Aday listeleri arasında çok kişisel bir gezinti

Haberin Devamı

-ALTAN Tan aday oldu... Hem de Diyarbakır’dan... Aday listeleri arasında gezinirken en sevindiğim husus bu oldu. Teşekkürler HDP yönetimi.

*

-Keşke MHP de bir sürpriz yapıp Sinan Oğan’ı aday gösterseydi... Neyse diyelim.

*

-Avukat Rıza Saka... Dengeli, tutarlı, üslubu temiz bir isim... Kütahya’dan AK Parti aday adayı olmuştu. Baktım: İsmi yok. Biraz buruldum.Aday listeleri arasında çok kişisel bir gezinti

*

Haberin Devamı

-Tülay Babuşçu diye bir milletvekili vardı AK Parti’de... Yeniden aday olmak için didiniyordu. İnönü’ye “kahpe” demeler... Cumhuriyet’i “reklam arası” olarak görmeler falan... Aday yapılmamış... Bundan sonra artık bol bol reklamları izler.

*

-Uğur Işılak... Erdoğan şarkılarının müellifi ve icracısı... Aday olmuş... Artık milletvekili sıfatıyla yapacak herhalde şarkılarını.

*

-Hilmi Yarayıcı... Grup Yorum’un eski solistlerinden... “İnce Memed” türküsünü en iyi o söyler... CHP’den Hatay’da birinci sıradan aday oldu.

*

-Celalettin Can... HDP’nin mutlaka aday göstermesi gereken isimlerdendi... Aradık taradık ismini bulamadık. Kendisi için değil ama HDP için kayıp.

*

-Bizim Hüseyin Yayman’ın AK Parti’den Hatay birinci sıradan aday olacağını düşünüyordum. Artık nasıl olduysa... İstanbul birinci bölgeden 14. sıradan aday oldu.

*

Haberin Devamı

-Merve Kavakçı’yı Meclis’e sokmamışlardı. O yarım kalan şarkıyı kız kardeşi Ravza tamamlayacak... Ravza Kavakçı Kan, AK Parti İstanbul birinci bölge adayı... Hem de 9. sıradan.

*

-90’larda türban yasağı tartışılırken “Leyla Şahin Davası”, üzerinde en çok konuşulan davaydı... Başörtüsü yasağını AİHM’ye taşıyan Leyla Şahin, AK Parti’den altıncı sıra Konya adayı oldu. Bu kararı alanlara teşekkürler.

*

-CHP, “Romanlar”dan bir aday gösterdi. Adı: Özcan Purçu... İzmir’den aday... Hem de seçilebilecek yerden... Sevindik.

*

-İlahi Ekmeleddin Bey! “Nerededir, ne yapıyordur” falan derken... Karşımıza MHP listesinden çıkıverdiniz.

*

-CHP’den İstanbul ikinci bölge birinci sıra Selina Doğan... HDP’den İstanbul üçüncü bölge ikinci sıra Karabet (Garo) Paylan... AK Parti’den İstanbul ikinci bölge on ikinci sıra Markar Esayan... Hepsi seçilirse... Bu dönem Meclis’te üç Ermeni milletvekilimiz olacak. Ne güzel!

*

Haberin Devamı

-Osman Gökçek var ya... Babası Melih Gökçek tam da adayların belirlenme sürecinde parti içi polemiklere girmeseydi... Garanti adaydı... Ama babasının polemiklerinin kurbanı oldu... Giremedi.

*

-Ümit Özdağ... Düşüncelerine katılmasanız da saygı duyacağınız bir akademisyen... MHP Gaziantep birinci sırada... Seçilirse MHP’ye parlamentoda güç katacak bir isim.

*

-Sivas katliamında kaybettiğimiz şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok, İzmir’de birinci sıradan aday oldu. Zeynep Altıok’un sadece sembolik anlamı yok... O aynı zamanda CHP’ye güç katacak bir isim.

*

-Umut Oran’a resmen ayıp edildi. Önseçime girecekti, parti yönetimi kendisine “Kontenjan adayı ol” dedi, o da oldu. Ama aday gösterilmedi. Bari adamın önseçime girmesine engel olmasaydılar.

*

Haberin Devamı

-HDP’den İstanbul birinci bölgede Selahattin Demirtaş’ın hemen ardından ikinci sırada aday gösterilen Hüda Kaya’ya dikkat! Başörtülü, dindar, vicdan sahibi bir isimdir... Başörtüsü mücadelesinin sembol ismidir... Eğer seçilirse önümüzdeki dönem onun vicdanlı duruşuna çok tanık olacağız.

*

-Savcı Sayan diye bir CHP’li var. Baykal için gözyaşı dökmesiyle falan tanınırdı... İzmir’den AK Parti adayı oldu. Kocaman bir şaka gibi... Fakat ona ne kadar gülebiliriz ki?

*

-Osman Gökçek nasıl babasının kurbanı olduysa... Kemal Öztürk de Bülent Arınç’ın kurbanı oldu... Arınç’a yakınlığıyla bilinmeseydi... Kemal Öztürk aday olabilirdi... Gibi geliyor bana.

*

Haberin Devamı

-Yerini beğenmeyip adaylıktan çekilenlerin, isyan edenlerin, istifa edenlerin, ne denli haklı gerekçeleri olursa olsun, ahali nezdinde büyük puan kaybettiklerini söyleyebilirim. Bunların unuttukları yalın gerçek şu: Siyaset uzun soluklu bir iştir.

*

-AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, İstanbul üçüncü bölgenin ikincisi... Teşkilatçılığı, kaliteli temsile verdiği önem ve hitabetiyle önümüzdeki dönemde önemli göreve gelebilecek bir isim.

*

-AK Parti Ağrı ikinci sıra adayı Yılmaz Ensaroğlu’na dikkat! Kendisini hakkaniyetli ve vicdanlı bir insan hakları savunucu olarak biliriz... Umarız bu özelliklerini siyaset dehlizlerinde kaybetmez.

*

-Mehmet Metiner’i Adıyaman’dan İstanbul’a kaydırmışlar... Ama sergilediği onca performansa rağmen yeri biraz gerilerde gibi geldi bana: 12. sıra.

*

-Şaka maka... Bu dönem Meclis’te Ali Babacan yok, Cemil Çiçek yok, Bekir Bozdağ yok, Egemen Bağış yok, Hüseyin Çelik yok, Bülent Arınç yok, Ömer Çelik yok, Burhan Kuzu yok, Abdülkadir Aksu yok... MHP’li Özcan Yeniçeri yok... CHP’nin saygın ismi Rıza Türmen yok... Kamer Genç yok, Atilla Kart yok, Hüseyin Aygün yok... Bakalım bu yeni duruma hemen alışabilecek miyiz?

*

-Kadın sayısı en fazla olan bir Meclisimiz olacak galiba... Baksanıza: HDP’de kadın aday patlaması var. CHP’de büyük kentlerin birinci sıraları kadınların ve listelerde kadınlar göze çarpıyor... AK Parti’de de kadınlar gözle görülür şekilde fazla... Ben o meşhur zamanlarda “Yetmez ama evet” dememiştim ama bu durum için canı gönülden “Yetmez ama evet” diyorum.

Yazarın Tüm Yazıları