Hep birlikte alkışlayalım

ÖZEL gereksinimli çocuklarımız, Burhan Öcal ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde 9 Nisan’da sahne alacak.

Haberin Devamı

 

Bunu da İzmir’in yedi başarılı kadını tarafından kurulan Ege Engel Siz Yaşam Derneği sağlayacak. Dernek Başkanı İnci Sancak ve Aynur Şahin hem projeyi anlattı hem de destek beklediklerini söyledi. Hadi, gelin, ‘Sevginin Önünde Engel Yoktur’ diyen bu güzel gönüllü kadınları ve güzel çocuklarımızı birlikte alkışlayalım…

Hep birlikte alkışlayalım

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ SAHNE ALACAK
- 9 Nisan’da nasıl bir etkinlik düzenliyorsunuz?
Ege Engel Siz Yaşam Derneği olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 9 Nisan 2019’da özel bir konser düzenliyoruz. Şef Hakan Şensoy yönetiminde ,solist Burhan Öcal eşliğinde, özel çocuklar İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliği ile konser verecek. Gecenin sanat yönetmenliğini ise Sinan Olcay yapacak.
- Ege Engel Siz Yaşam Derneği nasıl kuruldu?
Aynur ŞAHİN: Bir süredir ‘İyilik Kulübü’ adı altında engelli bireylere destek oluyorduk. Şimdi de Dernek Başkanı İnci Sancak, Serpil Atlet, Arzu Gül, Meltem Cinstaş, Sevinç Özyatık, Aynur Şahin ve Zeynep Ergüven ile kurulan Ege Engel Siz Yaşam Derneği ile İzmir’de sosyal sorumluluk anlamında yeni bir dönem başlatmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Hep birlikte alkışlayalım

ÇOCUKLARIN MELEĞİ OLMAK İSTİYORUZ
- Engelli bireyler için neler yapıyorsunuz? Ne gibi etkinlikleriniz var?
İnci SANCAK: Sevginin önünde hiçbir engel yok. Biz, sevgimizi hissetmek isteyen herkesin yanındayız. Çocuk veya yetişkin diye kısıtlamadan engelli bireylere destek oluyoruz. Engelli bir kişinin tek başına hayatını idame ettirebilmesi için ona temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini öğretebilmek çok önemli. Bu yüzden 7 kişiyle başladığımız yolda daha fazla kişiye dokunabilmek için ‘Meleğim olur musun?’ projesini başlattık. Engelli bireye yönelik kendi belirlediğiniz süre boyunca eğitim masraflarını karşılayacak, yetenekleri doğrultusunda onu yönlendirip hayata tutunmasını sağlayacaksınız. Yani o çocuğun meleği olacaksınız, onu koruyup kollayacaksınız. Birlikte dokunabilmek, yeni hikayeler yaratmak için yanında olacaksınız.
- Destekçileriniz kimler? Nasıl geri dönüşümler alıyorsunuz?
İlk yola çıktığımızda öyle güzel geri dönüşler aldık ki bu bize daha büyük işler yapmamız gerektiğini düşündürdü ve kurumsallaşmaya karar verdik. Biz kendimizi sevgi yumağının içinde bulduk, kocaman bir aile olduk. Sadece maddi destek değil bundan daha da önemli olan manevi desteğe de ihtiyacımız var. Bizlerle vakit geçirip, özel anları birlikte paylaşmak isteyen herkese açığız. Gelin bu mutluluğa siz de ortak olun.

Yazarın Tüm Yazıları