Zaman seni harcamasın, sen zamanı harca!

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Günler o kadar hızlı akıyor ki….

Şu an ocak ayının sonuna doğru ilerlediğimizin inşallah farkındasınızdır.

24 saat sanki yetmiyor.

Adeta, biz zamanı harcamıyoruz zaman bizi harcıyor

Her güne bir odak noktası seçelim.

Ne için zaman yaratıyoruz, bir düşünün.

Dikkatinizi dağıtan şey nedir? 

Reşat Nuri Güntekin ne güzel demiş; biz hayır demeyi bilmeyen insanlarız bizim işimiz gücümüz bitmez… 

Günün hep sonunda kendi kendinize yetişemediğinizin farkında mısınız? 

Bir şeylere hapsolmuş gibiyiz.

Günün sonunda çok ilginç bir şekilde içime dert olan ve bana baskı yaratan yapamadığım bir sürü işle kapatıyorum. 

Yazılar yazıyorum, her sabah radyo yayını yapıyorum. Çocuğun ödevleri, evin sorumlulukları, besleyici pişmesi gereken yemekler, kendine iyi bakman, çevrenin sorularını cevaplaman ve hayalindekileri gerçekleştirmek derken geriye kalan ömründe neye ne kadar zaman ayırman gerektiğinin farkında mısın? 

Haberin Devamı

Yapılan bir araştırmaya göre ortalama ömür 75 olarak belirlenerek,

Uykuda geçen 23 yılmış,

10 senesi çalışarak, 9 senesini sosyal medya, tv, youtube gibi işlerde gidiyormuş,

4-6 yıl ev işleri,

5-6 yıl yeme içme,

2-3 yol, kişisel bakım

Bize kalan 8-9 yılmış.

Zaman belki de dünyada bize tek eşit verilen şey ve biz bunu nasıl kullanırsak o zaman başarı elde edeceğiz… 

Günün düşüncesi bu olsun… 

Haftanın Gündemi 

  • 18 Ocak Çarşamba saat 17.44’te Güneş ve Plüton, Oğlak burcunda kavuşuyor. Oğlak, Koç, Yengeç ve Teraziler kendini çok fazla kapana sıkışmış ve restleşme duyguları içinde hissedebilir. Manipülasyonlara dikkat et. Güç savaşlarına girme. 
  • 18 Ocak Çarşamba saat 16.12’de Merkür, Oğlak burcunda ileri hareketine başlıyor. Bu geçiş en çok Boğa-Başak ve Oğlaklar için bereketli bir dönemi gösteriyor. Finansal anlamda kazanımların artacak. 
  • 20 Ocak Cuma saat 11.30’da Güneş, Kova burcuna geçiş yapıyor. Kovalar doğum gününüz kutlu olsun. Dahilik ve delilik arasındaki o muhteşem yerde bir yaş daha yaşlanıyor olmanın haklı gururunu yaşayabilirsin. :) 
  • 21 Ocak Cumartesi saat 23.53’te Kova burcunda 1 derecede bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Bu geçiş Kova-Aslan-Boğa ve Akrep burçlarını oldukça ilgilendiriyor. Özellikle Ağustos 2022 senesinde yaşadıklarını gözden geçir. Bu Yeni Ay’ı uğradığın haksızlıkların rövanşını alma zamanı olarak değerlendirebilirsin.

KOÇ

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumu kariyerinizle ilgili bazı konularda köşeye sıkıştığınızı hissettirebilir. Bunu, olumlu yönde değerlendirmek için bir mesaj olarak almalısınız. İlerleme metotlarınızı gözden geçirmelisiniz. Kendinizi daha iyi göstereceğiniz, kendi işinizi kuracağınız çalışmalar yapabilirsiniz. Merkür’ün de burada ileri harekete başlayacak olması yapacağınız görüşmeleri daha sağlam bir temele oturtabilir. Ekonomik açıdan da şanslı olacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Terfi ve zam beklentilerinizden olumlu haberler alabilirsiniz. 

Motivasyon Sözü: “İyi yapılmış bir iş, iyi söylenmiş bir işten daha iyidir!” 

BOĞA

Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumu size bazı konularda direnmemeyi ve yenilgiyi kabul etmeyi öğretebilir. Kendinizi her gün biraz daha ileriye taşımak isterken bunun için bir mücadele vermelisiniz. Bu kavuşumun etkisiyle mücadeleniz size sizin bile beklemediğiniz sonuçları getirebilir. Krizleri fırsata dönüştüreceğiniz, bağlantılar kurarken daha akıllıca ve uzun vadeli bir yol izleyeceğiniz bir süreçtesiniz. Eleştirel ve ısrarcı yönünüzü pozitife çevirerek isteklerinize, ihtiyaçlarınıza ulaşabilirsiniz. Merkür’ün de ileri hareketine başlayacak olması özellikle eğitim, görüşmeler ve seyahatler konusunda önünüzü açıyor. Hukuksal konularda yeni aşamalar kaydedebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Motivasyon Sözü: "Bir mucizeye ihtiyacınız yok aslında. Bir mucize olduğunuzu hatırlamaya ihtiyacınız var." 

İKİZLER

Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcunda bir araya gelmesi sizi de hayatta mümkün görmediğiniz konularla bir araya getirebilir. Alışkanlıklarınızı değiştirmenin yolunun hayallerinizi ve stilinizi değiştirmek olduğunu fark edebilirsiniz. Bu fark da, ihtiyacınız olanın ancak bir şekilde direnç gösterdiğiniz konuların önemini ortaya koyuyor. İnandığınız değerler doğrultusunda bir yaşam şekli kurabilirsiniz ancak bazen inandığınız değerlerde bir değişikliğe gitmeniz gerekebilir. Bu kavuşum size o zamanın geldiğini gösteriyor. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün de burada ileri hareketine başlamasıyla özellikle eğitim ve iş görüşmeleri alanında size yeni fırsatlar getirebilir. Borçlarınızı ödeyeceğiniz, miras ve alacak verecek konularında talihinizin döneceği bir dönemdesiniz. Hayatınızı kazanmaya başlıyorsunuz. 

Haberin Devamı

Motivasyon Sözü: “Başarı yolunda karşına birçok zorluk çıkabilir. Yenilsen bile pes etmemeyi öğrendiğin zaman kazandın demektir.” 

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumu ikili ilişkilere bakış açınızı değiştirebilir. Benzer durumları sık sık yaşadığınızı düşünüyorsanız, bu benzerlikleri ortadan kaldıracak hamleler yapabilirsiniz. Daha gerçekçi hikayelerin peşinden gidebilir, beklentilerinizi revize edebilirsiniz. Zorlandığınızı düşündüğünüz, bir problem olarak adlandırdığınız konuların hepsinin bu alanda gelişmek ve mutlu olmak yolunda önemi bir fırsat olduğunu unutmamalısınız. Bitiş ve başlangıçlara dair kararlar alabilirsiniz. Merkür’ün de Oğlak burcunda ileri hareketine başlayacak olması hislerinizi, düşüncelerinizi daha net bir şekilde ifade etmenizi sağlayacaktır. 

Haberin Devamı

Motivasyon Sözü: Denizi sadece suya bakarak geçemezsiniz, yüzme öğrenmelisiniz! 

ASLAN

Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, yönetici gezegeniniz Güneş’in Oğlak burcundaki Plüton ile kavuşumu günlük yaşantınızı büyük oranda yenileyebilir. Sizi rahatsız eden ancak bir çözüm üretemediğiniz, yenileyemediğiniz detaylar üzerinde çalışabilirsiniz. Çalışma koşullarınızda beklentilerinizin gerçek olmaması ya da istediğiniz gibi sonuçlanmaması size kendi alanınızı oluşturma konusunda fırsat ve fikir verebilir. Bireysel olarak kazancınızı katlayacağınız işler yaparken otorite figürlerinde eleştirdiğiniz konuları yapmamaya dikkat etmelisiniz. Önünüz açılıyor. Merkür’ün de Oğlak burcunda ileri hareket edecek olması işlerinizi daha hızlı ve gelecek vaat eden bir düzeye çıkarabilir. Görüşme ve planlamalar hız kazanabilir. Sağlığınızı tehdit eden konularda daha önce yaptığınız fiziksel değişikliklerin olumlu etkilerini yaşamaya başlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Motivasyon Sözü: “Başlamak için başlayanlar değil, bitirmek için başlayanlar kazanır!” 

BAŞAK

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumu size hayallere giden yolu nasıl inşa etmeniz gerektiğini hatırlatabilir. Acı çektiğiniz, zorlandığınız alanlarda ya da ne yapacağınızı bulmakla ilgili konularda yaşadıklarınızdan beslenebilirsiniz. Bir çıkmazın içinde olduğunuzu ve bu yüzden mutlu olamadığınızı düşündüğünüz yerlerin mutluluk kaynağınız olması için çaba göstermelisiniz. Kendinizden beklenenin dışına çıkmak, planların ve detayların yönünü değiştirmek süreci etkileyebilir. Özeleştirinizi daha yapıcı bir şekilde yaptığınızda kendi kendinizi teşvik ettiğinizi görebilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün de burada ileri hareket edecek olması hayata geçireceğiniz projelere olumlu etki edebilir. Maddi gücünüzü sergileyeceğiniz yeni girişimleri hayatınıza dahil ediyorsunuz. 

Motivasyon Sözü: “Ağacın üzerine çıkmak istiyorsan hedefin yıldızlar olmalıdır.” 

TERAZİ

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcunda bir araya gelmesiyle gücünüzü ve yetilerinizi doğru yerde, doğru şekilde kullanmayı deneyimleyebilirsiniz. Verdiğiniz mücadelelerin nereye vardığını görmek size bundan sonrası için fikir verebilir. Aile içindeki sorunlara olan yaklaşımlarınızı değiştirerek herkesin benzer tutumlar içine girmesini sağlayabilirsiniz. Bir değişimin eşiğinde olduğunuzu fark etmek, medeni durumunuz ve yaşam alanlarınız konusunda önemli kararlar aldırabilir. Merkür’ün de burada ileri yönde harekete başlaması uzak ve imkansız olanı yakın ve mümkün hale getirebilir. İşlemleriniz, başvurularınız ve konuşmalarınız hızlanıyor.  

Motivasyon Sözü: “Düşünmeden bir gün bile geçiremediğiniz bir şeyden asla vazgeçmeyin.”

 AKREP

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumu size düşünmek kadar düşündüğünüzü hayata geçirmenin de önemini hatırlatabilir. Gitmeniz gereken yol konusunda yeni fikirler ortaya çıkarabilirsiniz. Hayatınızı kazanmanın alıştığınızın dışındaki yöntemleri konusunda kendinizi yetiştirmek için önemli kapılar açılabilir. Yakın çevrenizle ilgili bazı haberlerin önünüze gelmesi, karşılaştığınız teknik ya da çevresel sorunlar karşısında izlediğiniz tutumlara dikkat etmelisiniz. Fevri çıkışlar yerine bunun neden olduğunu anlamaya çaba göstermelisiniz. Zamanınızı, birikimlerinizi, enerjinizi neye harcarsanız çevrenizde de onun belireceğini unutmayın. Merkür’ün de Oğlak burcunda ileri hareketine başlaması bu süreci hızlandırabilir. İş görüşmeleri, buluşmalar ve resmi işlemlerinizden sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Elektronik cihazlar konusunda yaşadığınız aksaklıklar, mali olarak sizi zorlasa da yenilenmiş araç gereçlerle çalışmak daha çok verim almanızı sağlayabilir. 

Motivasyon Sözü: “Acı sizi değiştirebilir ancak bu kötü bir değişim olması gerektiği anlamına gelmez. Bu acıyı alın ve bilgeliğe dönüştürün.” 

YAY

Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, Oğlak burcundaki Güneş ve Plüton’un kavuşumu size kendinizi seçmenizi ve bir döngüyü kırmanızı hatırlatabilir. İşinizi değiştirmek, yeni alanların arayışına girmek, maddi anlamda refah düzeyinizi yükseltecek görüşmelerin ve projelerin içine dahil olmak isteyebilirsiniz. Cesaretli olduğunuzu bilmenin yetmediğini, bunu kullanmak gerektiğini fark etmelisiniz. Kendinize biçtiğiniz değerin aslında sizi iyileştirmediğini görmek bir kırılma noktası niteliği taşıyabilir. Merkür’ün de Oğlak burcunda ileri hareketine başlaması bu konudaki girişimlerinizi hızlandıracağı gibi maddi ve manevi geri dönüşlerle de motivasyonunuzu yükseltebilir. Alacak verecek ve ödemelerin tahsili ekonomik açıdan yükünüzü hafifletiyor, bu da kendinize ve sevdiğiniz alanlara daha çok zaman ayırmanızı sağlıyor. 

Motivasyon Sözü: “Gerekli olanı yaparak başlayın, sonra mümkün olanı yapın ve birden göreceksiniz ki imkansızı yapıyorsunuz.” 

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, burcunuzda kavuşan Güneş ve Plüton atamadığınız adımları size göstererek hem adımlarınızı hem de yolunuzu yenilemeniz gerektiğini hatırlabilir. Farkında olmadığınız ya da direnç gösterdiğiniz konularda burada bir düzenleme yapmalısınız. Yüzleştiğiniz gerçeklerden kaçmak yerine hem bedeninize hem de kalbinize iyi davranmalısınız. Artık bir seçim yapmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Gücünüzü kullandığınız alanlarda beklediğiniz sonuçları alamadığınızı görmek sizi farklı alternatiflere itebilir. Burcunuzda ileri hareketine başlayacak olan Merkür bu anlamda size destek verebilir. Kendinizi ifade etmeniz, duygularınızı paylaşmanız daha kolay olurken hakkınızda bıraktığınız intibayı düzeltecek gelişmelere de açıksınız. Bazı insanlarla aranızdaki doğru mesafeyi bulduğunuzu düşünebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Şansa çok inanırım, ve ne kadar çok çalıştıysam ona o kadar çok sahip oldum.” 

KOVA

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, Güneş ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşumu çevrenizdeki insanlara ve onlardan aldığınız darbelere karşı tutumunuzu yenileyebilir. Bitirmekte zorlandığınız ilişkiler, iyi niyetli olmayan kişilerin tavırları günlük hayatınızda sıkça karşınıza çıkabilir. Olaylara kesin ve net bir bakış açısıyla yaklaşmalısınız. Unutmayın, geçtiğiniz bir dersle bir daha karşılaşmazsınız. Merkür’ün de Oğlak burcunda ileri hareketine başlaması size bu dersi geçmekle ilgili fırsatlar getirebilir. Dinlenmiş, doğru değerlendirmiş biri olarak hayatınızda hangi değerin ve hangi insanın kalması gerektiğine karar veriyorsunuz.

Motivasyon Sözü: “Girmeye korktuğun mağara, umduğun hazineyi saklıyor olabilir.” 

BALIK

Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, Oğlak burcundaki Güneş ve Plüton’un kavuşumu sizi hayal ettiklerinize kavuşturabilir. Önünüze yeni seçeneklerin çıkması, eski seçeneklerin neden olmadığıyla ilgili detayları öğrenmekle geçecek bir süreçtesiniz. Anladıklarınızı çözmeye başlıyorsunuz. Bu da gelecek vaat eden, kalıcı ve sağlam fikirleri zihninizde çoğaltabilir. Sürprizlerden ziyade sizin emeğinizle var olan konuların gündemde olacağı bu dönemde, kendinize neyi hedef seçtiğinizi sorgulayabilir ve gerçek bir hedef olmayan her şeyden sıyrılabilirsiniz. Merkür’ün de Oğlak burcunda ileri hareket edecek olmasıyla bu süreç daha ciddi ve planlı hale gelebilir. Eksiklerinizi bilmek, ihtiyacınızı fark etmek ve bunları tamamlamak için önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Arkadaş çevrenizin, ortaklıklarınızın desteği size ışık tutabilir.

Motivasyon Sözü: “Gecenin en karanlık olduğu an; şafağa en yakın olduğu andır…” 

Yazarın Tüm Yazıları