Ateş Yalazan - Arşiv Balıkçısı
Ateş Yalazan - Arşiv Balıkçısı
Ateş Yalazan - Arşiv BalıkçısıYazarın Tüm Yazıları

Kapıyı kırdı silahı çekti

Yeşilçam’ın sert yıldızlarından Cüneyt Arkın’ın vefatının ardından ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır, mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ile üvey kardeşleri Murat ve Kaan’a dava açtı.

Haberin Devamı

Filiz Cüreklibatır’ın annesi, Arkın’ın ilk eşi Güler Mocan, geçen ekim ayında Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’e verdiği röportajda ünlü yıldızın bir gece babasının evini bastığını anlattı. O dönemde yaşananlar Hürriyet gazetesinde de sıklıkla birinci sayfadan haber olarak verilmişti.

Kapıyı kırdı silahı çekti

Arkın ile ilk eşi Güler Mocan üniversiteden arkadaştı. Evlendiler, 1966’da kızları Filiz doğdu.

Arkın da Yeşilçam’daki yerini sağlamlaştırmıştı. Ama sinema ile evlilik bir arada gitmiyordu. 1968’in Şubat ayında Güler Mocan kızı Filiz ile birlikte babası Raşit Bey’in Göztepe’deki evine taşındı. Ünlü yıldız ise kızı Filiz’i görememekten şikâyetçiydi.

KIZINI KUCAKLAYIP ÇIKTI

Haberin Devamı

4 Şubat 1968 tarihli Hürriyet’in birinci sayfasındaki habere göre “Eşkıya Halit” filminde birlikte rol aldığı arkadaşı Adnan Mersinli ile birlikte sabaha karşı saat 03.00’te Göztepe’ye, Eminali Paşa Caddesi’ndeki apartmana gitti. İddiaya göre kapıyı kırıp eve girdi. Belindeki tabancayı çekip “Kızımı istiyorum” diye bağırdı.

Evde karısı Güler Mocan’ın yanı sıra kayınpederi, kayınvalidesi ve baldızı vardı.

Kızı Filiz’i kucağına alan Arkın caddeye indi. Tam otomobile bineceği sırada evdekiler “Polis yok mu? Çocuk kaçırıyorlar, imdat” diye bağırdı.

Bekçilerin düdükleri duyulunca Arkın kızı Filiz’i bırakıp kaçtı. Şikâyet üzerine Cüneyt Arkın ertesi gün öğlen saatlerinde Fındıkzade Füsun Palas Apartmanı’ndaki dairesinde gözaltına alındı. Sakalı uzamıştı. Sinemaya girince eşinin ailesiyle arasının açıldığını anlatıyordu. Karısı boşanma davası açmış ancak sonra barışmışlardı. İfadesi şöyleydi ünlü yıldızın:

“Buna rağmen, kayınvalidem karımı ve kızımı vermiyordu. Bizim yanımızda oturun diyordu. Ben bunu kabul etmiyordum. 15 günden beri karımı ve kızımı görmemiştim.”

Arkın’ın anlatımına göre olayın olduğu akşam Güler Mocan’ın doğum günüydü. Telefonla konuşmuşlar, Mocan, Sergi Sarayı’na gideceğini söylemişti. Arkın da hediyeler alıp Sergi Sarayı’na gitti. Gerisini ondan dinleyelim:

Kapıyı kırdı silahı çekti

Haberin Devamı

“Anons ettirdim, kapıda bekledim. Yoktu. Meraklandım. Karşıya gittim. Vakit biraz geç olmuştu. Buna rağmen zili çaldım. Kapıyı açtılar. İçeriye girdim. Çocuğumu kucağıma alıp sevmek istedim. Hep bir ağızdan bağırdılar. Ben de şaşırdım. Biraz da korkumdan caddeye kaçtım. Çocuk hâlâ kucağımdaydı. Sonra geri verdim.”

‘GANGSTERLİK’ SUÇLAMASI

Karısını deli gibi sevdiğini söylüyordu. Olaydan 10 gün sonra Arkın, Kadıköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim önündeydi.

İddianamesini hazırlayan savcı, 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istiyordu. Tüm duruşma boyunca Arkın bir tek cümle söyledi: “Benim tabancam yoktur.”

Karısının ailesi çok sertti. Kayınpederi bir ara ünlü yıldızı “gangsterlik” ile suçladı. Buna da bir yanıt vermedi Arkın. Duruşmanın savcısı “Silahlı tecavüz fiili olmuştur ve mesken masuniyeti gece ihlal edilmiştir” diyordu.

Dava ertelendi.

Haberin Devamı

Güler Mocan ile Cüneyt Arkın yaklaşık 10 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldılar.

“Filiz bana verilmiş en büyük mutluluktur” diyen, kızı Filiz’i görmek için kayınpederinin evini basan Yeşilçam’ın ünlü yıldızı, sonraki yıllarda ilk çocuğu Filiz Cüreklibatır ile seyrek görüşür hale geldi. Öyle ki bugün de kardeşler mahkemelik oldu.

Yazarın Tüm Yazıları