Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe için göstermiş olduğunuz ilgi için hepinize çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Her yardım fazlasıyla geri dönecektir buna yürekten inanıyoruz. Ve şunu da biliyoruz ki, bizleri sizlerin duaları koruyor.

Asistanım Aslı Işıktaş’ın sizlere özel bir notu var, aynen paylaşıyorum:” Yetiş Ayşe’ye gönül veren dostlar. Bu hafta benim için çok zor bir haftaydı. Hayatımın en zor günlerini yaşadığım şu günlerde, kötülükten ve beladan beni sizlerin duaları korudu. Allah razı olsun. Hepinizi tek tek sarılarak öpüyorum canlar.”

Dostlar lütfen yardım taleplerinizi aaral@hurriyet.com.tr  adresine gönderin. Yardımcı olmak istediğiniz kişinin rumuzunu ve iletisini, Yetiş Ayşe’nin yayınlandığı tarihi d belirterek aaral@hurriyet.com.tr adresine bildirin.

Ve bir teşekkür de bizlerden sizlere… Hicran Hanım, Seçil Hanım.. Bebek bezi ve mama gönderen Gökçe Hanım, arkadaşlarıyla organize olup yardım gönderen Serap Hanım, Almanya’dan el uzatan Ali Bey, haziran ayına kadar burs veren Ayfer Hanım, gönlü geniş Vüveyde Hanım, Pelin Hanım, yardım isteyen askerimize el uzatan Arzu Hanım, bir annenin sesini duyan Ö.Lale, Karabük’ten esnaf yardımsever Emin Bey, Nazan Hanım; yardım grubu oluşturan Pelin Hanım ve arkadaşları Ahmet-Nihal-Enes-Hüseyin, bir öğrencimizin servis ücretini ödeyen Korhan Bey, bankacı Serap Hanım ve arkadaşı Özge Hanım, bebek arabası gönderen Saadet Hanım; gönderdiği bursları dekontlarını gönderen Zerrin Hanım…

 

Haberin Devamı

BURS TALEPLERİ

Dostlar, sizlerden en önemli isteğim lütfen ne kadar süreyle burs vereceğinizi belirtin ve verdiğiniz bursları kestiğinizde lütfen haber verin. Aksi durumda sizden burs bekleyen öğrenciler gerçekten çok zor durumda kalıyor. Yardım gelmeyen her burs talebini, ihtiyacı giderilene kadar yayınlayacağız.

 

 

Bir burs bulamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım

Üniversite öğrencisiyim ve ikinci sınıfa gidiyorum. Size internette rastladım. Çok müşkül durumdayım hiç durumum yok. 2 sınıftayım ama buraya kadar çok zor geldim ve şu an devam edecek ne gücüm kaldı ne de imkânım. Zaten ailem bana yardım da edemiyor, onların durumu hiç iyi değil. Babam inşaat işçisiydi ve meslek hastalığından dolayı bırakmak zorunda kaldı, annem gündelik işlere gidip bizlere bakmaya çalışıyor. Ama yetmiyor. Eğer sizden de bir burs bulamazsam okulu bırakmak zorunda kalacağım.

 

 

Haberin Devamı

Bursa ihtiyacım var
Uludağ Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisliği bölümünü bu sene kazandım. Şuan hazırlık okuyorum. Burs'a ihtiyacım var. Aileme yük olmak istemiyorum. Babam serbest meslekle uğraşıyor, annem tıbbi sekreter. Bir kardeşim daha var o da liseye gidiyor.

 

 

Babama yük olmak istemiyorum
Uludağ Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Şuan hazırlıkta okumaktayım. Ailemle birlikte kirada oturmaktayım. 4 kardeşiz, benimle beraber diğer 2 kardeşim şuan öğrenim görmekteyiz. Babam bu ay emekli oldu ama hala çalışıyor emekli olmasına rağmen daha emekli maaşını almadı. Annem ev hanımı. Burs'a ihtiyacım var çünkü ailemle birlikte kalmama rağmen geçimimiz zor oluyor, babam her şeye rağmen ailesi için elinden geleni yapıyor fakat ben aileme, özellikle babama yük olmak istemiyorum.

 

 

Haberin Devamı

Yardım istiyorum
Ben Biruni Üniversitesi 1.sınıf tıbbî Dokümantasyon ve Sekreterlik öğrencisiyim %40 bursluyum. Özele gittiğim için herkes maddi durumumuzun iyi olduğunu düşünüyor. Yazın ihtiyaçlarımı karşılamak için kendim çalıştım. İhtiyaçlarımı elde edemedim. Para konusunda sıkıntı yaşıyorum. Babam çalışıyor, üç kardeşiz. Annem ev hanımı ve zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

 

 

Yurt ücretimi hala ödeyemedim-S.B.
Bundan iki ay önce sizden burs talebinde bulunmuştum siz de elinden geldiğince yardımcı oldunuz ve sizin sayenizde burs almaya başladım ama abla bu ayki bursumu daha alamadım, yurt ücretimi de daha ödeyemedim. Zor durumdayım yardımınızı bekliyorum. Abla ayın 28’ne kadar yurt ücretimi ödemem lazım yardımına gerçekten çok ihtiyacım var çok zor durumdayım abla bu yurdu bir an önce halletmem lazım yoksa çıkışımı verecekler.

 

 

Haberin Devamı

Memlekete dönecek otobüs param bile yok
Buraya yazarken çok utandım ama başkada çarem kalmadı. Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim ve biz 11 kardeşiz. Üniversiteyi zar zor imkânlarla okuyorum. Babam çok yaşlı, diğer kardeşlerim evli ve sadece ben ve 2 kız kardeşim kaldık. Üçümüz de okuyoruz, üniversiteyi babam emekli maaşıyla bizi okutmaya çalışıyor ama yetmiyor. Ne kadar zorlasam da olmuyor abla. Sizden ricam aylık burs verebilecek birilerine sesimin duyulması. Ne olur yardım edin, yurt paramı ödeyemiyorum. Şuan memlekete dönecek otobüs param bile yok lütfen yardım edin şuan çok zorluk çekiyorum.

 

 

Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum
Uludağ Üniversitesi'nde Deniz ve İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık okuyorum. Burs'a ihtiyacım var. Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

 

Haberin Devamı

İdare edemeyecek duruma geldim
Karatekin Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisiyim. Babam da annem de şuan işsiz, sadece KYK kredimle geçimimi sağlamaya çalışıyorum ama idare edemeyecek duruma geldim. Bu durumu ne kadar aileme yansıtmamaya çalışsam da anlıyorlar. Bana para gönderemedikleri için okulu bırakmamı istiyorlar. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Son çare olarak size yazıyorum.

 

 

En azından yurt parasını ödeyebilmek istiyorum-B.E.
Üniversitesinde okuyorum. 5 kardeşiz, annem babamdan ayrı olduğu için geçimimizi annem üstlenmiş durumda. Bu yüzden annemden yana gelirim yok. Okuduğum yerde part time çalışarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum fakat şu durumda yurt parasını bile yetiştiremiyorum. En azından yurt parasını ödeyebilmek istiyorum. Bunun için size yazmak zorunda kaldım.

 

 

Bu yıpranışlara bir nebze de olsa çare bulmak amacıyla sizlere yazdım

Üniversite öğrencisi ikinci sınıfım. Ailem İstanbul’da yaşıyor. Evimiz olmadığından babaanemin evinde barınıyorlar. Babam sağlık sorunları nedeniyle işsiz, annem de babaanneme baktığı için çalışamıyor. İki küçük kardeşim okuyorlar. Durum böyleyken evden yana hiçbir gelir bekleyemiyorum, alamıyorum. Okuduğum yerde birçok sağlık problemi yaşadım, hala da yaşıyorum. Sigortam olmadığı için doktora bile gidemiyorum ve aynı zamanda sınav dönemimdeyim. Bu durum maddi manevi beni çok yıpratıyor. Bu yıpranışlara bir nebze de olsa çare bulmak amacıyla sizlere yazdım.

 

 

Ufak bir destek istiyorum sadece
Çok zor geçinen bir aileyiz. Babam asgari ücretle bize bakıyor. Yeni mezun oldum, çalışmaya başlayamadım. Kamu sınavlarına hazırlanıyorum fakat kaynak almayı bırakın sınav ücretini ödeme gücüm bile yok. Ufak bir destek istiyorum sadece.

 

 

Tek bir aylık harçlık istiyorum
Ben iki üniversite okuyorum ve part time çalışarak geçiniyorum. Sınavlar dolayısı ile işten çıktım, başka eleman alınmış işe de geri dönemiyorum. İşsiz kaldım ve ailem tek emekli maaşı ile 7 kişi geçiniyorlar. Onlar da bana destek olamıyor. Ben düzenli burs falan istemiyorum, işe girene kadar bir miktar harçlık istiyorum. Bir üniversitemin sınavı bitti, şimdi ikinci üniversitemin sınavları başlıyor. Tek bir aylık harçlık istiyorum.

 

 

Şehir dışında olduğum için çok fazla giderim oluyor

Merhaba Ayşe abla, daha önce birçok kez yazdım ama geri dönüş olmadı. Karabük Üniversitesinde mühendislik okuyorum. Şehir dışında olduğum için çok fazla giderim oluyor. Babama yük olduğumu düşünmek beni üzüyor. Eğer yardım edebilecek biri az da olsa burs yardımı yapabilirse çok mutlu olurum.

 

 

Kitap almam için burs istiyorum

İyi akşamlar Ayşe abla. 8 Şubat’ta da dersler başlıyor. 3 dersim değişti onlardan kitap almam gerekebilir. Ve sizden ricam tekrar yayınlamanız. Size çok teşekkür ediyorum.

 

 

55 liraya ihtiyacım var
Bilgi ve belge yönetimi 3. Sınıf öğrencisiyim. 3 kardeşiz, hepimiz okuyoruz. Ben ailemden para isteyemiyorum, onlar ancak kendilerine yetiyor. Kendi kendime geçinmeye çalışıyorum part time çalışıyorum ama geçinemiyorum. Eve gideceğim ama yol parasını denkleştiremedim 55 liraya ihtiyacım var lütfen yardım edin.

 

 

Zor şartlarda okumaya çalışıyorum

Üniversitede Halkla İlişkiler 1.sınıf öğrencisiyim. Babam vefat etti, ondan kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Zor şartlarda okumaya çalışıyorum. Bursa gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

 

 

DİĞER TALEPLER

 

35 numara ayakkabı-çizme veriyorum

İhtiyacı olan bana ulaşırsa gönderirim.

 

 

34-36 beden bayan kıyafet yardımı


Temiz ve yeni, 34 – 36 beden bayan giysilerimi ihtiyacı olan kardeşlerimle paylaşmak istiyorum, özellikle üniversite öğrencisi arkadaşlara yarayacaktır.

 

İhtiyacı olana yorgan ve kitap


Evimin bodrumunda (yeni taşındım) bir yatak hurcu içinde yorganlar ve epeyce kitap var. Kitapların bir kısmı sanırım İngilizce (eğitim amaçlı olduğunu düşünüyorum) Size yazmamın sebebi bir öğrencinin işine yararsa aracı olur musunuz? İhtiyacı olan bir sürü insan var biliyorum. Bu arada Ankara’da oturuyorum. Biraz maddi sıkıntılarım var kargo ücretini karşılayamam ama muhtaç birine ulaşırsa çok mutlu olurum sevgiler..

 

Kıyafet ve gıda ihtiyacımız var


Ayşe abla size Van’dan yazıyorum. Evliyim iki çocuğum var. Beş ve dokuz yaşlarında, ikisi de okula gidiyor. KANSER HASTASIYIM, kirada kalıyoruz. Parasızlıktan ilaçlarımı bile alamıyorum. Kıyafet ve gıda ihtiyacımız var. Yaklaşık bir yıldır eşim işsiz. Bu kış ayında bile komşular birer poşet kömür verip yardımcı oldular bize Çok zor durumdayız lütfen bize yardımcı olun.

 

Bu kardeşin artık yapamayacak be abla

 

Ablacığım merhaba. Teşekkür mailine biraz geç cevap veriyorum. Yaşadığım başıma gelen tatsız bir durumdan dolayı. Bu maili de hakim olamadığım gözyaşlarım içerisinde yazıyorum. Öncelikle bugüne kadar yanımda olduğunuz yazılarımı fazlasıyla yayımladığınız için çok teşekkür ederim. İstanbul gerçekten çok acımasız ve zor bir şehir. Daha önce İstanbul basından izlediğim kadarı ile hep ürkütürdü beni. Asla İstanbul’da yaşayamam derdim ama kader kısmet 4 yıl önce yolum bu şehre düştü. Zahide hanım yardımcı olmuştu. İçimde büyük bir umut ve sevinç. Sanki hayat yeniden başlıyordu. Akşam saat 22:30 civarında hastaneye 100 metre kadar bir mesafede İncirli Caddesinde 35’li yaşlarda 3 kişi önümde durdu ve birisi ateş istedi. Sigara kullanmadığımı söyleyerek ilerlediğim anda bacağımda hissettiğim büyük bir acı ile yere yığıldım. Cüzdanımı ve cep telefonumu alarak kaçtılar. Tutanak vb ama bir sonuç çıkmadı. İçerisinde 65 TL para ve sizin sayenizde bana ulaşan Zahide hanımın göndermiş olduğu para vardı. Dünyam başıma yıkıldı. Allahından bulsunlar. Bilmezler mi ki o çaldıkları para belki bir annenin çocuğuna ayırdığı ilaç parası belki o hafta kıt kanaat geçineceği para ve benimse umudumdu. Ablacığım sanırım bu benim kaderim ve bir süre daha çekeceğim. Ben her şey için size teşekkür ederim. Rabbim sizi her daim korusun. Bbu kardeşin artık yapamayacak be abla. Allaha emanet ol.

 

3 çocuk için kıyafet istiyorum

 

Merhaba ben daha önce kendim için yardım istemiştim çok şükür cevap geldi. Bu sefer kendim için değil de başka bir arkadaşım için istiyorum. Arkadaşımın maddi durumu pek de iyi değil, 3 çocuğu var ikisi öğrenci. Küçük olanın da sağlık problemleri var, ameliyat geçirdi. Ben bu çocuklara kıyafet yardımı istiyorum. Çocuklar 9 ve 10 yaşında kız ve 5 yaşında erkek. Yardım etmek isteyen olursa lütfen bana ulaşabilir mi?

 

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

 

BOZYER KÖYÜ İLKOKULU BOZYER KÖYÜ ERGANİ/DİYARBAKIR


Ben Diyarbakır ili Ergani ilçesine bağlı Bozyer ilkokulunda anasınıfı öğretmeniyim. Okulumuz birleştirilmiş sınıflı bir köy okuludur. Okulumuz için yardım talep ediyoruz. Okulumuz merkeze 12 km uzaklıktadır. İhtiyaçlarımızı kendi çabalarımızla elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz. Fakat eksikliklerimiz halen devam ediyor. Anasınıfımız daha yeni açıldı ve bu yüzden eksikliklerimiz çok fazla. Yardımcı olursanız seviniriz hayırlı haberlerinizi öğrencilerimle beraber bekliyoruz. Şimdiden teşekkür ederiz.
İHTİYAÇLARIMIZ:
*(1. 2. 3. ve 4. Sınıflarımız için)Okuma kitapları
*1. 2. 3. ve 4. Sınıflarımız için konu anlatımlı soru bankası ve derslere yardımcı kaynaklar
*Sözlük,imla kılavuzu
*Kırtasiye Malzemeleri(kalem, silgi, açacak,kuru boya kalemi,yapıştırıcı,pastel boya vb)
*Anasınıfımız için oyuncaklar (erkekler için oyuncak araba kızlar için oyuncak bebek ve oyuncak mutfak ürünleri oyun hamurları)
*zeka oyunları(lego ve yap-boz)
Okulun Sabit Telefon Numarası :0412 611 50 23
Okul Açık Adresi :Bozyer Köyü İlkokulu Bozyer Köyü Ergani/Diyarbakır
Okul Web Adresi :http://bozyer.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

BORLU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL EĞİTİM SINIFI KÖPRÜBAŞI/MANİSA


Merhaba Manisa Köprübaşı Borlu Çok Programlı Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfında öğretmenim. Sınıfımıza halı kaplatmak istiyoruz. Sınıfımız 10 metrekare. Sizin aracılığınızla bunu yapabileceğimizi düşündüm. Yardımcı olmanız mümkün müdür?
İHTİYAÇLARIMIZ :
*Özel eğitim sınıfımız için özel eğitim dersi materyalleri
*Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz için ilkokul 1. ve 2.sınıf düzeyinde okuma kitapları
*Özel eğitim sınıfımız için 10 metrekare halı
*Lys-Ygs soru bankaları ,konu anlatımlı test kitapları
*Beden Eğitimi derslerimiz içi voleybol,basketbol ,futbol topları,spor malzemeleri
*Sınıflarımız için duvar saatleri
*Projeksiyon
Okul Sabit Telefon Numarası :0236 473 74 37
Okul Açık Adresi :Borlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Borlu Mahallesi Değirmen Sokak No :34 Köprübaşı/Manisa
Okul Web Adresi :http://borlucpl.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

BEYCUMA ŞEHİT ÖĞRETMEN HAMZA HALİT SÜLÜN İLKOKULU BEYCUMA MERKEZ /ZONGULDAK


Merhaba biz Zonguldak'ın Beycuma beldesinde görev yapmaktayız. Okulumuz merkeze 30 km uzaklıkta yani taşradadır. Okulumuzun öğrencilerinin büyük çoğunluğu taşımalı olarak eğitim öğretim görmektedir ve bu öğrencilerin velilerinin çoğunun ekonomik koşulları iyi değildir. Bu şartlardan dolayı sosyal etkinlikler, okul ihtiyaçları yönünden kaynakları temin edebilmek ve ettirebilmek için zorlanıyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmesi için çalışıyor fakat eksiklerimizin olması dolayısıyla verim elde edemiyoruz. Öğrencilerimizin bilgi yönünden iyi durumda olmaları, sosyal, kültürel yönden etkin olabilmeleri için çalışıyoruz. Fakat maddi imkânsızlıklar bizleri çoğu zaman hedeflerimiz gerçekleştirmek konusunda engelliyor. Okul olarak zengin bir kütüphaneye sahip olmak, öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması, okul bahçemizi renklendirmek, spor malzemeleri temin etmek ve teknolojik donanıma sahip olabilmek açısından desteklerinize ihtiyaç duymaktayız. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulumuza yardım elinizi uzatmanızı istiyor, şimdiden teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Beycuma Şehit Öğretmen Hamza Halit Sülün İlkokulu yönetici ve öğretmenleri
İHTİYAÇLARIMIZ :
*Okul kütüphanemiz için öğrencilerimizin seviyesine uygun okuma-hikaye kitapları
*Öğrencilerimizin seviyesine uygun dergiler,derslere yardımcı kaynaklar
*Kırtasiye Malzemeleri,fotokopi kağıdı
*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri(Voleybol,hentbol futbol topları,tenis masası,raket topları)
*Projeksiyon
*Bilgisayar
*Ses Sistemi
Okul Sabit Telefon Numarası :0372 211 33 00
Okul Açık Adresi :Şehit Öğretmen Hamza Halit Sülün İlkokulu Beycuma Merkez/Zonguldak
Okul Web Adresi :http://hamzahalitsulunilkokulu.meb.k12.tr/

 

 

KIRMIZIKÖPRÜ MEVKİİ İZZET GÖRÜR İLKOKULU-ORTAOKULU BAHÇESARAY/VAN


Ben Van Bahçesaray’da ilk/ortaokul görev yapmaktayım. Okulumuzda 80 tane ilkokul ve 320 ortaokul öğrencisi bulunmakta taşıma merkezli okulumuz öğrencilerinin hepsi köylerden gelmektedir. Şimdiden teşekkür ederiz.
İHTİYAÇLARIMIZ :
*İlk okuma-yazma setleri
*İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin seviyesine uygun okuma-hikaye kitapları
*Türkçe sözlük ,Atasözler ve Deyimler Sözlüğü ,derslere yardımcı kaynaklar
*Teog hazırlık kaynakları,Teog denemeleri
*Kırtasiye Malzemeleri(Güzel yazı defterleri,kurşunkalem,boya kalemleri,silgiler,el işi kağıtları,fon kağıtları,tahta kalemleri )
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar,oyun hamurları,abaküs
*Okul çantaları
Okul Sabit Telefon Numarası :0432 756 23 98
Okul Açık Adresi :Kırmızıköprü Mevki İzzet Görür İlkokulu-Ortaokulu Cevizlibelen Mahallesi Kırmızı Köprü Mevkii Bahçesaray/Van
Okul Web Adresi :http://izzetgorur.meb.k12.tr/tema/index.php

 

TEŞEKKÜRLER…

Aslı ablacım Allah senden razı olsun. Annem her namazından sonra sana dua ediyor. Senin yardımlarınla tekrar ayağa kalktık.

Melik…

 

Aslı Hanım Merhaba, Seçil’e ulaştım. Kendisine bu dönem boyunca (haziran ayına kadar) her ay düzenli olarak 120TL destekte bulunacağım. Böyle bir yardımlaşmada vesile olduğunuz için Ayşe Hanım’a ve size de ayrıca teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Ayfer…

 

Aslı ablacığım ben Zahide hanımın yurtdışından yolladığı bursu bugün aldım tekrar çok teşekkür ederim çok öpüyorum sizi.
Seniha…

 

İyi günler Aslı Hanım, ben Sema Hanımla iletişime geçtim bana yardımcı olacak her şey için çok teşekkürler.

Perihan…


Ayşe Hanım selamlar. Sizin aracılığınızla burs talebimi karşılayacak birisi çıktı. Size ve Aslı Hanıma çok teşekkür ediyorum. Umarım ihtiyacı olan her öğrencinin sayenizde yüzü güler.
Hepinize iyi çalışmalar diliyorum.
Metin…

 

Teşekkür ederim sayenizde burs buldum ve ilk bursumu aldım. İyi ki varsınız. Sesimizi sizler ile duyurabildiğimiz için çok müteşekkirim. Tekrardan herkese çok teşekkür ederim.
İrem…

Merhaba Aslı abla bana bir teyze ulaştı, burs için. Her şey için tekrar teşekkür ederim Ayşe Ablaya da çok selam söyleyin teşekkür ettiğimi iletirsen çok minnettar olurum.
Sibel…

 

Aslı abla senin sayen de oğluma mama ve bez geldi. Allah razı olsun senden de Ayşe Hanımdan da… Her işiniz yolunda gitsin rabbim sizleri korusun.
Damla…

 

Yazarın Tüm Yazıları