Değişimin tepesinde olmalısınız, yoksa değişim sizin tepenizde olacaktır. 7 yıl Uranüs Boğa burcunda!

Akılda bir sürü soru?

Haberin Devamı

Bizi çok mu sarsacak?
Kötü mü olacak iyi mi olacak?
Hangi burç ne kadar etkilenecek? gibi soruları çoğaltmamız mümkündür.
Öncelikle sizlere şunları söylemeliyim:

Eğer bu köşeyi takip ediyorsanız artık astrolojinin burç yorumlarından çok ayrı olduğunu biliyor olmalısınız. Bir doğum harita planınız olduğunu, buna ulaşmak için doğum saatine, doğum yerine ve doğum tarihine ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız.

Bugün bu yazıyı yayınlanırken (10.03.2019) Ay boğa burcunda ve Boğa burcunda yeni ilerlemeye başlayan Uranüs’le ilk kavuşumunu sergileyecek. Bugün hayata olan bakış açınıza ve duygularınıza daha yakından bakın derim.
Değişim ve özgürlükler gezegeni Uranüs, değişimi hiç sevmeyen boğa burcu ile biraz tehdit ediliyor olabilir. Ama hemen panik yok. Konuyu anlamaya çalışalım.

Haberin Devamı

Son zamanlar da en çok duyduğunuz şey 7 yıllık bir döngünün başlayıp,7 yıllık başka bir döngünün kapandığı üzerinedir. Astrolojik verileri incelerken unutmayın ki sizin bir haritanız var ve bu haritanızın üzerinde belli derecelerde belli geometrik hesaplar var. Bunların hangi derecelerine ve hangi noktalarına açılar alıyorsanız bunlar üzerine bazı hesaplamalar yapılır ve öngörüler sizlere sunulabilir. Yani bu yazdıklarımız bir genelleme içermektedir.

2011-2018 Yılları arasında biliyorsunuz ki Uranüs Koç burcunda ilerledi. Hem yükselen hem güneş burcu olan biri olarak 2011 yılından bu yana etkilerini canlı canlı deneyimlemiş olarak yazıyorum.

Bu yazıyı yazarken aslında çok duygulandım diyebilirim. Çünkü 2011 yıllarında yani 7 yıl önce Uranüs balıktan koça girdiğinde en fazla ne olabilir diye kendi kendime soru sorarken hatırlıyorum. O zamanlarda deli gibi ilgilendiğim astrolojiyi mümkün oldukça gizli saklı ilerletiyor ve bunun yanında kamu da bürokratik bir görev yapıyordum. Uranüs Koç burcuna girerken bana nasıl radikal bir şey yaptıracak? diyordum. Haritama göre bende hocalarım da hem farklı şeyler yorumluyorduk. Yurtdışındaki hocam Mary ısrarla yazar olmam gerektiğini ve insanlara bu yönde şifa verebileceğimden bahsediyordu. Hayatımın bir döneminde zorlanacağımı biliyordum. Uranüs-Plüton karesi deneyimledik. 2014 yıllarında bu gerçekten benim hayatımın kırılma noktasıydı. Şu an gazeteye bu yazıyı hazırlarken yüzümde hafif bir tebessüm, aynı zamanda da gözlerimin de dolduğunu sizden saklayamayacağım. 

Haberin Devamı

Uranüs koç burcuna girerken, kesinlikle yapmam dediğim bu iş beni iddialarımdan vurarak farkındalık kazandırdıysa size de neler yapmaz bir düşünün?

Şimdi öncelikle bu yazıyı Güneş'i, yükseleni ve ay burcu boğa olanlar çok dikkatle okusunlar.
Zira bu gruba mensup olanlar yaşamlarında 7 yıllık önemli bir süreci başlatacaklar. Şimdi tabi şu soru aklınıza geliyor olabilir. Bu döngü boğa olmayanları ilgilendirmiyor mu?

Hayır, herkesi mutlaka ilgilendiriyor. Doğum haritanızda boğa burcu hangi evinize denk geliyorsa o yönüyle sizi  yakından ilgilendiriyor. Yavaş yavaş hepsini detaylarıyla birlikte konuşacağız. Ne de olsa önümüzde koskoca bir 7 yıl var...

Haberin Devamı

Dünya ve ülkemiz genelinde değerlendirecek olursak; bir önceki Uranüs Boğa dönemi

-1935-1942

-1768-1776

-1853-1856 yıllarına denk geliyordu. Bu dönemler incelendiğinde 2. Dünya savaşı ve Büyük Buhran diye adlandırdığımız önemli olaylar yaşandığını görüyoruz. Bunun yanında bu dönemler de tarihte en çok Rusya çok ciddi reform sıkıntıları ile uğraşmak zorunda kalmışlar. Toprak bütünlüğü hep bu tarihler arasında önem kazanmış. Kırım savaşı ve kırım ile ilgili sorunlar çok fazla tansiyon yükseltmiş. Türkiye’nin batı ile olan ilişkileri bu dönemler de hep yüksek seviyelere ulaşmış. Çok önemli ağır antlaşmalar imzalamışız.

Şimdi içinizden ne yani yine savaş mı olacak? Gibi sorular sormak yerine olayı bütünüyle anlamaya çalışın. Artık bulunduğumuz şartlar ve koşullar çok daha başka. Bu süreçte yine benzer etkileri şartlara göre, büyük devletlerin güç çekişmeleri, ekonomik anlamda köklü değişimlerin olabilmesi veya siber saldırılar, nükleer saldırılar gibi yenidünya düzeninin farklı yönlerden tehdit edileceği durumlarını öngörebiliriz. Doğaya açılan bir savaş gibi de düşünebilirsiniz. Bankaların iflası veya hisseler ile ilgili ani kapanışlar gibi konular, gıda şirketleri ile ilgili önemli kararlar söz konusu olabilir. Bazı besinlerin artık yetiştirilmediğini ya da ulaşmakta zorluk çektiğimizi görebiliriz. Evlerde bazı ürünleri yetiştirmek isteyebiliriz.

Haberin Devamı

Şimdi isterseniz boğa burcunu biraz daha yakından tanıyalım.
Boğa, gücü temsil eder. Sabit bir burç olduğu için de bir olayı ya da durumu geleceğe yönelik daha dayanıklı hale getirmek için sağlamlaştıracağını garanti eder.

Psikolojik anlamda önce kendi yeterliliğini, üretkenliğini ve varlığını sürdürmek için gerekli her şeye sahip olduğunun farkına varmak ister. Böylece elinin altında sahip olduğu kaynakları yeri geldiğinde seferber eder ve maddesel dünyada güvenli bir varoluş yaratmak için sürekli gayret gösterir. Uranüs gezegenin ne kadar sürekliliği ve sağlamcılığı tehdit eden bir yapısı varsa boğa burcu da bir o kadar zıt yapıdadır.

Şöyle düşünün; Yaşam sizi herhangi bir konuda yenilemek istiyor. Ancak siz bu değişime karşı elinizden geldiğince direniyorsunuz. İşte bu noktada  Uranüs devreye giriyor ve size bugüne kadar  istikrarlı ve güvenli  bulduğunuz şeylerin aslında öyle olmadığını göstermeye çalışıyor. Boğa burcu insanlarını değişime zorladığınızda  boğa güreşlerindeki kırmızı pelerini görmüş kadar öfkeli olurlar. Doğal bir değişim süreci boğalar için gerçekten çok zordur.

Haberin Devamı

7 Yıllık bu süreçte gelişebilmek için sürekli bir güven ihtiyacı içinde olabiliriz. Güven bulamadığımız noktalarda risk almak bizleri korkutabilir. Buda bizi sürekli gelişmek isterken daha yavaş ve daha ağırdan ilerlememize neden olacak bir hale getirebilir. Aslında yaşantımızda hepimiz güvende olmaya ihtiyaç duyarız ama bu sefer bunu biraz daha abartabiliriz. Boğalar her şeyin önceden tahmin edilebilir olmasını çok önemserler ve değişimden pek hoşlanmazlar. İşte bu alanda Uranüs en çokta boğa burçlarına beklenilmeyen sürprizli mevzuları önlerine getirebileceğini gösteriyor.

Boğalar neyin, nasıl ve ne zaman yapılması gerektiğini bilmek isterler. Boğa burcunun ana teması sevgi ve aşktır. Bu hususta oldukça iddialı ve saplantılı kişilerdir. Uranüs gezegenin bu alanda olması bu tür konuların oldukça tutku içinde hareket edeceğinin mesajını bizlere veriyor. Bu süreçte aşk için savaşan ve mücadele veren çok hikâye duyabiliriz.

Biraz da değişim ve dönüşümün öncüsü Uranüs’ten kısaca bahsedelim isterseniz:
Bireyselleşmek ve bilinen özgürlükten dışarıya çıkarak bağımsız olma güdüsü taşıyan, farklılığı ve değişimi seven ve bunu kolaylıkla anlayan insanlara nazik fakat anlamamakta ısrar edenlere karşı deyim yerindeyse “kafasına vura vura anlatan" marjinal bir gezegendir. Yani şöyle düşünün Geleceğe dönüş (Back to the future) filminde doktorun birkaç saniye içinde başka bir yıla ışınlanması gibi. Uranüs gezegeni öyle Satürn gezegeni gibi yavaş yavaş kentsel dönüşüme sokmaz. Tamamen  yapıyı yıkar ve yerine yepyeni bir bina inşa eder. Kısaca, yeniye yer açabilmek için gereken her ne varsa yapar. Bu sebeptendir ki astroloji kitaplarında Uranüs buluşların, teknolojinin ve devrimin gezegeni olarak tasvir edilir. Kişinin bağımsızlığını ilan ettirir. Siz içinizde yetenek olarak neyi barındırıyorsanız Uranüs bunu ortaya çıkartmak için türlü oyunlar sergiler. Kimileri için kolay kimileri için de zor  geçiş olacak bu durum  Uranüs için hiç de öyle olmayacaktır.

Tabii bu değişim enerjisi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığında içinizde garip bir şeyler hissedebilirsiniz. Sanki bir şeyi hem çok istiyorsunuz  hem de artık olsa da olur olmasa da olur gibi bir ruh yorgunluğu ve ikilemi içerisinde kalabilirsiniz. Ancak hislerinize vurduğunuz bu duyguların yıkılma vaktinin geldiğini söyleyebilirim. Hani kimseyi içeri almadığınız kendinizin de dışarı çıkmasına izin vermediğiniz duvarlar var ya işte o duvarlar artık yıkılmak için  neden oluşturacak ve size bunu yapmak için cesaret ve özgüven aşılayacak. Kısaca özgürleşeceksiniz. "Senin içinde uyuyan ve senin hâlâ keşfedemediğin o güçlü etkiyi görmeni sağlayacak, muhteşem potansiyelini açığa çıkaracak."

Para kazanmanın, zengin olabilmenin ve lüks yaşamın çok değer kazandığı 7 yıllık bir döneme giriyoruz.

Kaliteli yaşam ve rahat bir gelecek şüphesiz ki hepimizin istediği bir gerçekliktir. Uranüs boğa burcunda iken  daha iyi kazanmak için ne yapmanız gerektiğini sorgulayacaksınız. Ancak öyle yattığınız yerden ve kolay yoldan asla para kazandırmayacak. Fikir olarak hepimiz az çok nasıl kısa yoldan para kazanabilirim? Duygusuna sahip olacağız. Ama emek olmadan yemenin karşılığını kesinlikle alamayacağımız bir döngü olacağını da belirtmeliyim. Yani sırf daha çok para kazanmak uğruna uzmanlık alanımız olmayan bir işte uğraşırsak bunun zararları büyük olabilir. Bunun tam tersine kendimizi yaptığımız işte daha fazla geliştirirsek kazancımızın günbegün artacağı ve bu konuda bize Uranüs'ün büyük destek sağlayacağını müjdeleyebilirim. Haritanızda boğa burcu hangi alandaysa  o alanda 7 yıllık bir gelişme süreci başlamış bulunuyor.

Son olarak;
Uranüs hiç beklenmedik gelişmeleri ve bildiğiniz normların dışına çıkmayı, sürprizleri, şokları simgeler. Eğer bütün bunları kabul ediyor ve hepsine hazırım diyorsanız kendinizi bu bilince hazırlayın ve tadını çıkartın. Ayağa kalkmaya ve sıraya girmeye tenezzül etmeden hayat büfesinin ön sırasına girmek isteyenlerin sayısı gerçekten hayret vericidir. Onlar halihazırda oraya varmış olup da yaşamın sunduklarının en iyisinden nasiplenenleri takdir eder veya kıskanırlar. Önce yemeklerini seçersin, ardından ödemeni yaparsın yani bedelini ödersin sonrada bedelini ödediğin yemeğin tadını çıkarırsın. Sıraya girmek; sahanızda mükemmel olmaya karar vermek, ardından da ilerlemek için hangi beceriler gerekiyorsa onları öğrenmek ve uygulamak üzere bedel ödemeye başlamaktır.

“Tüm insan doğası zarafete direnir; çünkü zarafet bizi değiştirir ve değişim acı verir.”

Flannery O’Connor

  Burçların "asla affetmem" dediği şeyler nelerdir?

Yazarın Tüm Yazıları