Sizce de seri katil değil mi?

Antalya’da seri hayvan cinayetleri işleniyor; kimsenin kılı kıpırdamıyor.

Haberin Devamı

Yetmiyor bir de Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, güle oynaya Falez Park’ta sokak hayvanları festivali düzenliyor. Bu bir
şaka olsa gerek... Bu nasıl bir aymazlık anlamlandırmakta zorlanıyorum. Cinayetlerden içimiz buruk. 

Düden Park’ta son iki ay içerisinde cani/caniler tarafından 7 kedi hunharca katledilirken; neden bu kadar duyarsız
olduk bunun sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Gerçi her trafik kazasında cesedin üzerine gazete kağıdı serip, ‘birader ne oldu öldü mü?’ diye soran bir toplum olmaktan kurtulamadık ki!.. Arkasından o caddede ‘Neden kaza oluyor; neden kayıplar yaşıyoruz?’ diyerek araştırma yapan irdeleyen var mı? Olmadı; olmayacak gibi de görünüyor. Gelin artık bu düşünce zincirini kıralım. Bakın eğer bunu yapmazsak gelecekte sıra bizlere gelecek...
Aslında Düden Park’ta işlenen bu kedi cinayetleri çözümlemek için Sherlock Holmes olmaya gerek var mı; bilemiyorum? Üstelik bu kadar teknolojik donanıma sahip iken...
**
Lara bölgesinde son iki ayda seri cinayetler işlenirken, neden hala bir yetkili çıkıp açıklamada bulunmuyor. Yoksa korktuğum bakış açısı mı hakim bu kenti yönetenlerde; ne dersiniz?
Ne var ki; ölenler kediler...
**
Çok şey var aslında... Bugün öldürülen kediler, aramızdaki seri katilin işareti... Geçen hafta yazımda belirttiğim gibi hayvana kötü muamelenin, insana yönelik şiddetin bir risk faktörü olduğunu bu kez de yeniliyorum. Hayvana kötü muamele ile mücadelenin hayvan hakkının ötesinde, bir insan hakkı olduğunu da söylemek isterim. Çünkü hayvana şiddet gösterenin, insana şiddet gösterdiği sayısız bilimsel yayınla da ortaya konmuştur.
**
İşte onlardan bazıları...
- İtalya suç tarihinin en ünlüsü Vincente Verzini, 12 kadını öldürdüğü kariyerinin ilk becerilerini kedileri boğarak elde etmiş.
- Peter Kürten bilinen adıyla “Düsseldorf Vampiri” her yaştan ve cinsten 50 kişiyi içeren cinayet listesine başlamadan çok önce, köpeklere, koyunlara işkence eden, onların ırzına geçen ve onları öldüren biri.
15 yaşındaki Kobe canavarı Sakakibara, 11 yaşındaki Jun Hase’nin başını gövdesinden ayırmadan önce, kedi başı kesmiş, güvercinleri boğmuş..
- 19 yaşına varmadan 5 çocuğu öldüren Christine Falling’in çocukluğu kedi cinayetleri ile doludur.
- Annesini ve iki küçük kızı bıçaklayarak öldüren Luke Woodham daha önce kendi köpeğini yakmıştı.
Şimdi bu listeyi uzatmak mümkün ancak, seri katillerin hemen hepsinin küçük yaşta, hayvanlara işkence ettiğini, hatta öldürdüğünü ve ileri yaşlarda şiddet içerikli suçlar işleyeceğini öngörmek de yanlış olabilir. Ancak bu çocuklardan hangisinin şiddete yönleneceğini önceden kestirmek mümkün olamayacağından, hayvanları döven, işkence eden ve öldürenlerin mutlaka ciddiye alınması gerekiyor.
Sayın Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’ya çağrımdır: Gelin içimizden birilerinin bugün veya yarın canı yanmadan bir an önce bu seri katili Düden Park’tan çıkaralım.

Yazarın Tüm Yazıları