Ne dolunaymış arkadaş! Kimin gücü kime yeterse!

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Bir bayramın daha sonuna geldik.

Hayat telaşı ve koşuşturması kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor.

Biliyorum ki artık çok sıkıldınız. Sanki umudunu kestiğiniz ve bir daha iyileşmeyeceğini düşündüğünüz bir hastanın başında bekler gibi hiçbir şey yapmıyorsunuz. Hayatın ne alanına teslim olacağınızı sizde şaşırmış durumdasınız. 

Dün bende kendi kendime söylendim. Her cephede savaşamam ki dedim.

Kimsenin hayatı göründüğü kadar kolay değil.

Hele benim hayatımı yaşamınız için size versem 10 dk. sonra bana geri verirsiniz.

Bazen diyorum ki bu kadar zor olmasa da olurdu be… 

İşte aslında hayatın şifresi burada yatıyor.

Bazı durumlar gereğince ne olursa olsun gücümüzü içimizdeki güçsüzlükle savaşarak kaybetmemeliyiz. 

İnanın insanların acımasız ve kötü yönlerini gördükçe o kadar mutsuz oluyorum ki o kadar hayat içinde inançlarımı kaybediyorum ki ama sonra yeniden inanmam gerekiyor diye kendime kızıyorum. Yeniden bağlan kızım, boş ver diyorum. 

Haberin Devamı

Oğlak dolunayı sizlere sanki kaderinize gittiğiniz yolda her şeyin kontrolden çıktığı hissi verebilir. Asla hata yapıp daha ısrarcı olmayın. Onlara geçici bir kontrol hissi vermeye izin verin zaman işler daha net bir çözüme kavuşacaktır. Her nasip vaktine esirdir. Bu dolunay garip hisler barındırıyor. İlişkiniz, işiniz sanki her şeyin yanlışını seçmişsiniz ama nasıl buraya kadar gelmişsiniz duygusu içindesiniz. Bunlar bir farkındalık ve bir kabulleniş. Daha iyi bir yol ve imkanlar olduğunu göreceğiniz zamanların başlangıcı! 

Size 10.evimde gerçekleşen kendi dolunayımı anlatayım

Son 1.5 senedir muhteşem bir uygulama için çalışıyorum. 23 senelik tüm bilgi ve birikimimi bir tabloya yazıp bu uygulama içine gömdüm. Bilin bakalım ne oldu? 

Türkiye’de yazılımcılar pek sadakatli değil! En çok para veren ve en çok özgürlük alanı tanıyan yazılımcıyı tutuyor. Yazılımcı kurbanı olmak diye bir kavram var. Ayrıca Türkiye’de teknolojik alanda insanların neden pek bir gelişim süreci ve cesareti gerçekleştirmediğini şimdi anladım. Fikir var ama yapacak kişi yok. 

Haberin Devamı

Türkiye’deki yazılımcılar zaten kendi ülkesine çalışmıyor. ABD’li da kendi ülkesine çalışmıyor. Çok ilginç bir döngü var. Bize ancak Hindistanlı veya İranlılar çalışıyor. Onlarda kendileri Türkiye’deki ticari hukuk açıklarını bulup onun üstünden kendilerine bir oyun belirlemişler. Bu işe başlarken herkes 10 ya da 9 birim fiyat verirken onlar size 4 birim fiyat veriyor.

Siz başta şüpheleniyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki diğerleri 10 birim verirken bu niye 4 birim fiyat veriyor. Sonra bir müddet sizinle o sözleşmeyi yapmak için sizin dibinizden asla ayrılmıyorlar. Acayip vaatler ve nasıl bu işi kısa sürede bitireceklerini dair sizi ikna ediyorlar. Diğer 10 birim verene soruyorsun bu iş 1 yılda bitmez diyor. Buna gidiyorsun sana 6 ay diyor. Sende diyorsun ki işte bu! 

Haberin Devamı

Sözleşmeyi yapıyorsun sonra işleri başlıyor. O kadar düzenli ve sistemli çalışıyor ki ilk aylar adeta cicim ayları gibi düşünün. Ben yaşadığım süreci evliliğe benzetiyorum. İlk aylar peşinden ayrılmıyor. Sana şunu yapacağım bunu yapacağım diyor. Aşırı ilgili ve seni havalara uçuruyor. Sonra yavaş yavaş 6 ay içinde dediği hiçbir şeyin gerçekleşmediğini görüyorsun ama arka planda eve gelen giden akşam yemek sofrasına oturan bir adam var. Bir şeyde diyemiyorsun. Sesin çıkmıyor. Düzelir diye bakıyorsun. Bi kerede güvenip evlenmişsin. Bu zamana kadar uygulamanın gerçekten yüzde 50’si de tamamlanıyor. Sonra artık hamile olduğunu öğreniyorsun. Çocuk doğacak diye senden ilgiyi daha da kesiyor. Ekstra senden sözleşme dışı para istiyor. Sonra iyi niyetli oluyorsun diyorsun ki: “olsun adam nasıl ayakta kalacak, destekle” tüm iş bitmeden parasını ödüyorsun. Diyor ki 1 ay sonra çıkıyor bitti. Projenin yüzde 90’ınına gelip işi orada durduruyor. Sonra hop bir mail geliyor: “ekibin hepsini çekiyorum sizden, hesabıma şu kadar para yatırın” 

Haberin Devamı

Hayır, düşünüyorsun belki başa çıkamadı o parayı da verim ama iş bitmiyor. İş bitsin verim diyorsun ama telefonlarına çıkmıyor. Sonra doğal olarak düşünüyorsun hayatında başka bir kadın var kesin bunun tribine giriyorsun (yani başka anlaşmalı olduğu bir firma) 

Sonra başlıyorsun firmaları aramaya ve topu topu 2-3 firmayız hepsi aynı durumda. Çıkan hiçbir uygulama yok! 

1 tanesi hariç!

Neden mi? 

Çünkü o firma bir holding ve çok parası var. Sonra detayları öğreniyorsun ki adam orayla ortak olmuş ve büyük vurgunu yapmak için sessizce ilerliyor. 

Türkiye’nin iki tane online ofisine kirasını ödemeden bir gecede kaçan adam büyük bir firmayı çökertmek için ilerliyor. O firmayı uyandırmak için arıyorsun. Firma şok yaşıyor. Adam sanıyor ki işlerini ben baltalamak için arıyorum. Mutluluklarını bozuyorum. Biz iyiyiz ve her şey iyi gidiyor diyor. Ama diyorum ki bakın bizler perişan olduk. Sizin başınıza da aynısı gelecek. Ben önlem aldım diyor. Artık aralarında ne varsa ben bilemem.

Haberin Devamı

Senle evliyken adam gidiyor başka birine imam nikahı kıyıyor ve sana bir şey söylemeden onla yaşıyor. 

Tam süper kazanacaklar harika işler yapacaklar ama eski karısı arıyor ve ona yaptıklarını anlatıyor gibi düşünün. Adamcağız her şeyden habersiz. Bana size arabulucu olayım dedi. Ama olacak mı bilmiyorum? Çünkü onun da şirketinin menfaatleri var. Kimseye güvenim kalmadı. 

Bu firmanın sahibi Oğlak burcu 1988 doğumlu! 

Sadece para hırsı ile gözü dönmüş. İtibar, saygınlık ve aksi hiçbir durum yok. Oğlak burcunun gölge tarafı çok acımasızdır. Akrep burcunu ararsınız. Geçen gün bize e-posta atmış. Fikri hakları bendedir diye. Koç burcu olarak elimde kalacaktı ama dedim ki dur kızım. Kanunen sözleşmede bu yazıyor. Fikri hakları firmaya ait değildir? Sen nasıl bir özgüvendesin. Defalarca anlattım. Senin bu planlarını bozarım ve kötüleri burada barındırmamak için elimden geleni yaparım diye. Ne yapacaksın dava mı açacaksın dedi?

Açsan ne olur dedi? 

Ne olur?

Bu kadar işte… 

Benim ülkemde beni mağdur edeceğini sanıyor. Ben bu uygulamayı şu an çıkartamayabilirim ama elbet çıkartacağım acaba sen bir daha Türkiye Cumhuriyeti’nde bu firma adında ve kendi adınla iş alabilecek misin? Diğer mağdur olan firmanın kurucusu ile konuşuyorum. O da oğlak burcu. Deniz bey dedi ki: “Aygül Hanım insan hayatında onuru ve şerefi için yaşar. Benim onurumu ve şerefimi iki paralık etti. Yatırımcıma rezil oldum. Verdiğim hiçbir sözü tutamadım.” 

Ne güzel değil mi? Biz bir trafik cezasını ödemeyi unutsak başımıza gelmeyen kalmaz. Adamlar paravan şirket adında neler yapıyorlar? Ben bu işleri neden yazıyorum. Ah vah tüh üzüldüm cümleleri duymak için değil. Ben önüme bakıyorum. Adalet aslında adaletsizliği ifşa ettiğinizde gerçekleşiyor. 

Başka firmaların başka girişimcilerin canı yanmasın ve perişan olmasın diye. Bu tuzaklara düşmeyin. Ben bulurum bir yatırımcı 1hafta içinde çıkarım uygulamayı. Uygulamamda her şey hazır. Her şey var. Dünyayı değiştirecek bilgiler var içinde. O çok rahmani ve güçlü bir uygulama. İnsanları hayata yeniden bağlayacak. Basit danışmanlıklar alacağınız bir uygulama değil ya da sadece parası olanların kullanacağı bir şey değil. Bu işin bir ruhu var, KALBİ VAR.

Oradan gelen her mesaj size dost olacak.     

Ben bu niyetlerle yola çıktım.

Tabi kolay olmayacak farkındayım ama kötülere de sessiz kalınmayacak.

Bu insanlara yeni evliliğinde mutluluklar diliyorum ama ağlayanın malı gülene asla yar olmaz. Bu da böyle bilinsin…

Hele ki benim ahımı alan iflah olmaz…Çok örnekleri oldu.

Tüm gerçekler açığa çıkacak. Sizlerin yükleneceğini bildiğim için şimdilik isim vermiyorum ama vereceğim… 

Burçlarınıza göre etkisi neler? Yükselen burcunuza göre okuyun! 

KOÇ: Kariyer hayatınız da bazı sürpriz gelişmeler sizi bekliyor olabilir. Bu zamana kadar üzerinde verdiğiniz emekler sizlerin önünüze gelmeye başlıyor. Hikâyenizin en önemli alanında parlama zamanı geldi. Kendinizi gereksiz yere baskılamayın.

BOĞA: Hayatınızda bazı konularda köşeye sıkışmış gibi hissediyor olabilirsiniz. Şimdi tam da bir köşeden dönme zamanı diyebiliriz. Vereceğiniz o görkemli karar sizi geleceğe doğru emin adımlarla taşıyacaktır. Emeklerinizin karşılığını görebileceğiniz bir dönem.

İKİZLER: Uzun zamandır üzerinde çalıştığınız konularda artık kazanımlara gidiyorsunuz. Finansal anlamda kim olduğunuz veya neyin mümkün olduğunu çok net görebileceksiniz. Hayatınıza yepyeni bir bakış açısı getirmenin ve önemli olan o köprüden geçme zamanı geldiğini söyleyebiliriz. Gerçek yeteneklerinize yönelmeli ve bu alanda başarınızı göstermelisiniz.

YENGEÇ: Bu dönem zaten sizlerin yeniden doğuş dönemidir. Artık şüphe ve korkularınıza kafa tutmayı ve gelişmeyi seçeceksiniz. İlişkilerde duyduğunuz bağlılıktan ayrıldığınız bir süreci temsil edecek. Gelişmeyi seçin ve çevrenizdeki mutluluğu yakalayın. Yeni bir iş projesi ile yeniden başlıyorsunuz.

ASLAN: Uzun zamandır iddialı olduğunuz yerlerden vuruldunuz. Genel anlamda hem iş sorumluluklarınız hem kariyer hayatınız için sürekli çalışıyor olma fikriniz sizi biraz yordu. Şimdi sıra bu yorgunluğun başarısını hissetmenizdedir. Artık alışkanlıkların dışına çıkmaya başarıyorsunuz ve daha iddialı bir dönem içine giriyorsunuz. Sadece esnek olmayı deneyin.

BAŞAK: Değerlerinizi ve hedeflerinizi planlamaya başlayabilirsiniz. İlişkinizde bir sonraki sürece ilerliyorsunuz. Ya da bir ilişkiniz yoksa artık kendinizi güçlü bir duygusal yakınlığa çekiliyorsunuz. Bu dolunay ile büyümeye başlıyorsunuz. Önemli bir zafer sizi bekliyor. Topluluklar içerisinde olmaya çalışın.

TERAZİ: Profesyonel anlamda konumunuzu değiştirme veya kendinizi yenileme dönemi içerisine giriyorsunuz. Kendinize daha fazla özgürlük kazandıracak ve verdiğiniz kararlarda gönül rahatlığı içerisinde olabileceksiniz. Artık eskide kalan ve size hatalar yapılan kariyer hikayeleriyle belki de ilişkileriniz konusuyla vedalaşma zamanı. Yepyeni bir oluşum içerisine giriyorsunuz.

AKREP: Hayatınızla ilgili kendinizi geliştirecek bir konuda önemli bir dönüşüme ilerlemeyi seçiyor olabilirsiniz. Seçmiyorsanız bunu mutlaka seçmelisiniz. Dünyanız değişime gidiyor. Hayat görüşleriniz ve olaylara bakış açınız evrimleşiyor. Önemli bir iş birliği veya güzel bir başarı sizi yüreklendirecektir. Geçen yıllarınıza yanmak yerine, gelecek günler için planlarınızı hayata geçirin.

YAY: Yatırımsal konularda önemli bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Finansal bir özgürlük istiyor olabilirsiniz. Yeni stratejiler ve yeni yöntemler içinde olduğunuz bir dönem. Borçlarınızı veya alacaklarınızı çok rahat ödeyebildiğiniz bir süreci başlatabilirsiniz. Yeni bir başlangıca hazırlı olmalısınız. Kazançlarında yeni fırsatlar keşfedebilirsiniz. İlişkinizdeki tutarsızlık doğru yolu buluyor.

OĞLAK: Bu dolunay sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Gerçek yaşamın rahatlığını ve güvenliğini bulmanın zamanı geldi. Bu ilişkilerinizin değişeceği ve değişen bu sürece güvenmeniz gerektiğini gösteren bir tutulma etkisidir. Artık kapınıza kadar gelen fırsatlarınızda korku ve şüphelerden arınmanız gerekmektedir. Hedeflerinize ilerlemeli ve ait olduğunuz yere geçme cesaretinde bulunmalısınız. Bu sizin için son çağrı!

KOVA: Kendinize yeni bir yaşam yönü belirlemek isteyebilirsiniz. Yani sizin gelişiminize katkısı olmayan rutinlerinizden uzak kalmak gibi bir seçiminiz olabilir. Yeni bir sağlıklı yaşam ve beslenme konularında yeni yöntemler seçmenizi destekleyici bir dönemdesiniz. Burada büyük değişimleri görecek ve hissedeceksiniz. Kendinizi ifade ederken zihinsel olarak sizi engelleyen durumları kırabileceksiniz. Esneklik ve yeni yaklaşımlara açıklık, kendinizi serbest bıraktığınızda anahtar olacaktır.

BALIK: Kariyeriniz ile ilgili pek beklemediğiniz şaşırtıcı bir gelişme içinde olabilirsiniz. Kendinize hem ev içinde hem ofis içinde belirli düzenler kurmak isteyebilirsiniz. Aşk ve ilişkiler anlamında şanslı ve bereketli bir süreç içine giriyorsunuz. Projelerinizden ya da yeni fikirlerinizden alacağınız meyveler sizleri heyecanlandırabilir. Sizleri manipüle eden ve baskı yaratan her şeyden uzak kalmayı seçmelisiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları