‘Rıza bunu hep yapıyor’

Evet; ‘Rıza bunu hep yapıyor’ yapacak da...

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın İstanbul’da Antalya’yı 3-0’lık skorla yendiği maçın ardından Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in serzenişi gündeme oturdu. Öyle ya Güneş böyle diyorsa; Rıza Çalımbay’ın Antalyaspor’da her geçen gün daha iyi yolda olduğu yorumunu çıkarabiliriz.

Demek ki; rahatsız ettik!

Demek ki; dikkat çektik...

İstanbul’da ilk yarı müthiş bir Antalyaspor izledik... Sonuçta Çalımbay ile bu takımın gelecekte büyük başarılara imza atacağını gördük.

İyi ki geldin Rıza Çalımbay. İyi ki!..

‘Rıza bunu hep yapıyor’

Elbette hepimiz kazanmayı isterdik; ama kaybetmekte var; bu 90 dakika oynanan oyunda...

Hep bir efsaneleşen 90 dakika vardır. Bir sonraki maça kadar uzar gider; oyunun kurgusu ve hakem hatalarıyla.

Haberin Devamı

Hakemlerin Anadolu takımları üzerinde oynadığı ve büyük takımlar karşısında korku içinde maçları yönettikleri hep söylenir ama her nedense maçın sonucu hiç değişmez...

**

Alın işte bir yenisi de Rıza Çalımbay’dan geldi. Yani ilk değil; son da olmayacak gibi...

“Hakemler büyük takımlardan korkuyorlar. Beşiktaş’a kaybedebiliriz ama benim oyuncum gitti. Hakemin yanlış tercihi yüzünden birkaç maç oynamayacak. Canımız yandı.”

Evet bir Anadolu takımı olarak canımız yandı; bu kesin ama artık bu gidişin durdurulması gerekmiyor mu?

Rıza Çalımbay’ın bir televizyon programında dediği gibi “Eğer bu faul pozisyonu bize yapılsaydı hakem yine aynı kararı verecekti mi?”

Aslında her Anadolu takımı taraftarı, yöneticisi olarak hepimiz ‘evet vermeli’ diyoruz. Ama gel gelelim o 90 dakika içinde veya artı oynanan dakikalarda sahadaki futbol oyununun başka bir boyut kazandığı düşüncesi içimizi kemiriyor.

Kemiriyor da; federasyonun bunun tarafsızlığı için yaptığı çalışmalar neden hala güven vermiyor? Yorum olarak doğru ama yanlış gerçekten futbolda dikkat çekmeye çalıştığınız gibi bir şeylerin ters gittiği çok açık ortada.

Hakemlerden mi yoksa fisktürden mi bilinmez; iki Akdeniz takımı Antalyaspor ve Alanyaspor hiç tahammül edemediğimiz sıralamada.

Haberin Devamı

Her şeye rağmen en kısa sürede bu sıralamadan çıkacağımıza inanıyorum.

Öyle ya hakem ve maç sonucu çekişmeleri yıllardır var ve her nedense çözümlenmiyor. Bazı emekli hakemler de televizyon programlarımda ahkam keserek, ‘geçmişte daha çoktu değil mi?’ demeyi bile çözüm sayıyor!..

Aslında varsa, yoksa; tek çözüm rakipten sadece kondisyon olarak güçlü olmakla bitmiyor; yönetimin de bu gücü ortaya koyacak dirayetini göstermesi gerekiyor.

Öyle değil mi Rıza Çalımbay; öyle değil mi Antalyaspor?

 

Yazarın Tüm Yazıları