CarolIne Scheufele: Bodrum altın çağını yaşıyor

30 yıldır Bodrum’u ziyaret eden ünlü mücevher ve saat markası Chopard’ın eş başkanı ve kreatif direktörü Caroline Scheufele ile Bodrum’da buluştuk. İşte elmas dünyasının kraliçesi olarak bilinen ünlü isimle sohbetimizden anekdotlar...

Haberin Devamı

Denizlerdeki evim Türkiye

Beni nazar boncuklu tişörtüyle karşılayan Caroline Scheufele ile Chopard’ın Türkiye distribütörü Tektaş Saat ve Mücevherat’ın kurucusu Shelly Ovadia eşliğinde Bodrum’daki Lucca Beach’te buluştuk.

CarolIne Scheufele: Bodrum altın çağını yaşıyor

Cannes Film Festivali’ndeki ses getiren partilerden sonra Avrupa ve Orta Doğu’da Chopard markasının etkinlerine tüm hızıyla devam eden Scheufele, dinlenmek için soluğu teknesiyle Bodrum’da almayı tercih etmiş.

30 yıldır Bodrum’a geldiğini söyleyen iş insanı, “Bodrum’da 30 yıl önce sadece tek bir 5 yıldızlı otel vardı. Sakindi. Sabah balıkçılarla balığa bile çıkardık. Bugün sadece otel ve restoranlarıyla değil, iş çevremdeki arkadaşlarımın ilgisiyle de Bodrum’un altın çağını yaşadığını görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tasarımlarına ilham verdiğini dile getiren Scheufele, “Denizlerdeki evim Türkiye. Geçmişte buranın güneşinden ilham alarak birkaç tasarım yaptım. Ülkenin geçmişten gelen enerjisi ilham verici” diye konuştu.

Biber dolması, ve zeytinyağlı fasulyeyi sevdiğini söyleyen Caroline Scheufele, “Türkiye’deki domatesin tadını dünyanın hiçbir yerinde bulamıyorum. Ülkeniz organik gıda cenneti. Cenevre’deki evime Türkiye’deki pazarlardan domates götürüyorum” dedi.

Sakinlik Adası

Bodrum’a son seyahatimde Rixos Premium Otel’i de ziyaret ettim.

Accor bünyesindeki otel içinde yer alan Cleopatra Adası, birçok tesisten farklı olarak sadece ayrı bir plaj veya villa değil başlı başına herkesten izole bir kara parçası sunmuş.

CarolIne Scheufele: Bodrum altın çağını yaşıyor

Yarımadanın her yerine doğayla entegre açık hava bir ses sitemi kurulmuş. Etrafta yürürken sakin, ruhani bir müzik adanın her metrekaresinde size eşlik ediyor.

Buraya özel plaj ve restoran alanında kendinizi Meksika veya Tayland’daki bir körfezde hissediyorsunuz.

Haberin Devamı

Otelin genelinde yaşları 500 yılı dahi bulan 40 farklı zeytin ağacı da oldukça etkileyiciydi.

Tarihin gölgesinde dinlenmek farklı bir deneyim.

Bu ağaçlardan elde edilen zeytinyağını otel içindeki Kalamata isimli Yunan restoranında tadabiliyorsunuz.

Tarih ve lezzet düşkünlerine tavsiye ederim.

Kokunun yolculuğu

Yaşayan moda ikonu Giorgio Armani’nin seyahatlerinden yola çıkarak tasarladığı Armani Prive serisi yeni parfümlerin lansmanına Bodrum’da yeni açılan Bird Cage Otel’de katıldım.

CarolIne Scheufele: Bodrum altın çağını yaşıyor

Devlet sanatçısı ressam Devrim Erbil ve Renk Erbil, doktor Ender Saraç, oyuncular Çağatay Ertuğrul ve Wilma Elles, moda tasarımcısı Faruk Saraç ve Orhun Saraç ile birçok ünlü davetlinin katıldığı etkinlikte, Armani parfümlerinin bağlı olduğu Loreal markasının Lüks Ürünler Türkiye Genel Müdürü Ufuk Batur ile de sohbet ettik.

Haberin Devamı

1934 doğumlu Giorgio Armani, ilerleyen yaşına rağmen seyahat tutkusu ve üretme hazzından vazgeçmeyerek Hindistan, Rusya ve Afrika kıtasındaki deneyimleriyle ustalık eseri diyebileceğimiz bir parfüm serisi yaratmış.

Günümüz yeni nesil modacıların her şeyin hızlıca olmasını beklediği, sabra ve birikime hayatında çok da yer vermediği şu zamanlarda, 88 yaşındaki Armani’nin bu bitmek bilmeyen üretme ve paylaşma aşkı gerçekten etkileyici.

Miami sevdası

Bodrum’dan İstanbul’a dönüşümde ABD’li emlak şirketi Related Group’un başkan yardımcısı Nicholas Perez ile görüştüm.

CarolIne Scheufele: Bodrum altın çağını yaşıyor

The St. Regis Residence markasıyla Miami’de satışına başladıkları lüks rezidans projesine dair sohbet ettiğim Perez’in anlattığına göre; ünlü Türkler arasında 90’ların sonlarından beri süre gelen Miami’de konut alma yarışı hızla devam ediyormuş.

Haberin Devamı

Perez’in mimari aşkı ise İstanbul’muş. Şehrin mimari mirasına hayranlığını dile getiren Perez, Türk mimari tarihinin dünyada birçok yabancı ve ünlü mimara yön ve ilham verdiğini söyledi.

CarolIne Scheufele: Bodrum altın çağını yaşıyor

 

 

Yazarın Tüm Yazıları