Anlık mesajlaşma uygulaması mağduru olmayın

WhatsApp’ın web uygulamasını kullanmak konusunda pandemi sürecinin öncesine kadar dirençliydim. Hem hibrit çalışma ortamı, hem çoğunluğun artık iş süreçlerinde e-postalarından daha aktif olarak WhatsApp kullanması bu önyargımı kırmama sebep oldu. Sanırım yalnız değilim, benim gibi birçok insan WhatsApp’ı web üzerinden kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

2021 ilk yarısı değerlendirildiğinde de Türkiye’de ziyaret edilen ilk 10 site içerisinde WhatsApp üçüncü sırada. Messenger da yine bu listenin dokuzuncu sırasına yerleşmiş bulunuyor. Peki, iletişimin bu denli yoğun bir şekilde aktığı bu platformlarda nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

WhatsApp web kullanabilmemiz için tabii ki bir WhatsApp hesabımızın olması ve hesabınıza web üzerinden erişmek için cep telefonunuza ekrandaki QR kodu okutarak erişim sağlamanız gerekiyor. WhatsApp web hesabına farklı bilgisayar ortamlarından erişim sağlıyorsanız, mutlaka işiniz bittiğinde telefonunuz üzerinden bu erişimi sonlandırmanız gerekir. Bu işlemi yapmadığınız zaman aynı bilgisayar üzerinden istemediğiniz kişiler tarafından Whatsapp uygulamanızın içeriği takip edilebilir. 

Haberin Devamı

Çoğunluğun iş ve özel hayatında vazgeçilmez iletişim aracı olarak kullandığı bu ve benzeri uygulamalar için gerekli önlemleri almamız şart. 

* Güncel sürüme sahip bir güvenlik yazılımı kullanmalıyız.

* İşletim sistemi ve kullanılan uygulamaların mutlaka güvenlik yamalarını takip edip güncellemeliyiz.

* Tüm uygulamalarımız için farklı şifreler kullanalım ve 2 faktörlü doğrulama yöntemini aktif hale getirelim.

* Çalışma ortamında bilgisayarımızda ekran kilidini aktif hale getirmeden masamızdan uzaklaşmayalım.

* WhatsApp ve diğer sosyal medya uygulamalarından gelen linklerİ ve dosyaları gerekmedikçe açmayalım. Son dönemde yaşanan hesap çalınma vakalarının maalesef önemli bir çoğunluğu bu tür zafiyetler sonucu yaşanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları