Mars/Neptün karşıtlığı! Eylül’e son 1 gün…

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Ve bu varoluşsal ikilem arasında sıkışmış kalmış gibiyiz.

İyi ya da kötü…

Güzel ya da çirkin…

Kalmak ya da gitmek…

Sevmek ya da sevmemek…

Bu içsel anlaşmazlıkları gidermek için derin bir sorguya ve iç görüye ihtiyacımız var.

Düşünsenize bir yandan mutluluğu bulduktan sonra hemen bir kriz yaşanır ve acı veren bir durum ortaya çıkar. Bazılarınız şahsi olmayan bir yaklaşım sergileyerek kaderi olduğu gibi kabullenirler. Herkes bir gün ölecek yaklaşımı ile kişisel duygularından kopar ve acı çekmeyi kabullenirler. Bu yaklaşımlardan biri ne pahasına olursa olsun masumiyeti kurma çabasının yansıtırken diğeri ise duyarsızlaşmıştır.

Yaşamla uyum içinde olmanın doğru çözümü yalnızca yaşamın temel anlamlarının ortaya çıktığı zamansızlık boyutunda bulunabilir. Bir yerde okumuştum. “Zamansızlık âlemine ulaşmak, üzeri örtülü hakikatlerin egomuzdan feragat ederek ortaya çıktığı büyük bilinmezliğe doğru yapılan bir yolculuktur.”

Haberin Devamı

Burada asıl ders zaman ve mekân boyutuna aşarak egosantrik kimliğimizin ötesindeki bağlantıları görmektir. Bunu görebilmek içinde kendimizi fazla önemsememek ve maddesel düşünmekten kurtulmak gerektirir.

30 AĞUSTOS-5 EYLÜL haftası haftalık burç yorumlarınızı dinlemek isterseniz:

Hakikat ise olanın ne olduğunu görüp süslemeyi bıraktığımızda ortaya çıkar.

Mutluluk hayatı olduğu gibi beğendiğimiz ve beğenmediğimiz yanlarıyla veya bir başka değişle bütün bir paket halinde kabullenmekte yatar.

Hakikati kabullenmek denen şeyi söylemesi kolaydır çünkü hakikat aslında gizlidir hiç kimse hakikati tamamıyla bilemez.

Hayatınızın iyi olması ya da çok güzel yaşamanızda bir mutluluk getirmez. Mutluluğu sürdüren şey hakikate güvenmektir. Büyük plan içinde mutluluğu bulmak, var olmayı hakikati kabullenmek başka bir duygudur. Dünyaya gelişimizi hala kabul etmiyor gibi davranıyoruz. Bizim üstümüzde bizden çok üstün görünmez bir durum var. Buraya bize sorulmadan geliyoruz ve bize sorulmadan gidiyoruz. Kimine göre bize nasıl geleceğimiz soruluyor. Kabul ediyoruz…

Haberin Devamı

Hayatı yaşamak nasıl bir bilgi ve nasıl bir güç istiyor farkında mısınız?

Hayatın size vermediklerine gün geliyor şükreden taraf oluyoruz. Şu an hepimiz özellikle ülke olarak psikolojik ve sosyolojik açıdan zor bir dönemden geçiyoruz. Yaşadıklarımızı tam kabulleneceğiz yeni bir şey çıkıyor gibi geliyor. Aslında yeni düzene alışmak böyle bir şey işte.

Bu hafta Mars/Neptün karşıtlığı etkilerini doğru değerlendirmenizi tavsiye edebilirim.

Özellikle trafik kazalarına karşı çok dikkatli olun. Dikkat dağınıklıkları çok fazla olabilir. Arka koltukta bile otursanız, taksiye 2 dk’lık mesafede binseniz bile lütfen emniyet kemerlerinizi takın. Çocuklarınızın oto koltuklarını yanınıza alın. Araçlarınızda yangın tüpü, lastik şişirme köpükleri ve ilk yardım çantalarınız olsun. Hayatı yaşamak ciddi bir iştir. Mutsuz ve ağlarken asla araba kullanmayın. Öyle bir anda geçin bir kenarda sakinleşmeyi bekleyin. Çok kötü olursanız bana instagramdan yazın ama yeter ki ağlarken araç sürmeyin.

Haberin Devamı

Kendinizde yön ve motivasyon duyguları kayıp hissedebilirsiniz. Kendinizi dağınık ve duygusal bir zayıflık içinde hissediyorsunuz. Bu geçici bir his. Tek bir projeye odaklanın ya da elinizde bitirmeniz gereken tek işe yönelin. Şu an ne yapıyorsanız asla iki işi bi arada yapmayın. Kuralları görmezden gelmeyin. Yapacağınız işlere karşı bazı kısıtlamalar yaşayabilirsiniz. Buna takılmadan aşama aşama aşarak ilerleyin. Kimseyi sınırlandırmayın ya da bu dönem bir kural koymayın. Ne yapmak istediğinize dair şu an kafanız karışık ve uyuşuk hissediyorsunuz. Kendinizi zorlamayın.

Bu sonsuz görünen evrende hiçbir sınırlama ve imkânsızlık yoktur. Bizler ebediyiz ve yaşamı mağlup etmek diye bir şey yoktur. Hakikatinizi bulmak yaşamı yenilmez yapar. Seni tamamlayan birini bulmak değil amacın….

Haberin Devamı

Kendini tamamlaman için sana ilham veren kişiyi bulacaksın. Seni olmak istediğin kişi yapan kişiyi bulmalısın….

O kişi seni yürekten sevecek.

O kişi sana kendinden asla seni şüphe ettirmeyecek.

Yeteneklerine güvenecek. Hayatın nefes alınmaz yerlerinde sana oksijen maskesi verecek.

Böyle biri var…

Görevin onu bulmak…

Farkında ol ve sana iyi gelen şeyleri anlamaya çalış. Başkalarına da iyi gel…

Bundan sonra hafta içi her çarşamba akşam saat 20:00-22:00 arası Radyo D canlı yayınımızda sizleri bekliyorum. Her Pazar yaptığımız yayınımız harika bir başarı gösterince hafta içine de taşındık. Pazar yayın devam edecek ama artık gündemi astrolojik noktalarda daha fazla konuşacağız. Hava durumu tadında olacak. Yarın saatleri kurmayı unutmayın.Bu başarı en çok sizin. Sonsuz teşekkürler…Astroloji iyi ki var…

Yazarın Tüm Yazıları