan büyük sıkıntılar yaşıyorum. Sizden bu konu hakkındaki tam desteklerinizi bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

 

Haberin Devamı

DİĞER YARDIM TELEPLERİ

 

10 TL bile bizim için çok önemli

 

3 kardeşiz. Babam yok, annem bir fabrikada çalışıyor. Bu ay kardeşim ameliyat olduğu için annem çalışamadı. Kiramızı da ödeyemedik. Herkes için az bir miktar olabilir ama şu an evimize girecek 10 TL bile bizim için çok önemli. Umarım herkesin yardımına yetişen birileri olur.

 

Oğluma yazlık kıyafet

 

Yaz geliyor, oğlum 4 yaşında ama 3 yaş kıyafeti giydiriyorum. Onlar da olmuyor ona. Elimdeki kıyafetleri çok eski. 4-5 yaş arası yazlık erkek çocuk kıyafeti istiyorum. Bir de oğlum resim çizim yapmayı çok seviyor, ona defter-boya kalemi vermek isteyen olursa çok sevinirim. Lütfen yeni bir şey istemiyorum, sadece giyecek bir kıyafeti olsun yeter teşekkürler.

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

DURSUNBEY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ DURSUNBEY /BALIKESİR

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde rehber öğretmenim. İki haftadır Dursunbey İmam Hatip Lisesinde görev yapıyorum. Yaptığınız çalışmaları bir arkadaşım sayesinde duydum. İlçe genelinde baktığımızda öğrenci profilimizin sosyoekonomik düzeyi çok düşük, okulum için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Öğrencilerimin çoğu köylerden gelerek okul pansiyonunda kalıyor, veliler yeterince ilgiyi göstermiyorlar. Öğrencilerimin ygs ve lys için materyalleri yok. Yine aynı şekilde öğrencilerin kişisel gelişimlerini arttıracak okuma isteklerini yükseltecek, edebi değeri yüksek öğrencilerimizin gelişim düzeylerine uygun kitaplarımız yeterli gelmemektedir. Okul olarak güzel bir kütüphane kurmaya çalışıyoruz. Beş yüze yakın öğrencimiz olduğu için beklentiyi karşılamak güç oluyor. Okullara yaptığınız destekleri gördüm ve sizi çok takdir ediyorum. Desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 

İHTİYAÇLARIMIZ 

*Kişisel gelişim kitapları(Ahmet Şerif İzgören,Üstün Dökmen,Doğan Cüceloğlu,Kemal Sayar,Ahmet Yıldız,Nevzat Tarhan vb)

*Lise düzeyinde okuma kitapları(Roman,hikaye,şiir)

*9.,10.,11.,ve 12.sınıf düzeyinde sözel ve eşit ağırlık alanlarında  konu anlatımlı kitaplar ve soru bankaları,deneme sınavları

*Lise düzeyinde farklı yayınlardan Kpss soru bankaları ve konu anlatımlı kitaplar

Okul Sabit Telefon Numarası :0-266-662 13 70

Okul Açık Adresi :Dursunbey Anadolu İmam Hatip Lisesi Üç Eylül Mahallesi Özdemir Sokak No :13 10800 Dursunbey/Balıkesir

Okul Web Adresi :http://dursunbeyihl.meb.k12.tr/tema/index.php

 

KOÇLU KÖYÜ İLKOKULU KOÇLU KÖYÜ HİZAN/BİTLİS

 

Bitlis Hizan ilçesi Koçlu köyü ilkokulu sınıf öğretmeniyim. Anladığım kadarıyla okullara yardım kapsamında birçok kitap malzeme  gönderen hayırseverler var. Eğer mümkün olursa bizim  de bir talebimiz olacaktı. Okulumuz iki kadrolu köy okulu çocuklarımız için hikâye kitabı eksiğimiz fazla. Bu konuda bize de uzanabilirseniz ya da bildiğiniz yardım edecek hayırseverler varsa çok seviniriz. Şimdiden teşekkür ederim.

 

İHTİYAÇLARIMIZ

*İlk okuma -yazma setleri

*İlkokul düzeyinde okuma kitapları

*1.,2.,3.,ve 4.sınıf düzeyinde yaprak testler

*Kırtasiye malzemeleri(kurşun kalem,silgi,kalem açacağı,çizgili defterler,tahta kalemi),A4 fotokopi kağıdı

*Projeksiyon

Okul Sabit Telefon Numarası :0534 929 20 08

Okul Açık Adresi :Koçlu Köyü İlkokulu Koçlu Köyü Hizan/Bitlis

Okul Web Adresi :http://hizankoclukoyuilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

AŞAĞI SÖYLEMEZ İLKOKULU -ORTAOKULU AŞAĞI SÖYLEMEZ KÖYÜ  KARAYAZI/ERZURUM

 

Okulumuz Erzurum Karayazı ilçesine bağlı Aşağı söylemez köyünde 222 tane öğrenciye eğitim vermektedir. Okulumuz taşıma merkezidir çevre köy ve mezralardan öğrenciler gelmektedir. İlçeye 40 ile 120 km uzaklıkta bir köy okuludur. Ben duyarlılığınız için size çok teşekkür ederim. Yardımlarınızla çocukları çok sevindireceksiniz.

 

İHTİYAÇLARIMIZ:

*İlkokul ve ortaokul seviyesinde okuma kitapları(Roman,hikaye)
*Teog hazırlık kaynakları
*Her sınıf düzeyinde derslere yardımcı soru bankaları,testleri
*Kırtasiye malzemeleri
*Projesikyon
Okul Sabit Telefon Numarası :0442 541 24 32 / 0442 557 22 24
Okul Açık Adresi :Aşağı Söylemez İlkokulu Ortaokulu Aşağı Söylemez Mahallesi Karayazı/Erzurum
Okul Web Adresi :
*Aşağı Söylemez İlkokulu :http://asoylemezio.meb.k12.tr/tema/index.php
*Aşağı Söylemez Ortaokulu :http://asagisoylemez.meb.k12.tr/tema/index.php

 

MEHMETÇİK (AŞAĞI BAKIMLI) İLKOKULU AŞAĞI BAKIMLI KÖYÜ VİRANŞEHİR/ŞANLIURFA

 

Viranşehir'de Sınıf Öğretmeniyim. Köy okulunda kendi çabalarımla gayet güzel dersler geçiriyoruz ama bazı ihtiyaçlarda yetersiz kalıyoruz. Yardımcı olabilecek kişi kurum ne olursa... 1-2 ve 3-4 birleştirilmiş sınıf olmak üzere iki sınıfımız bulunmaktadır. Toplam öğrenci sayımız 35. Her ne kadar elimden geleni yapsam da aileler çocuklarıyla yeterince ilgilenmedikleri için defter kalem gibi kırtasiye malzemelerinde yetersizlikler çekiyoruz. Bu sorunların bir nebze aşılması için yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ediyorum.

 

İHTİYAÇLARIMIZ .
*İlkokul düzeyinde okuma/hikaye kitapları
*İlk okuma-yazma setleri
*Kırtasiye Malzemeleri
*A4 Fotokopi Kağıdı
Okul Sabit Telefon Numarası :0554 918 45 22
Okul Açık Adresi :Mehmetçik(Aşağı Bakımlı)İlkokulu Aşağı Bakımlı Köyü Viranşehir/Şanlıurfa
Okul Web Adresi :http://asagibakimli.meb.k12.tr/tema...<http://asagibakimli.meb.k12.tr/tema/index.php>

Yazarın Tüm Yazıları