Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe için her gün onlarca e-posta geliyor.

Haberin Devamı

Yardım talep edenler ve yardımcı olmak isteyen okurları buluşturuyoruz. Yardım isteyenleri araştırırken ne hayat hikâyelerine şahit oluyoruz... Ekip olarak içimiz parçalanıyor, koş Aslı diyorum asistanıma, bulalım bu insanlara çare… Biz sizlerin sayesinde binlerce insana el uzattık, dertlerine derman olduk, yaralarını sardık, sofralarına yemek götürdük, çocukların cebine harçlık koyduk, kılık kıyafet desen ona keza… Elimizden geldiğince Allah rızası için koştuk yetiştik ve gücümüz yettiğince de bunu yapmaya devam edeceğiz. Biz istiyoruz ki kimse muhtaç durumda olmasın, ağlamasın üzülmesin… Katlıda bulunan tüm dostlara teşekkürler…

 

BURS TALEPLERİ

Hayallerim yarım kalsın istemiyorum
Bir arkadaş ortamında bursa ihtiyacım olduğunu konuşurken arkadaşın biri sizin ne kadar yardımcı olduğunuzu anlattı. Durumumu şöyle izah edeyim; 2 yaşında annem tarafından terk edildim. 21 yıldır babaannemle birlikte kalıyorum. Babam da on beş yıl önce başkasıyla başka bir hayatı seçti Babaannem, dedemden kalma emekli maaşıyla zor bela beni okutmaya çalışıyor. Babam da bir kuruş yardımcı olmadığı gibi rızkımıza göz dikip, kızının okuması için gerekli olan parayı annesine şiddet uygulayarak elimizden alıyor. Bölümümün çok masraflı olması nedeniyle ne babaannem yetişebiliyor ne de ben derslerim yüzünden bir işte çalışmaya fırsat bulabiliyorum. Çok zor şartlarda buralara geldim. Ve böyle giderse okulumu bırakmak zorunda kalacağım. Hayallerim yarım kalsın istemiyorum.

 

 

Haberin Devamı

Otobüs kartıma yükleyecek param bile yok
Biz 8 kardeşiz, ben ve 2 kardeşim üniversite okuyoruz. Babam ameliyat olduğundan çalışamıyor. Sadece ağabeyim çalışıyor, o da ancak evin masraflarına yetiyor. Şu an maddi konuda gerçekten inanılmaz sıkıntıdayım. Otobüs kartıma yükleyecek param bile yok. Sizden ricam bana aylık burs verebilecek birileri olursa çok çok mutlu olurum.

 

 

Haberin Devamı

Çoğu zaman ay sonunda cebimde param kalmıyor
Merhaba ben Afyon Kocatepe Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiyim. Beş kardeşiz, ben dâhil dördümüz şehir dışında okuyoruz. Babam şuan çalışamıyor, ay sonunu zor getiriyorum. Çoğu zaman ay sonunda cebimde param kalmıyor. Son çare olarak buraya yazıyorum.

 

 

Maddi desteğe çok ihtiyacım var
Ben Uludağ Üniversitesi tarih bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Herhangi bir yerden burs ya da kredi almıyorum. Kardeşim de üniversite okuyor. Annem ve babam çalışmıyor, emeklilikleri yok. İki kardeş ağabeyimizin eline bakıyoruz ve bu yüzden maddi manevi sıkıntı çekiyoruz. KYK yurdunda kalıyorum. Gerçekten maddi desteğe çok ihtiyacım var. Birçok burs başvurusu yaptım fakat olumlu bir cevap alamadım. Hayırseverlerin ilgilenmesini çok isterim.

 

 

Haberin Devamı

Size defalarca kez yazdım ama henüz geri dönüş alamadım
Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık okuyorum. Ailemin maddi durumu çok iyi değil. KYK yurdu ve bursu çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Aileme çok yük oluyorum. Şuan lisede okuyan kardeşim de var. Babamın belli etmese de bana para göndermekte zorlandığını biliyorum. Biraz da olsa onun yükünü hafifletmek istiyorum. Size defalarca kez yazdım ama henüz geri dönüş alamadım. Umarım benim sesimi de duyan olur. Yardımcı olacağınıza inanıyorum.

 

 

Bursa ihtiyacım var
Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümünü bu sene kazandım. Devlet yurdu ve burs çıkmadı. 1 tane ağabeyim var, Ordu Üniversitesi'nde okuyor. Babam bir şirkette çalışıyor, annem ev hanımı. Özel bir yurtta kalıyorum herhangi bir burs almıyorum.

 

 

Haberin Devamı

Yardımınıza gerçekten çok ihtiyacım var
Ankara Üniversitesi Sağlık Yönetimi 1.sınıf öğrencisiyim. 9 kardeşiz. Babam 55 yaşında şeker hastası olduğu için çalışamıyor. Annem 50 yaşında, yevmiye ile tarla işine gidiyor. İki kardeşim liseye gidiyor. Maddi olarak ailemden hiçbir desteğim yok. Yardımınıza gerçekten çok ihtiyacım var.

 

 

Yurt ücretime destek istiyorum
Uludağ Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Devlet bursu ve yurt çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Kardeşim üniversiteye hazırlanıyor. Okulum dolayısıyla çalışamıyorum. Ailemin bir parça da olsa yükünü hafifletmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

 

Haberin Devamı

Yetim maaşım kesildi okulumu dondurmak istemiyorum
Üniversite son sınıfta öğrenciyim. Yetim maaşım kesildi, okulumu dondurmak istemiyorum. 3 ay idare etmem gereken maddi desteğe ihtiyacım var. Lütfen yardım edebilir misiniz?

 

 

Cebimde param yok
Daha önce de yazmıştım ama yardım eden olmadı abla. Şuan okula geldim ama inan cebimde param yok. Bir defalık da olsa bir yardım istiyorum, gerçekten ihtiyacım var.

 

 

3 aylık maddi destek
Uludağ Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim. Mezun olmama çok az bir süre kaldı, ancak maddi olarak çok sıkıntı çekiyorum. 6 kardeş okuyoruz. Burs veya kredi desteğim de yok. Aylık 150 TL desteğe ihtiyacım var. Son 3 ay boyunca destek verebilecek hayırseverlerin yardımına ihtiyacım var. Allah rızası için yardım edin. İlginiz için herkesten Allah razı olsun şimdiden.

 

 

Sınav ücretine yardım istiyoruz
Kızım üniversite öğrencisi müfettişlik, kaymakamlık, memurluk sınavlarına girecek inşallah.17-31 Mart arası sınav ücretleri ödenecekmiş. Sınav ücretlerinin tutarı çok fazla, maddi durumumuz iyi olmadığı için veremiyorum kızıma. Geleceğinin heba olmasını istemiyorum. Bir anne olarak içim yanıyor. 160 TL sınav ücretini isteyen bir okurunuz bizzat kendisi de ödeyip bize yardımcı olabilir mi? Bize para göndermese de olur, internetten yatırılıyormuş. Sizlerden yardım bekliyoruz

 

 

DİĞER TALEPLER

Beşik ve bebek kıyafeti

Merhaba Canım Ablam; ablacım ben senden bir konuda yardım isteyeceğim. Benim ablam hamile 2,5 ayı kaldı doğumuna. Bebeğine ne kıyafet ne beşik hiçbir şey alamadılar. Onlar da biz de çok üzülüyoruz. Ablamın evi kira, eniştem asgari ücretle çalışıyor. Kirayı zor denkleştiriyorlar. Ablam canının istediği şeyleri alıp yiyemiyor. 2 senelik evliler. Ablam önce çalışmayı düşündü. İş bulamadı. Şimdi de hamile olduğu için çalışamıyor. Eşyalar için kredi çektiler. O krediyi kendileri ödüyor. Ablam üniversitede okurken burs çıkmadığı için kredi ile okudu. O krediyi de bu sene geri ödemeye başladılar. Beşik ve kıyafet konusunda bize yardımcı olur musunuz?

 

 

Çocuklarıma destek
Daha önce de yazmıştım, 4 çocuğum var. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Evim kira, borçlarımız var. Onları ödeyelim derken faturalar-kira maaştan bize hiç para kalmıyor. Çocuklarımın istediklerini alamıyorum. İki çocuğum okula gidiyor, küçük kızlarım var iki tane onlara bez alamıyorum. Lütfen sesimi duyun bana çocukların ihtiyacı konusunda yardımcı olacak bir hayırsever olursa çok duacı olurum.

 

 

1-2 yaş kız çocuk kıyafeti
Yazdığım için çok utanıyorum ama mecburum. Sizden ricam ne olur yaz geliyor kızım için yazlık kıyafete ihtiyacım var. 1-2 yaş arası hiç kıyafeti kalmadı.

 

 

Çok muhtacım
Evliyim, iki çocuğum var. Köyde oturuyorum. Çocuklarım için sizden yardım istiyorum. Bize yardımcı olur musunuz?

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

 

YANIKLI İLKOKULU-ORTAOKULU YANIKLI KÖYÜ KOZLUK/BATMAN

Ben Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yanıklı ilkokulunda görev yapmaktayım. Okulumuz bir köy okulu olup öğrencilerimizin velilerinin ekonomik durumu iyi değildir. Bu şartlardan dolayı okul ihtiyaçlarını temin edebilmek ve ettirebilmek için zorlanıyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmesi için çalışıyor fakat eksikliklerimizin olması nedeniyle istediğimiz verimi elde edemiyoruz. Maddi imkânsızlıklar bizleri çoğu zaman hedeflerimizi gerçekleştirmek konusunda engelliyor. Okul olarak zengin bir kütüphaneye sahip olabilmek açısından desteklerinize ihtiyaç duymaktayız. Okulumuza yardım elinizi uzatmanızı istiyoruz. Şimdiden teşekkür ediyor çalışmalarınızda basarılar diliyorum.

İHTİYAÇLARIMIZ :

*İlkokul seviyesinde ve ortaokul seviyesinde öykü, masal,hikaye,roman türünde okuma kitapları

*Derslere yardımcı kaynaklar

*Teog hazırlık kaynakları

*Kırtasiye malzemeleri

*Eğitici oyuncaklar

Okul Sabit Telefon Numarası :0553 472 70 88

Okul Açık Adresi :Yanıklı İlkokulu Ortaokulu Yanıklı Köyü Kozluk/Batman

Okul Web Adresi :

*Yanıklı İlkokulu :http://yanikli.meb.k12.tr/

*Yanıklı Ortaokulu :http://yanikliortaokulu.meb.k12.tr/

 

 

KÜRECİ KIRANYURDU İLKOKULU KÜRECİ KIRANYURDU MAHALLESİ HASSA / HATAY

Biz Hatay Hassa Küreci Kiranyurdu İlkokulunda görev yapıyoruz. Okulumuz 70 öğrencili bir köy okuludur. Okulumuzda kitap okumaya çok önem veriyoruz ama yeterince kitabını yok.Sizden 1.,2.,3.,4. Sınıf seviyesinde hikâye kitabı , fotokopi kağıdı ve ana sınıfımız için oyuncak istiyoruz.

İHTİYAÇLARIMIZ :

*İlkokul seviyesinde hikaye kitapları

*İlk okuma yazma setleri

*2.,3.,4. Sınıflara yönelik yaprak testleri

*Fen Bilimleri,Matematik ve Sosyal Bilgiler dersi materyal takımları

*Beden eğitimi dersi için spor malzemeleri

*Anasınıfı etkinlik araç gereçleri, eğitici oyuncaklar

*Kırtasiye malzemeleri,A4(Fotokopi)kağıdı

*Bilgisayar

*Yazıcı

Okul Sabit Telefon Numarası :0326 796 11 90

Okul Açık Adresi :Küreci Kıranyurdu İlkokulu Küreci Kıranyurdu Mahallesi Hassa/Hatay

Okul Web Adresi :http://kkranyurdu.meb.k12.tr/

 

KÖKLÜCE İLKOKULU KÖKLÜCE KÖYÜ GERGER / ADIYAMAN

Öğrencilerimizin ailelerinin maddi durumu yerin de olmadığı için öğrencilerim adına sizlerden yardım talebinde bulunuyoruz. Küçük bir okuluz ve tek öğretmenim. 20 öğrencim bulunmaktadır okulumuzda. Emeğinize sağlık ;şimdiden teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ :

*İlk okuma yazma setleri

*İlkokul düzeyinde(1,2,3,4.sınıf seviyesinde) okuma kitapları

*Kırtasiye malzemeleri,A4 top kağıt

*Eğitici oyuncaklar

*Harita takımı,mevsim köşeleri vb eğitim-öğretim materyalleri

*Sıra örtüsü

*Perde

*Bilgisayar

*Projeksiyon

Okul Sabit Telefon Numarası :0541 826 70 11 / 0505 277 22 74

Okul Açık Adresi :Köklüce İlkokulu Köklüce Köyü Gerger/Adıyaman

Okul Web Adresi :

*http://kokluceilkokulu02.meb.k12.tr/tema/index.php

*http://gerger.meb.gov.tr/kokluce.html

 

 

AŞAĞI KÜPKIRAN İLKOKULU MERKEZ/ AĞRI
Merhabalar daha önce de eski görev yerim olan Yalnızkonak İlkokuluna sizle irtibata geçip bir yârdim başlatmıştık. Ve oraya 30 km mesafeli dağ köyüne siz ve sizin gibi hayırseverler sayesinde bir kütüphane kurmuştuk. Bu yıl Ağrı Merkez Aşağı Küpkiran İlkokuluna atandım. Burası merkeze daha yakın bir okul olmasına rağmen bir kütüphanesi yok. Burada da bir kütüphane kurmak için idareyle girişimlerini yaptım. Ve kütüphane sınıfını oluşturdum. Dolaplarımız eski olsa da önemli değil. Önemli olan içlerinin kitapla dolması, çocukların ellerine kitap alması. Bugün ellerine kitap vermemiz gerekir ki yarın o eller silah tutmasın! Barış sevgi kardeşlik bunları kitapla okumakla aşılayabiliriz diye düşünüyorum. Ve bu konuda yardımlarınızı, çocuklarla hayırseverleri buluşturmanızı, okulumuza 1-4.sınıf arası kitap temini konusunda yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlkokul seviyesinde(1.-4. arası sınıf düzeyi)okuma masal,hikaye,romantüründe)kitapları
*Kütüphanemizde kitapları koyabilmek,düzenleyebilmek için dolap rafları,kitaplıklar,Demonte Raflı Dolap
Okul Sabit Telefon Numarası :0472 215 87 42
Okul Açık Adresi :Aşağı Küpkıran İlkokulu Aşağı Küpkıran Mahallesi Merkez/Ağrı
Okul Web Adresi :http://askupkiranilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

AYDINLAR ORTAOKULU KARLIBEL KÖYÜ GÖRELE/GİRESUN

Okulumuz 1973 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetlerinde olan ,taşımalı eğitimle eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuz 9 derslik,1 kütüphane,1 laboratuvar,1 çok amaçlı salon,2 idare odası,1 öğretmenler odasından oluşmaktadır.4 şube ve 47 öğrenci mevcudumuz vardır. Aydınlar Ortaokulu olarak bir orta okul olmanın ötesinde yaşadığımız bölgenin insan profili,çetin fiziki koşullarını,eksiklerini,eğitim düzeyindeki düşüklüğü,ekonomik sıkıntılarını ve parçalanmış aile yapısıyla olan mücadelesindeki bilinçle yarınımız olan çocuklarımızın eğitiminde birer nefer olarak çalışmaktadır. Okulumuzda branş dersliği düzeninde eğitim verilmekte olup sınıflarımızın donamımı konusunda eksiklerimiz mevcuttur.Öğrenci mevcudunun azlığı bir avantaj olmakla beraber bu avantajı değerlendirmek adına belirteceğimiz eksikliklerin tamamlanmasıyla kalitemizi üst seviyelere çıkartmak istiyoruz.Desteklerinizi rica ediyoruz.İlginize teşekkürler.Saygılarımızla.

İHTİYAÇLARIMIZ :

Anasınıfımız için ;

*Kukla sahnesi

*Müzik Merkezi(Tüm materyaller)

*Kat Kat puzzle

*Trafik Seti

*İç Organlar Önlüğü

*Ana sınıflar için hikaye kitabı ve cd'si

Orta Okul Sınıflarımız için;

*Ortaokul öğrencilerimizin seviyesine uygun hikaye,şiir,roman türünde okuma kitaplrı

*Bilim teknik dergileri,tarih-coğrafya dergileri

*Teog hazırlık kaynakları

Ders Materyalleri ;

*Branşlar(tüm branşlar) için afiş ve eğitci cd'ler

*Futbol,basketbol,voleybol,hentbol topları

*Badminton topu,filesi ve raketi

*Masa Tenisi ,file top ve raketi

İdaremiz için ;

*Bilgisayar(Dizüstü veya masa üstü olabilir)

*Yazıcı

*Fotokopi Makinesi

*Ses Sistemi(Mikrofon kablosuz,anfisi içinde)

Okul Sabit Telefon Numarası :(0454) 537 27 77

Okul Açık Adresi :Aydınlar Ortaokulu Karlıbel Köyü Özkarlıbel Mahallesi Görele/Giresun

Okul Web Adresi :http://aydinlar.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

Yazarın Tüm Yazıları